bene_gesserit 05.06.07, 08:18 Tu nasza ulubienica o powyzszym: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4202800.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turbomini Re: Seks zwija człowieka 05.06.07, 08:39 Ach well, stosując tę samą pokrętną logikę, to mi wychodzi, że ci, którzy uprawiają seks dla przyjemności, a w każdym razie nie uprawiają go dla powiększania rodziny, "są powołani do seksu". W każdym razie tak mi tu z tego wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Seks zwija człowieka 05.06.07, 08:42 Biorąc pod uwagę całokształt tej pani to ona zdecydowanie nie wie o czym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe sobecka nie wyglada mi na powolana do seksu 05.06.07, 10:14 ani uroda ciala ani ducha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: Seks zwija człowieka 05.06.07, 10:26 ja proponuję akcję charytatywną pt. zbiórka na męską prostytutkę i zestaw do masturbacji dla posłanki Sobeckiej. może jak ta biedna kobiecina doświadczy porządnego pieprzenia zakończonego orgazmem zamiast czkawki, przestanie pieprzyć głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
hans123 Re: Seks zwija człowieka 05.06.07, 18:24 Kiedyś pisała tu Triss_merigold (tego wątku nie czytałem do końca, a widzę, że też się tu udziela :) ) o potrzebie udostępnienia burdelu i kliniki leczenia nerwic seksualnych niektórym posłom i posłankom. To co w podanym artykule to tylko skromna część twórczości Sobeckiej. Mnie takie wypowiedzi nie śmieszą. Z fanatykami nie ma szans na dyskusję. Niestety teraz mają władzę i wpływ na prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
miszmasia Jedynie małżeństwo łączy się z miłością? 05.06.07, 10:43 Jakoś w historii nie znalazłam takich przykładów. A jeszcze żeby miłość małżeńska rozwijała... tego to w ogóle nie ma. To nawet nie jest śmieszne, to jakaś kiepska farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kot997 Re: Seks zwija człowieka 05.06.07, 14:08 jezuuu, jaka ja pozwijana jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Seks zwija człowieka 05.06.07, 14:13 Trochę jej włożyli w usta (sic!) kwestię, że seks jest zły. Miała raczej na myśli, że zły jest seks, który występuje bez miłości i bliskości partnerów. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Seks zwija człowieka 05.06.07, 14:43 Z drugiej strony może kobieta wie o czym mówi? Gdyby mi każdy partner zakładał worek na głowę to pewnie też bym uważała, że seks jest zły... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus widze triss, ze jestes zwolenniczka tezy, ze jedyn 05.06.07, 14:46 ie piekne kobiety i mezczyzni maja seks ty oczywiscie masz wyglad, wymiary i aparycje gwiazdy hollywood, do kogo ja to pisze ale zmartwie cie, to o worku na glowie, jak i twj post o niedopchnieciu to czysty seksizm dosc prymitywny zreszta szkoda tylkoe, ze nam tak ciekawa dykusje ucieli, bo tam pisalas o argumentach do d... pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Ggigus, z ust mi to wyjęłaś! 05.06.07, 14:50 tekst o worku na głowie - absolutne dno. chocby nie wiem jak sie człowiek nie zgadzał z opiniami pani Sobeckiej - nic nie usprawiedliwia takiej pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ggigus, z ust mi to wyjęłaś! 05.06.07, 14:58 Jak najbardziej usprawiedliwia. Pani permanentnie komentuje krytycznie prawo do życia seksualnego innych ludzi i okołoseksualnymi tematami wykazuje niezdrową fascynację. Sobecka jest dogmatyczna, ograniczona i najchętniej pozakładałaby kobietom pasy cnoty. Stąd wnoszę, że nie zaznała na tym polu zbyt wiele radości. Ja jestem bardzo wysublimowana w swoich komentarzach, poczytajcie komentarze facetów na temat aparycji posłanki. Fanatykami gardzę głęboko, to wolny kraj i mam prawo do w/w odczuć, mam prawo ich również dowolnie glanować. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Ggigus, z ust mi to wyjęłaś! 05.06.07, 15:02 Teskst poniżej pasa i narządów rodnych, ale co do meritum, to też podejrzewam, że jakieś osobiste seksualne frustracje p. poseł grają tu rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus wiele rzeczy moze grac role, ale nic nie usprawied 05.06.07, 15:04 liwia plaskiej ad personam triss pisala o niedopchnietych paniach tez, to ten sam poziom Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: wiele rzeczy moze grac role, ale nic nie uspr 05.06.07, 15:07 Jak najbardziej usprawiedliwia. Fanatyka subtelny wywód nie ruszy a łom, owszem niekiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia 05.06.07, 15:15 i z cala pewnoscia jest korelacja pomiedzy doswiadczeniami osobistymi a pogladami jezeli ktos nie mial/ma satysfakcjonujacego zycia erotycznego, bardzo czesto bedzie dawal ujscie frustracji probujac cenzurowac zycie innych, zeby przekonac samego siebie, ze 'nie mam, bo sie wyrzekam grzechu' trudno znalezc inny, logiczny powod niecheci do seksu niz niepowodzenia na tym polu, a jezeli znajdujesz, to podziel sie z laski swojej Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus skad wiesz, ze o niesatysfakcjonujace zycie seks. 05.06.07, 15:28 tu chodzi? bo ona mowi to, co mowi kosciol od lat wielu ksiezy ma jak najb. satysf. zycie seks. i tez to mowi Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: skad wiesz, ze o niesatysfakcjonujace zycie s 05.06.07, 15:34 ggigus napisała: > tu chodzi? > bo ona mowi to, co mowi kosciol od lat > wielu ksiezy ma jak najb. satysf. zycie seks. i tez to mowi niestety nie ksiadz rznie na boku i ma wyrzuty sumienia ergo nie jest to satysfakcjonujace zycie seksualne, tylko chwile slabosci okupione poczuciem winy lub rznie na boku i nie ma wyrzutow sumienia, czyli klamie z ambony, czyli rozpowszechnia poglady, ktorych nie podziela, a robi to z innych przyczyn, takich jak oportunizm Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a skad wiesz, ze rzniecie na boku MUSI powodowac 05.06.07, 15:38 wyrzuty sumienia? bo ty by je w takiej sytuacji miala? bledem jest ocenianie innych poprzez wlasny system wartosci, jak mawial Zygmunt Kaluzynski Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: a skad wiesz, ze rzniecie na boku MUSI powodo 05.06.07, 15:56 ggigus napisała: > wyrzuty sumienia? bo ty by je w takiej sytuacji miala? przeciez napisalam, ze sa tylko dwie opcje: rznie i ma, rznie i nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus rzniecie bez wyrzutow sumienia niekoniecznie 05.06.07, 15:40 MUSI byc klamstwem, oportunizmem ksiadz moze myslec - celibat wprowadzono w XIII wieku i kto wie, jak dlugo to jeszcze potrwa wiele katoliczek - znanych mi - nie przestrzegalo regul kk i prawie zadna nie miala wyrzutow sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: rzniecie bez wyrzutow sumienia niekoniecznie 05.06.07, 15:58 jezeli ktos naucza, ze celibat jest sluszny, a naprawde uwaza, ze jest niesluszny, to co robi, jezeli nie klamie? > wiele katoliczek - znanych mi - nie przestrzegalo regul kk i prawie zadna nie > miala wyrzutow sumienia albo sie jest katolikiem i przyjmuje prymat dogmatow albo tylko sie twierdzi, ze jest sie katolikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus tak sadzisz? ze wiielu katolikow tylko 05.06.07, 16:10 tak twierdzi? ciekawe nie musi ksiadz nauczyc, ze celibat jest sluszny celibat jest regula kk a reguly kk nie podlegaja dyskusji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: tak sadzisz? ze wiielu katolikow tylko 05.06.07, 16:22 ksiadz naucza regul i dogmatow po to, zeby owce sie do nich stosowaly :) jezeli naucza, a po godzinach bimba na nie, to mysle, ze jednak jest w tym nieuczciowosc sobecka tez moze sie sama okreslic jako feministka, tylko czy ta ja uczyni feministka? :) tak, uwazam, ze wiekszosc katolikow to tylko katolicy deklaratoryjni jezeli 1/3 czy ile tam nie wierzy w pieklo, to o czym my w ogole mowimy? :) de facto jest to indywidualna religijnosc, ktora czerpie wiele z katolicyzmu, ale trudno nazwac ja katolicyzmem, jezeli kwestionuje sie ja w tak zasadniczych sprawach jak etyka seksualna czy prymat zdania rzymu nad indywidualnym sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: tak sadzisz? ze wiielu katolikow tylko 05.06.07, 16:27 zalozylam_nowe napisała: > tak, uwazam, ze wiekszosc katolikow to tylko katolicy deklaratoryjni > jezeli 1/3 czy ile tam nie wierzy w pieklo, to o czym my w ogole mowimy? :) Ba, ja gdzieś czytałem, że ponad połowa Polaków nie potrafi wymienić osób Trójcy Świętej. Jak można się nazwać wyznawcą religii jeżeli nie wie się nawet kto jest przedmiotem jej kultu? Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: rzniecie bez wyrzutow sumienia niekoniecznie 05.06.07, 17:38 > MUSI byc klamstwem, oportunizmem > ksiadz moze myslec - celibat wprowadzono w XIII wieku i kto wie, jak dlugo to > jeszcze potrwa > wiele katoliczek - znanych mi - nie przestrzegalo regul kk i prawie zadna nie > miala wyrzutow sumienia Nie, no momencik, chybaśmy się zagalopowali byli... pewne sprawy są proste. KK ma określoną filozofię odnośnie życia seksualnego, która mówi, ze: a) ksiądz, zakonnica, mnich sa osobami, które ślubują życie w celibacie b) seks jest dozwolony TYLKO w związku małżeńskim, dozwolone są TYLKO naturalne metody antykoncepcji To wprowadza pewne ograniczenia i, nazwijmy to "niewygodę", na którą jednakowoż osoby WIERZĄCE zgadzają się ponieważ SĄ WIERZĄCE. Do wyznawania religii nikt nikogo nie zmusza,a tym bardziej do bycia księdzem, więc twoje argumenty są nietrafione. Jeśli ktoś jest KATOLIKIEM a tym bardziej katolickim kapłanem, to albo świadomie grzeszy uprawiając sex niezgodnie z doktryną swojej religii, albo bezczelnie kłamie mówiąc, ze wierzy w doktryny religii. Obie te sytuacje mogą (a nawet powinny) powodować dysonans moralny, ponieważ są świadomym przekroczeniem zasad. A każdy dysonans budzi frustracje. To tyle na temat wiary i seksu. Zaś osłanka Sobecka rzeczywiście sprawia wrażenie jakby seks budził w niej niechęć. Jasne, że najfajniej jest kochać się z kimś, kogo się kocha, ale dobry seks bez zobowiązań nie jest niczym zły i wie to każdy, kto choć raz miał w życiu orgazm ;) Poglądy zaś pani Sobeckiej na ten temat mogą mnie dziwić dopóki pozostają jej prywatnymi poglądami. Jednak jeśli kobita wypowiada się publicznie, jako reprezentantka społeczeństwa, czyli MNIE także, to dostaję piany na ustach. Nie życzę sobie bowiem, żeby za moje ciężko zarobione pieniądze ta klępa propagowała swoje frustracje. Jeśli istnieje coś takiego jak syndrom niedopchnięcia (nie wnikamy w płeć, urodę lub jej brak) to ta pipa na pewno takowy ma. I bardzo bym prosiła żeby jakiś ochotnik poświęcił się dla dobra ludu i pokazał jej jak fajny może być seks... nawet poza związkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus tyle ze argumentujesz na temat pani Sobeckiej, 05.06.07, 15:02 jej wygladu i nie rozni cie to nic od tych, ktorzy twierdza, ze feministki maja nieogolone nogi, sa to lesby itepe ten sam poziom, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
floric Re: tyle ze argumentujesz na temat pani Sobeckiej 06.06.07, 22:30 ggigus napisała: > jej wygladu i nie rozni cie to nic od tych, ktorzy twierdza, ze feministki maja > nieogolone nogi, sa to lesby itepe > ten sam poziom, niestety "ci" twierdzą tak tylko o femi-fanatyczkach podobnych tobie. femi-fanatyczki łączy ze stobecką właśnie FANATYZM, sąd te niewybredne komentarze na wasz temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus dzieki za poparcie, bo nic nie usprawiedliwia 05.06.07, 14:59 pogardy wobec innych niestety, interesujaca dyskusje, w ktrej wykazalam plytkosc argumentu tym razem o niedopchietych paniach, wycieli admini, (nie evita), bo jeden post tak zatytulowalam, choci przeprosilam triss za brutalnosc w kolejnym poscie (ale chyba chodzilo o wyciecie mnie z forum ,bo bylam potem zablokowana ot tak, do drugiej nad ranem) ale to tak na marginesie pozdrowka, monikoannoj, ciesze sie - bez ironii - ze czasem mamy wspolne poglady Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dzieki za poparcie, bo nic nie usprawiedliwi 05.06.07, 15:00 IMO mnóstwo zachowań, poglądów, postaw, tekstów usprawiedliwia potraktowanie z buta. Ale to wolny kraj i konstytucje daje prawo do odmiennych zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Nie seksizm 05.06.07, 14:59 To głębokie współczucie dla sfrustrowanych pod tym względem.;) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus tak, na wspolczucie moga pozwolic sobie te 05.06.07, 15:00 piekne kobiety, ktore takich problemow nie maja rozumiem, triss, podziwiam twoj gleboki humanizm Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: tak, na wspolczucie moga pozwolic sobie te 05.06.07, 15:13 Bardzo się cieszę, zawsze starałam się być szlachetna i pochylać się nad pokrzywdzonymi przez los. Czy ja krytykuję cudze odciski na uduchowionych kolanach od klęcznika? Nie, prawda. Więc niech klęczący odsmerfują się od hedonistów. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: widze triss, ze jestes zwolenniczka tezy, ze 05.06.07, 15:02 > ie piekne kobiety i mezczyzni maja seks nie chodzi o to, ze sobecka jest brzydka wielu niezbyt urodziwych ludzi jest sexy, wiec korealacja miedzy uroda a byciem sexy jest dosc luzna sobecka jest odpychajaca, poniewaz wszystko w niej mowi 'nie' wyraz twarzy, to, co wiemy o jej umysle i pogladach, zaniedbanie w kazdej dziedzinie mowa ciala rzec mozna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus widzisz Sobecka na zdjeciu i juz wiesz o niej tak 05.06.07, 15:03 wiele? odpychajaca, zaniedbana itepe ej, ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: widzisz Sobecka na zdjeciu i juz wiesz o niej 05.06.07, 15:06 No chyba można było ją widzieć na konferencjach w Sejmie, w WO był kiedyś obszerny reportaż. Kaszalot strzaszliwy i straszliwie ograniczony. BTW wygląd zewnętrzny i walory umysłowe (brak) panów polityków również komentuję krytycznie.P Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus panow krytykujesz, ale czy napiszesz o nich 05.06.07, 15:07 niedopchnieci? raczej nie polaczenie piekne cialo i goracy, aaah, seks, namietny, trzy razy dziennie w biurze i windzie to cosmo ale de gustibus... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Ależ sure! 05.06.07, 15:09 Wiele razy pisałam o starych prawiczkach z PiS i przystawek pisowskich. Agencja towarzyska przy sejmie by się przydała i klinika nerwic seksualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: panow krytykujesz, ale czy napiszesz o nich 05.06.07, 15:10 ggigus napisała: > niedopchnieci? raczej nie ja powiem, tak jak i mawiam 'puszczalski' Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: widzisz Sobecka na zdjeciu i juz wiesz o niej 05.06.07, 15:06 w przeciwienstwie do ciebie, widzialam ja wielokrotnie nie tylko na zdjeciach, ale i w telewizji, a takze mialam watpliwa przyjemnosc sluchac tak, na tej podstawie oceniam ja jako gleboko odpychajaca Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: widze triss, ze jestes zwolenniczka tezy, ze 05.06.07, 15:03 O toto. Ona jest odpychająca. I usilnie stara się przekonać otoczenie, że seks (w ogóle zmysłowe przyjemności) są przereklamowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus na podstawie zdjec i jednej wypowiedzi wiesz juz 05.06.07, 15:05 wszystko? gratulacje, triss Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: na podstawie zdjec i jednej wypowiedzi wiesz 05.06.07, 15:06 Pardon, żyjesz od wczoraj? Babę pamiętam jeszcze z czasów gdy była spikerką RadiazRyjem i pierwszy raz posłanką. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: na podstawie zdjec i jednej wypowiedzi wiesz 05.06.07, 15:10 Kobieta ma idiotyczne poglady. I co - łatwiej by ci było je przełknąc gdyby była śliczna? Innymi słowy nie ma co sie obrazac na panów ktorzy szanują w kobiecie intelekt tym bardziej im zgrabniejsze ma ona nogi? Matko, a tyle sie na tym forum namieszało z błotem facetów czepiajacych sie zgryzu pani Szczuki... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a ile czytalam o urodzie Kingi Dunin np,. tez 05.06.07, 15:13 smutne, ze feministki tez tak arumentuja Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: a ile czytalam o urodzie Kingi Dunin np,. tez 05.06.07, 15:17 Feminizm podobno wielonurtowy jest? Być może w Twojej wersji feminizmu się akurat nie mieszczę. Zresztą czemu akurat tego argumentu się tak uczepiłaś, masz jakiś problem osobisty? Nie znasz powiedzenia "panna niedopchnięta z rzadka uśmiechnięta"? Frustracje osobiste powodują urazy i kompleksy a to potem wychodzi na przykładzie posła Zawiszy, posłanki Sobeckiej i innych... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus zgadzam sie, ze feminizm jest wielonurtowy, 05.06.07, 15:20 ale o plaskiej argumentacji powiedziec sie tego nie da ze nieplaska arg. jest wielonurtowa wiem, wiem, triss, w wycietych postach tez pisalam o uwagach - pryszcz - zachciewajka i tez mi napisalas, ze ladne osoby takich uwag nie slysza jak widac, uparcie chcesz w strone ad personam, skoro piszesz o moich problemach nie, problematyczna jest dla mnie twoja argumentacja li i jedynie Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: na podstawie zdjec i jednej wypowiedzi wiesz 05.06.07, 15:14 Nie. Giertychowa jest ładniejsza a równo uważam ją za - łagodnie mówiąc - fanatyczną idiotkę. Tyle, że Giertychowa nie bredzi aż tak wiele o seksie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: moze ma lepszego dorace PR?? 05.06.07, 15:18 nie, nie ma obsesji na tym punkcie Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: znasz ja osobiscie? rozmawiacie na ten temat? 05.06.07, 15:25 nie miewam znajomosci w takich srodowiskach :D oceniam jej obecnosc publiczna, nie nieartykulowane zakamarki duszy Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus skoro piszesz: nie, nie ma obsesji na tym punkcie 05.06.07, 15:33 mam prawo do innych przypuszczen Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: na podstawie zdjec i jednej wypowiedzi wiesz 05.06.07, 15:21 No - Giertychowa jest o wiele bardziej typową niż Sobecka przedstawicielka prawicy. Zyje w cieniu męza. Sobecka jest jednak o wiele bardziej wyemancypowana. I jakkowliek światopogląd ma dziwny, to akurat standadowy chrzescijanski pogląd ze seks powinien dotyczyć tylko małzeństw jakims strasznym ekstremum nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus no wlasnie, to zdanie stalo nawet w moim podreczni 05.06.07, 15:24 ku do przysposobienia, papiez o tym mowil jeden, inny mowi, ksieza tez a nie wszyscy ksieza zyja w celibacie... katechetki - zamezne - mowia i pare innych osob Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe ty zartujesz, prawda? 05.06.07, 15:08 pierwszy raz slyszysz o tej gwiezdzie prawicy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: ty zartujesz, prawda? 05.06.07, 15:10 No, giggus urodziła się wczoraj najwyraźniej.P Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie, nie slysze o niej 1. raz, ale znam ja z przek 05.06.07, 15:15 azow medialnych te zas bywaja selektywne, co moge powiedziec na przykladze zamieszek w Rostocku, o ktorych czytam w Sueddeutsche Zeitung i niezaleznej taz dwa inne wydarzenia dlatego mediom, nawet tak (neo)liberalnym jak GW nie wierze nie wierze tez Gazecie Polskiej itepe i dlatego nie mysle o zyciu seks. politykow, workach na glowie, niedopchnieciu, nieologonych nogach, lesbach itepe Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: nie, nie slysze o niej 1. raz, ale znam ja z 05.06.07, 15:16 ale to, ze przekaz medialny jest selektywny, nie przeszkadza ci postrzegac niektorych aktorow jako atrakcyjnych, choc nie znasz ich osobiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus aktorzy zyja ze swojej atrakcyjnosci, pielegnuja 05.06.07, 15:18 ja a pisanie o atrakcyjnosci politykow to zupelnie inna bajka, kinga Dunin nie jest aktorka, a jest ze swojego wygladu rozliczana Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: aktorzy zyja ze swojej atrakcyjnosci, pielegn 05.06.07, 15:20 czyli przyznajesz, ze mozna postrzegac czlowieka jako atrakcyjnego, pomimo znajomosci z nim jedynie via media czyli mam prawo ocenic sobecka dziekuje, nie mam wiecej pytan ;) myslalam jednakowoz, ze aktorzy zyja z talentu...widac konsumujemy inne produkcje :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus niestety, prosze o niewciskanie mi niczego 05.06.07, 15:22 porownywanie aktorow i politykow przez pryzmat atrakcyjnosci jest smieszny moze wez jeszcze nauczycieli? Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe slucham? :D 05.06.07, 15:28 a dlaczego jest smieszny? postawilas teze, ze nie mozna ocenic atrakcyjnosci czlowieka nie znajac go osobiscie obalilam ja podajac przyklad aktorow, ktorzy tak sa oceniani przez widownie nie znajaca ich osobiscie :) nie potrafisz przyznac, ze postawilas pochopna teze? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus w swojej tezie przeoczylas jedna rzecz, ze ta 05.06.07, 15:36 atrakcyjnosc jako cecha ma zupelnie inny wymiar w kontekscie aktora i polityka idac twoim tropem, tylko piekne i dopchniete kobiety maja prawo do wykonywania zawodu nauczycielskiego, np. aby nie rozprowadzaly frustracji seks. , wlasciwej tym niedopchnietym paniom i jak sie ma sprawa z atrakcyjnoscia feministek? Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: w swojej tezie przeoczylas jedna rzecz, ze ta 05.06.07, 15:55 ggigus napisała: > atrakcyjnosc jako cecha ma zupelnie inny wymiar w kontekscie aktora i polityka na czym ten inny wymiar mialby polegac? > idac twoim tropem, tylko piekne i dopchniete kobiety maja prawo do wykonywania > zawodu nauczycielskiego, np. aby nie rozprowadzaly frustracji seks. , wlasciwej > tym niedopchnietym paniom oczekiwalabym od nauczycielki, zeby po pierwsze przekazywala wiedze, a ta nijak ma sie do kwestii dopchniecia jezeli mowimy o roli wychowawczej nauczycieli, to oczekiwalabym, zeby wychowywanie mlodych polegalo na uczeniu ich tolerancji dla odmiennosci, a nie na indoktrynacji w duchu religijnej etyki seksualnej stan niedopchniecia nie pociaga za soba koniecznie postawy a la sobecka mozna byc, a jednak zachowac prymat rozumu nad odruchami i nie probowac ustawiac zycia inych natomiast nie potrafie znalezc innej motywacji dla postawy a la sobecka niz niedopchniecie, poniewaz satysfakcja na tym polu pociaga za soba zaufanie do zjawiska seksu i przeswiadczenie, ze jest sprawa prywatna doroslych ludzi wylaczywszy zachowania przestepcze > i jak sie ma sprawa z atrakcyjnoscia feministek? widze feministki atrakcyjne i nieatrakcyjne, wiec nie widze podstawy do bezposredniego wiazania feminizmu z brakiem sukcesow mesko-damskich, choc sposob artykulowania pogladow, rozlozenie akcentow i ogolna mowa ciala ;) moga sugerowac, ze motywacja dla niektorych pan nie jest obiektywny namysl nad kondycja swiata Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: w swojej tezie przeoczylas jedna rzecz, ze ta 05.06.07, 16:17 aktorzy zyja atrakcyjnosci, badz z celowej nieatrakcyjnosci polityk nie jest aktorem, chociaz to sie teraz miesza, fakt to jak pisanie o braku urody u Merkel, tez mnie to irytowalo o urodzie Schrödera czy bawarskiego kontrkandydata Merkel z partii nikt nie pisal ja nie wiem, co kieruje sobecka naprawde i nie mam zamiaru o tym dyskutowac mozna oceniac atrakcyjnosc aktora, bo to jest jedna z podstaw tego zawodu nie jedyna, o czym mozna sie przekonac, na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: w swojej tezie przeoczylas jedna rzecz, ze ta 05.06.07, 16:48 > aktorzy zyja atrakcyjnosci, badz z celowej nieatrakcyjnosci mnie sie jednak wydaje, ze zyja z talentu do tworzenia wiarygodnych postaci, a ich ludzka atrakcyjnosc jest po prostu cecha, ktora wymienilam, zeby zaprotestowac przeciwko twojej tezie 'nie mozesz osadzac atrakcyjnosci sobeckiej, bo jej nie znasz osobiscie' atrakcyjnosc aktora osadzam niezaleznie od tego, czy daje mu zarobic na jego atrakcyjnosci :) mnie nie irytuje, ze ktos skrytykuje urode merkel jezeli natomiast napisze, ze jest zlym kanclerzem, bo jest brzydka, pomysle, ze jest durniem :) > mozna oceniac atrakcyjnosc aktora, bo to jest jedna z podstaw tego zawodu ja mysle, ze mam jednak prawo oceniac atrakcyjnosc kazdego czlowieka, ktorego widze, niezaleznie od tego, czy to pilkarz, minister, aktor, mister universum czy publicysta polityczny, niezaleznie czy go znam realnie czy nie, zyje z urody, czy nie jezeli natomiast ktos uparcie lansuje jakies tezy, ktore kolo rozumu nawet nie lezaly, to ciekawy czlowiek zadaje pytanie 'dlaczego', wydaje mi sie to naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: w swojej tezie przeoczylas jedna rzecz, ze ta 05.06.07, 16:52 niektorzy zyja z atrakcyjnosci i tworzenia roli np. Johnny Depp okey, powiem tak - masz prawo oceniac atrakcyjnosc poslanki Sobeckiej, ale nie masz prawa - wg mnie -wysnuwac z tego zadnych wnioskow na temat jej pogladow i osoby nie masz prawa miesza jej wygladu z jej pogladami, bo to seksizm bo inaczej jestes taka sama, jak ci ci pisali o brzydkiej Merkel Merkel nie pelni funkcji Miss Germany Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: w swojej tezie przeoczylas jedna rzecz, ze ta 05.06.07, 17:04 seksizm bylby, gdybym uwazala, ze niedopchniecie determinuje poglady a la sobecka, innymi slowy pociaga za soba nieodwolalny skutek w postaci takich pogladow a tak nie jest i wcale tak nie twierdze natomiast nie potrafie znalezc zadnej innej racji dla takich pogladow (np. ze seks nie tworzy nic pozytywnego pomiedzy para) i nie moge sie tez jej doprosic od dyskutantek ;) moge podac inny przyklad takiego mechanizmu: czesto klopoty z tozsamoscia seksualna, ukryty homosekscualizm lub awersja do wlasnych homoseksualnych ciagot sa przyczyna homofobii w gruncie rzeczy, jezeli ktos prezentuje absurdalne, niczym niepoparte i latwe do obalenia poglady (np. ze homoseksualizm niesie zlo albo seks nie niesie niczego dobrego) mozna postawic skrzynke zywca przeciw pustym butelkom, ze cos jest nie tak z jego wlasnym zyciem i poglady te stanowia maske osobistych klopotow merkel nie pelni funkcji miss germany, ale czy to oznacza, ze nie mozna miec pogladu na jej urode? wedlug mnie mozna, poniewaz bycie osoba publiczna pociaga za soba prawo innych do ocen wszelkich, nie tylko zwiazanych bezposrednio z jej funkcja to jest w gruncie rzeczy kwestia akcentow: co innego napisac, ze brzydka, co innego dlugo i namietnie sie jej szpetota zajmowac, co innego jeszcze twierdzic, ze brak urody = brak kwalifikacji na kanclerza, ale nie zgodze sie z teza, ze jezeli jestes kanclerzem, wolno oceniac tylko twoje kanclerstwo Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: w swojej tezie przeoczylas jedna rzecz, ze ta 05.06.07, 17:11 Nie twierdzę, że z racji fatalnego wyglądu posłanka Sobecka nie nadaje się na posłankę. Z racji fatalnego wyglądu w zestawieniu z uparcie głoszonymi poglądami można przypuszczać, że szczęścia osobistego na tym polu to nie zaznała.P Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus no to ja zaargumentuje w podobnym do ciebie 05.06.07, 17:14 stylu,moze nie wytna?? po tak porzadnie dopchnietej osobie, jaka jestes - wnioskuje na podstawie twoich postow, jesli jest inaczej, napisz, spodziewalabym sie mniej chorego zainteresowania zyciem seks. i szczesciem osobistym innych ludzi... w koncu kazdy z nas inaczej pojmuje szczescie osobiste Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Akcja = reakcja 05.06.07, 17:32 Akcja = reakcja. Nie interesuje mnie pożycie innych dopóki nie starają się zaglądać mi do wyra, najkrócej mówiąc. Jest mi obojętne czy ktoś jest aseksualny, poligamiczny, ma fobie etc. dopóki nie stara się swoich poglądów sprzedać jako "jedyne właściwe i słuszne". Jeśli to robi wówczas wkracza w sferę mojej wolności. Podam Ci prosty przykład: nie jestem fanką czekania z seksem do ślubu ale też nie nakłaniam kazdej dziewicy aby pozbyła się cnoty zanim włoży welon. Często natomiast fanki czekania do ślubu te nieczekające określają brzydkimi słowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus no to ndal bede agrumentowac w twoim stylu 05.06.07, 17:34 porzadnie dopchniete powinno byc stac na to, aby byc ponadto (co za konstrukcja, sorry), co mysla o nich inne niedopchniete osoby Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus errata: byc ponad to, co sadza - powoli 05.06.07, 17:35 zapominam ortografie! Odpowiedz Link Zgłoś
floric Re: no to ndal bede agrumentowac w twoim stylu 06.06.07, 22:41 Nie chodzi o to co taka sobecka mysli (czy ona w ogole mysli???) tylko o to co bredzi jako osoba publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: aktorzy zyja ze swojej atrakcyjnosci, pielegn 05.06.07, 15:21 Chodzi o aktorów sceny politycznej a nie aktorów - ludzi grających w filmach, teatrze etc. Zawsze tak dosłownie odbierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus obawiam sie, triss, ze sie mylisz, o jakich aktoro 05.06.07, 15:23 w chodzi, skoro zalozylam_nowe o aktorach sceny polit. nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: nie, nie slysze o niej 1. raz, ale znam ja z 05.06.07, 15:19 A ja owszem myślę, bo ich frustracje przekładają się na decyzje polityczne. I lepiej dla mnie jako obywatela i podatnika byłoby gdyby mieli szczęśliwe życia oraz oszczędzili innym swoich jazd psychicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: nie, nie slysze o niej 1. raz, ale znam ja z 05.06.07, 15:22 poza tym sobecka, orzechowskiego, pilke, sowinska i jeszcze paru cos niepokojacego wyroznia - mianowicie zabieraja glos niemal wylacznie w sprawach zwiazanych z ludzka seksualnoscia imo to wystarczajacy powod, zeby uznac, ze cos nie halo u nich w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie wiesz, na jakie tematy sie wypowiadaja, tylko 05.06.07, 15:25 te wypowiedzi osiagaja twoje uszy i oczy via media to selektywnosc mediow wyrabia u ciebie opinie Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: nie wiesz, na jakie tematy sie wypowiadaja, 05.06.07, 15:30 widze, ze kolezanka wyznaje spiskowa teorie dziejow :))) jak to sie w takim razie dzieje, ze tvn zapodaje te same poglady sobeckiej, co trwam? czy to jakis spisek ogolnoswiatowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus tvn nie podaje wszystkich pogladow nawet sobeckiej 05.06.07, 15:32 nie, nie wyznaje teorii spiskowej po prostu odkad czytam dwie gazety na dzien - mordercze - zwracam uwage na sposob przekazywania informacji i akurat GW jest wszystko inne niz sprzyjajaca feminizmowi, ale nie wiem, czy to zauwazylas Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe dzieki bogu 05.06.07, 15:44 totez my tu nie oceniamy wszystkich pogladow sobeckiej na wszystko, tylko to, z czego robi swoj sztandar w mediach wszelkiego autoramentu w skrocie rzec moge tak: kazde medium ma inny target, wiec i inne 'nachylenie swiatopogladowe', przekroczeniem granicy przyzwoitosci w mediach jest celowe pisanie nieprawdy lub manipulowanie faktami gw faktami nie manipuluje ani celowo nie dezinformuje podawane przez gw poglady sobeckiej, sa pogladami sobeckiej, choc faktem jest, ze gw zaniechala przekazania nam pogladow sobeckiej nt cen ropy naftowej, stosunkow chinsko-koreanskich, powstania styczniowego, nowego prezesa banku swiatowego, reformy krus, edukacji podyplomowej, sytuacji politycznej w miescie pcim, stanu przygotowan infrastruktury do euro 2012 etc. etc. etc. ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie wiem czy sobecka robi sztandar ze swoich 05.06.07, 15:50 pogladow na lamach GW i jakich w koncu Sobecka pojawia w swoich highlights ale tu nie o poglady sobeckiej chodzi, a o worek na glowiev i jej niedpochniecie, frustracje i cala mase innych rzeczy, ktore ty i pare innych wiecie pamietam na lamach GW debate o feminizmie zaczela ja pani , ktora robila doktorat, byla feministka i nie myslala o rodzinie, bo byla fem. normalne ale zaszla urodzila ANtosia i Marysie i sie nawrocila o tym art. pisala Kinga Dunin i pare innych osob a GW sluzy tez jako platformado wyglaszania feministycznych pogladow, choc sa one tu przeklamane Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: nie wiem czy sobecka robi sztandar ze swoich 05.06.07, 16:03 gw prezentuje raczej liberalny oglad rzeczywistosci nie wiem, jakie poglady feministyczne sa tu przeklamane, ostetcznie dunin jest publicystka gw czy juz nie? nie wiem wrecz, co to sa poglady feministyczne, skoro ta nazwa okresla sie dzis bardzo rozne postawy rozumiem, ze uzywamy terminu 'feminizm' w nieco umownym, intuicyjnym znaczeniu, opozycyjnym do tradycyjnej, konserwatywnej, inspirowanej religia wizji kobiety, chyba ze zdefiniujesz inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oki, jak znajde ten art. o doktoracie w Wysokich 05.06.07, 16:13 Joanna jakastam, ten art. zrobil furore, Kinga dunin tez protestowala kiedys byl na kobiecie, moglam zapisac nie, GW nie jest sprzyjajaca femizmowi i nie ja 1. to twierdze Sroda i Dunini to nazwiska, felietonistki ale poctyjaj publikowane listy czytelniczek, ot art. o piciu kobiet - e sie, kurde, wyemancypowaly i zaczely pic, poczytaj radosna tworczosc Anny Dodziuk i paru innych ale tu odbiegamy od tematu Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: oki, jak znajde ten art. o doktoracie w Wysok 05.06.07, 16:23 No czyli publikują trochę tekstów profeministycznych i trochę nie - jest to jakieś tam spektrum opinii. Ale czy potrafisz wymienić mainstreamowe (nie żadne tam Zadry i inne ukazujące się w nakładzie 50 egz.) polskie periodyki, które sprzyjają feminizmowi bardziej niż GW? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 "Przegląd" 05.06.07, 16:28 W "Przeglądzie" są teksty Środy, Umińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: oki, jak znajde ten art. o doktoracie w Wysok 05.06.07, 16:35 powszechna praktyka w powaznych tytulach swiatowych jest zapraszanie na lamy osob, o pogladach odmiennych w stosunku do czegos, co mozna zdefiniowac, jako ogolna linia gazety ale publikacja tego typu, raz na jakis czas, w celu wywolania dyskusji, nie oznacza, ze redakcja je podziela, popiera etc. jezeli jest jakas kobieta, ktora ma tak jak piszesz, to bog z nia, niech sobie ma, ja moge jej wynurzenia przeczytac i uznac, ze bredzi, lub, ze jej feminizm byl rzekomy i podyktowany czymstam lub cos jeszcze, ale to nie znaczy, ze uznam zaraz gw za propagatora konserwatyzmu :) a do gazet pisza zwykle wariaci, nie wyciagaj z listow pochopnych wnioskow na temat profilu czytelniczego Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ta kobieta pisala dlugi czas do GW, byl swietny ar 05.06.07, 16:39 t. o opiekunce do dzieci, powinna miec sprezystosc 20latki i i madrosc babci (nie na odwrot), tak ze dwie strony, co powinna umiec no wszystko czytalam, czytalam i wlos mi sie jezyl, a humor poprawil komentarz na forum: (mniej wiecej) jestem kelnerka w w-wie i rozpoznaje takich ludzi na odleglosc. z przyjemnoscia plujemy im do zupy na zapleczu. :)) ee nie, listami sie nie przejmuje czasem sie zadziwie... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: ta kobieta pisala dlugi czas do GW, byl swiet 05.06.07, 16:42 ggigus napisała: > t. o opiekunce do dzieci, powinna miec sprezystosc 20latki i i madrosc babci > (nie na odwrot), tak ze dwie strony, co powinna umiec > no wszystko > > czytalam, czytalam i wlos mi sie jezyl Ale czemu Ci się jeżył? Uważasz, że te rzeczy nie są przydatne? A nawet jeśli uważasz, że przesadzali, to w jakim sensie ten tekst był antyfeministyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus wlos mi sie jezy, bo ta kobieta przez dwie strony 05.06.07, 16:47 opisywala wybor wlasciwej osoby do opieka na JEJ dziecmi rozmowy z roznymi paniami, jak sobie opieke nad dziecmi wyobrazaja wymagala rzeczy niemozliwych, o czym juz pisalam, dla mnie to bylo strazne, ze ktos - jesli juz ma takie wymagania w stosunku do opiekunki - to musi jeszcze jakos swiezo nawrocona od feminizmu matka-Polka (czyli pseudofeministka) miec miejsce, zeby te poglady ukazaly sie drukiem. i wlos mi sie jezyl, bo ja wtedy pracowalam m.in. dla takich pan w Niemczech i wiem, ze takie mile, wypielegnowane kobiety potrafia zajezdzic cie na smierc, byle byc wypielegnowal ICH dziecko/ci i ICH mieszkanie PSnawet napisalam o tym tekst i...wygralam jedna z czeterech, rownorzednych nagrod tyle samochwalstwa Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: wlos mi sie jezy, bo ta kobieta przez dwie st 05.06.07, 16:53 W dalszym ciągu nie rozumiem co lista wymagań wobec niani ma wspólnego z feminizmem bądź anty- Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus jesli ktos byl wczesniej etatowa feministka GW, a 05.06.07, 16:54 potem napisal, ze sie zegna z feminizmem, bo rodzin, dzieci i celebrowal wybor pani na nianie, to ma wg mnie a jesli wg ciebie nie ma, to napisz dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: jesli ktos byl wczesniej etatowa feministka G 05.06.07, 17:01 Po pierwsze, ja pierwszy spytałem dlaczego :-) Po drugie, nie rozumiem łączenia przez Ciebie dwóch różnych spraw. Jeśli pani pisze o pożegnaniu z feminizmem z powodu urodzenia dziecka, to oczywiście coś wspólnego z feminizmem ma (ale przede wszystkim to strasznie głupie - tak strasznie, że mam wątpliwości czy faktycznie GW coś takiego opublikowała czy to Ty nadinterpretujesz). Natomiast duże wymagania wobec niani można mieć niezależnie od poglądów na feminizm. I potrzebowałbym bardzo mocnych argumentów żeby zmienić zdanie w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: wlos mi sie jezy, bo ta kobieta przez dwie st 05.06.07, 16:54 no wiesz, ludzie zwyle przykladaja duza wage do tego, komu powierzaja swoje male dziecko...ale tekstu nie znam, nie wiem wiec, jaki byl jego charakter wlasciciwie z zasady nie czytam prasy tzw.kobiecej (rozumiem, ze mowa o wo), poniewaz nie rozumiem samej idei kierowania tytulu do grupy, ktora laczy tylko plec, dla mnie 'prasa kobieca' jest bezbrzeznie nudna Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus rozumiem, ze sie nie da dziecka "kobiecie z ulicy 05.06.07, 16:56 ", ale JAK sie pisze o yborze tej pani, jest znaczace WO to organ feminizmu wg GW i prasa kobieca ?? nawet Dunin protestowala przeciw nazwie Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: rozumiem, ze sie nie da dziecka "kobiecie z 05.06.07, 17:12 nie wiem, co kto napisal o wyborze tej pani postrzegam dodatek do gazety wyborczej pt. wysokie obcasy jako tzw.prase kobieca z ambicjami, czyli nie na poziomie pani domu, tylko dla kobiet powiedzmy, ze wyksztalconych ale -poziom i tematyka tekstow spolecznych mnie nie satysfakcjonuje -felietonistyka nie na tyle, zeby sie pofatygowac do kiosku w sobote -informacji o pudrze szukam w bardziej specjalistycznych tytulach, jezeli cos mnie z rzadka najdzie, zeby szukac natomiast drzewiej, kiedy jakostam wo przegladalam, nie natknelam sie tam na forsowanie pogladow konserwatywnych moim zdaniem problem wo polega na ich nadmiernej przyziemnosci, praktycznosci i umyslowej wtornosci Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: wlos mi sie jezy, bo ta kobieta przez dwie st 07.06.07, 18:01 Tzw.prasę kobiecą łaczy zawyczaj przeświadczenie o blondyniźmie odbiorczyń legających na poziomie "Ciężko Kumającego Mężczyzny" CKM - jakby jakiś posiadacz ciężko kojarzącego mózgu odpowiednio szybko nie zajarzył. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Też nie rozumiem 05.06.07, 16:45 Zatrudniałam opiekunkę do dziecka i chciałam akurat sprawną fizycznie starszą panią, bo mi pasowała do koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie czytalas tego art., tam chodzilo o starsza pan 05.06.07, 16:53 ia ze sprawnoscia 20latki nie ma ert., pare miesecy temu zamieszczali link do jednego art i mozna sie bylo przelinkowav Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: nie, nie slysze o niej 1. raz, ale znam ja z 05.06.07, 15:26 I zawsze obsesyjnie. Zawsze krytyczno-rygorystycznie. Cenzurować, karać, zakazać, grzech etc. Nikt mi nie wmówi, że są happy w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o tym, 05.06.07, 15:30 czemu zycie seks. powinno sluzyc mozna tez argumentowac - po co rznac sie codziennie trzy razy na pralce, w lazience i stole kuchennym, skoro mozna na siebie czekac raz w miesiacu, aby splodzic cos milego? cos trwalego na pare dziesiatkow lat po co lykac hormowy itepe to nie jest moj poglad, przyznaje, ale nie sadze, zeby wszyscy tak myslacy byl i niedpochnieci i sfrutstrowani Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o 05.06.07, 15:36 Co wiecej- chociąz oczywiście nikt sie do tego głośno nie przyzna, jest wiele sfrustrowanych osób ktore spodziewały sie znależć szczęscie w codzinnym rznięciu i to z jak najwieksza liczbną partnerow. I sa niesczesliwe. Ale za to niewtpliwie dopchnięte. kwestia priorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o 05.06.07, 16:11 monikaannaj napisała: > Co wiecej- chociąz oczywiście nikt sie do tego głośno nie przyzna, jest wiele > sfrustrowanych osób ktore spodziewały sie znależć szczęscie w codzinnym > rznięciu i to z jak najwieksza liczbną partnerow. I sa niesczesliwe. Ale za to > niewtpliwie dopchnięte. kwestia priorytetów. kolem mozna kogos przejechac, ale to chyba nie powod, zeby twierdzic, ze jest to szkodliwy wynalazek? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o 05.06.07, 16:21 Komus kto stwierdziłby że koło jest szkodliwym wynalazkiem mogłabym powiedzieć np. ze jest głupi. Ale raczej nie znizyłabym sie do wnioskowania ze ta głupota wynika z jego mikrej postury. Tak samo jak kobietom uwazjacym ze uprawianie seksu z ledwo co poznanymi fecetami jest super nie bede przywalac sugestiami ze widocznie ani inteligencji ani osobowisci im nie starcza i zainteresowanie gościa moga podtrzymac jedynie udostepnieniem krocza. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Popatrz na całokształt 05.06.07, 16:27 Pani Sobecka na temat seksu wypowiadała się nie raz i nie dziesięć razy. Wręcz nagminnie w specyficzny - dogmatyczny, restrykcyjny - sposób ów temat podejmuje. Sama z siebie, entuzjastycznie otwiera usta i zamiast mówić np. o zmianach klimatu to mówi o seksie. Można wnioskować, że ten temat szczególnie ją interesuje. Czy osoba niezainteresowana wcale tematem vel zaspokojona w tej sferze życia podejmuje tak obsesyjnie krytykę ludzkiej erotyki? Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o 05.06.07, 16:28 monikaannaj napisała: > Komus kto stwierdziłby że koło jest szkodliwym wynalazkiem mogłabym powiedzieć > np. ze jest głupi. Ale raczej nie znizyłabym sie do wnioskowania ze ta głupota > wynika z jego mikrej postury. > a co ma mikra postura do zyskow z kola? bo porazki lozkowe do awersji w stosunku do seksu cos jednak maja gdyby ktos twierdzil, ze kolo przynosi szkody, zadalabym pytanie o przyczyne tego pogladu > Tak samo jak kobietom uwazjacym ze uprawianie seksu z ledwo co poznanymi > fecetami jest super nie bede przywalac sugestiami ze widocznie ani inteligencji > > ani osobowisci im nie starcza i zainteresowanie gościa moga podtrzymac jedynie > udostepnieniem krocza. problem tylko w tym, ze latwo zrozumiec przyczyne (fizyczna przyjemnosc, dreszcz emocji) dla ktorej ktos holubi taki seks, wiec stawianie tez, jak wyzej, nie ma sensu nie sposob natomiast znalezc innej przyczyny awersji do seksu niz frustracja a jak sposob, to niech sie wresczcie dowiemy, w oklicach setnego postu w tym watku :) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Ja tez poproszę 05.06.07, 16:32 O klarowne podanie innych niż frustracja przyczyn obsesyjno-rygorystycznego zainteresowania seksem. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus np. mozna w dziecinstwie miec malo przyjemne 05.06.07, 16:34 przezycia, byc zgwalconym jest wiele przyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 ? 05.06.07, 16:43 I to ma usprawiedliwiać negatywną ocenę tej sfery życia tak w ogóle?! Może warto nie generalizować własnych doświadczeń. IMO ślepy nie powinien wypowiadać się na temat kolorów a głuchy dyktować innym co powinni sądzić na temat uroków muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus wybacz triss, nie generalizuje wlasnych doswiadcze 05.06.07, 16:50 n glupio ze piszesz takie rzeczy jestes ponoc dopchnieta, wiec powinnas promieniowac ale jakos nie promieniujesz jest wiele przyczyn, byl taki serial Lekarze bez fartuchow z czasow dpbrych seriali o psychiatrach o tym bylo tez ale nie jestem psycholozka Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 A czy ja piszę, że Ty?! 05.06.07, 16:57 Masz problem z osobistymi odnośnikami? Napisałam, że ktoś kto był molestowany/zgwałcony w dzieciństwie NIE POWINIEN przenosić osobistych doświadczeń i uogólniać twierdząc, że seks tak in generalis jest zły. Do jasnej Anielki czy skoro urodziłam dziecko sn to mam prawo twierdzic, że to jedyna słuszna droga porodu a cc powinno być zakazane? Nie, prawda? Wiesz, jak się zżymam na głupotę i zacietrzewienie to akurat w danym momencie nie promienieję. Chociaż bawi mnie ta wymiana zdan, bo strasznie serio wszystko odbierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus tak to odebralam, skoro na moj post odpowia 05.06.07, 17:01 dasz: Może warto nie generalizować własnych doświadczeń. widzisz, moze opatrznie zrozumialas poslanke Sobecka?? zaart nie wiesz, co i na ile serio odbieram, triss,i ja nie wiem, jak jest z toba daj sobie spokoj z pseudoanaliza problemem nie jest oczywiscie generalizacja wlasnych dowiadczen, wiec albo pisalas zlosliwie jednak pod moim adresem, albo bezmyslnie widzisz, jak mialam 12 lat, nie dosmazylam wiazadla bialkowego w jajecznicy, gluty mam 33 lata i do tej pory nie zjadlam ani jednego jajka , latami reagowalam torsjami na zapach jajecznicy zapewniam cie, ze niczego nie generalizowalam po prostu nie moglam zniesc zapachu po latach oslablo, teraz jestem w stanie wysiedziec w pomieszczeniu, gdzie ktos robi jajecznice Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: tak to odebralam, skoro na moj post odpowia 05.06.07, 17:09 Problemem jest to, że posłowie i posłanki własne doświadczenia (frustracje, niepowodzenia) przekładają na legislację i głoszą chore tezy ex cathedra. A audytorium dzięki mediom i z racjo zajmowanych stanowisk mają duże. gdyby sobie bredzili po cichutku w domu to nic mi do tego ale ponieważ bredzą publicznie to mogę się odnosić. O ile nie widzę związku między udanym życiem erotycznym a poglądami na zalesianie nieużytków czy wysokość vat na materiały budowlane o tyle widzę związek nieudanego życia seksualnego z poglądami na seks w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus no coz, jak to widzisz, to twoja sprawa, byle 05.06.07, 17:12 bys nie stosowala prymitywnych argumentow o workach i niedpchnieciu i uwazala na to, co piszesz i d kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: np. mozna w dziecinstwie miec malo przyjemne 05.06.07, 17:22 ggigus napisała: > przezycia, byc zgwalconym > jest wiele przyczyn dlatego okreslamy przyczyne takich pogladow ogolnie: frustracja seksualna (bo rozumiem,ze to, co piszesz, pociaga za soba klopoty seksualne w doroslym zyciu i z tego wynikaja 'antyseksualne' poglady) nic nie wiemy o dziecinstwie sobeckiej atrakcyjnosc natomiast widzimy Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus my uwazamy? jacy my? i frustracja oznacza 05.06.07, 17:25 «stan przykrego napięcia emocjonalnego wywołany niemożnością zaspokojenia jakiejś potrzeby lub osiągnięcia jakiegoś celu» a nie przyczyne stanu Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: my uwazamy? jacy my? i frustracja oznacza 05.06.07, 17:30 odnosze wrazenie, ze co najmniej 2 osoby w tym watku ocenily atrakcyjnosc as na zero i powiazaly to z jej restrykcyjnymi pogladami, a teraz mniej wiecej to samo do ciebie pisza ;) nie rozumiem o co ci chodzi? frustracja ma przyczyny i moze byc przyczyna innego stanu lub pogladu Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus frustracja jest stanem, a nie przyczyna czegokol 05.06.07, 17:33 wiek no i nie lubie tego my na forum, ale jesli lubisz, cofam uwagi, droga wolna Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: frustracja jest stanem, a nie przyczyna czego 05.06.07, 17:35 moge cofnac my, nie ma to dla mnie znaczenia przepraszam uprzejmie, ale na jakiej podstawie twierdzisz, ze frustracja nie moze byc przyczyna czegokolwiek? :))) widze opary absurdu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus bo frustracja jest stanem 05.06.07, 17:36 «stan przykrego napięcia emocjonalnego wywołany niemożnością zaspokojenia jakiejś potrzeby lub osiągnięcia jakiegoś celu» ze powtorze niedopchniecie - frustracja Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: bo frustracja jest stanem 05.06.07, 17:38 alez ja nie kwestionuje faktu, ze frustracja jest stanem zastanawia mnie jednakowoz, dlaczego stan frustracji nie moze byc przyczyna posiadania okreslonych pogladow Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Ja tez poproszę 05.06.07, 17:09 poproś. A posłów z komisji ds. rybołóstwa popros o wyjsnienie częstego wypowiadanie sie nt kutrów.. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Ja tez poproszę 05.06.07, 17:14 Sobecka jest w komisji ds. seksu pozamałżeńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Ja tez poproszę 05.06.07, 17:23 a co, jest w komisji ds.seksualnosci ludzkiej? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o 05.06.07, 17:10 Mikra postura - mała glówka - mały mózg - głupota - twierdzenie ze koło jest szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o 05.06.07, 17:25 monikaannaj napisała: > Mikra postura - mała glówka - mały mózg - głupota - twierdzenie ze koło jest > szkodliwe. dosc odlegla zaleznosc nie mowiac o braku zwiazku miedzy postura a waga mozgu natomiast zaleznosc miedyz brakiem udanego zycia erotycznego i awersja do seksu jest raczej prosta Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o 05.06.07, 18:23 ale wcale nie jest oczywiste ze ktoś kto uznaje pozamałżeński seks za zły ma awersje do seksu. Poza tym - ja tu nie mam zamiaru bronić pani Sobeckiej ktorej nie lubię i ktorej poglady mnie co najmniej wpieni8ają. włączyłam sie do dyskusji bo moim zdaniem nic nie usprawiedliwia pojawienia sie na tym forum tak prymitywnego chamstwa jakie zademnostrowała triss. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o 05.06.07, 18:55 nikt nie broni pani sobeckiej uznawac seksu pozamalzenskiego za zly z powodow religijnych czy innych pani sobecka postawila inna teze, mianowicie, ze seks nie stanowi wartosci, wiec jest zly sam w sobie, poniewaz niczego nie wnosi do relacji ta teza jest kompletnie nieprawdziwa, wrecz absurdalna, i dlatego spekulujemy o jej zwiazku z doswiadczeniami pani posel a, przypomne, tezy stawia za nasze pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: o cenzurze i karze nie ma tam ani slowa, a o 06.06.07, 11:51 > nikt nie broni pani sobeckiej uznawac seksu pozamalzenskiego za zly z powodow > religijnych czy innych > > pani sobecka postawila inna teze, mianowicie, ze seks nie stanowi wartosci, > wiec jest zly sam w sobie, poniewaz niczego nie wnosi do relacji > > ta teza jest kompletnie nieprawdziwa, wrecz absurdalna, i dlatego spekulujemy o > > jej zwiazku z doswiadczeniami pani posel > > a, przypomne, tezy stawia za nasze pieniadze... otóż właśnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Nie, no jasne. 06.06.07, 13:26 w demokrcji, jak polityk gada czy robi bzdury za nasze pieniądze to można walnąc wulgarnym tekstem o worku na głowie bez ryzyka ze sie wyjdzie na chamidło? ok - macie prawo miotac najpaskudniejszymi tekstammi. Ale poniewaz robicie to w przestrzenie publicznej - ja mam prawo protestowac przeciwko temu, tak jak protestowałabym przeciwko publicznemu rzyganiu czy obszczywaniu scian. Naprawe, pani Sobecka jaką ma urodę - kazdy widzi. jakie ma poglądy =- każdy może bez problemu ocenic. Wasze wizje jej zycia sekualnego świadczą juz tylko o was. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nie, no jasne. 06.06.07, 13:30 Hm, a nie widzisz korelacji między osobistymi frustracjami a poglądami głoszonymi publicznie? We własnych 4 ścianach posłanka może głosić dowolne bzdury ale w przestrzeni publicznej za głoszenie bzdur naraża się na kopy. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Nie, no jasne. 06.06.07, 13:52 Nie, nie widzę, bo prawde mówiac nic nie wiem o frustracjach osob wypowiadających sie publicznie. A co do kopów - posłuchaj sobie czasem Niesiołowskiego jak on potrafi przykopać np. Gosiewsiemu czy Kaczyńskim - bez odwoływnia sie do ich wyglądu czy życia osobistego. To jednak trochę inny poziom niż internautów z FK - gdzie tekst o worku na głowie pewnie by mnie nie zaskoczył. Na FF - wyadł mi sie kuriozalny. Zwłascza po latach walk z wulgarnymi trollami... Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe no nie, chwileczke 05.06.07, 16:08 sobecka postawila teze, ze seks nie wnosi nic dobrego w relacje dwojga ludzi ergo jest zlem koniecznym, rodzajem warunku koniecznego do mania dzieci w mojej opinii, byc moze tez w opinii triss, teza jakoby nie wnosil jest absurdalna i moze byc postawiona tylko przez kogos, kto nie ma dobrych doswiadczen plynacych z seksu Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Seks zwija człowieka 05.06.07, 15:09 Zawsze, ilekroć osoby pokroju Kazi albo posłanki Sobeckiej zabierają się do opowiadania o seksie, zachodzę w głowę - skąd one mogą cokolwiek o tym wiedzieć? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: A ja bym się pozwijała nt 05.06.07, 17:16 Uważaj, bo potem się nie będziesz mogła rozsupłać :-P Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Seks zwija człowieka 06.06.07, 23:04 Pani Sobecka przypomina mi przedszkolaczka, odkrywającego,że nóż jest zły, bo nóż może zabić lub okaleczyć człowieka. Przedszkolaczek przerażony tym odkryciem zamyka oczka i nie chce przyjąć do wiadomości,że nóż służy np. do ukrojenia chleba, by nakarmić wzajemny związek i jako skalpel - do ratowania czyli dawania życia. Pani Sobecka uważa też ,że nakarmić można tylko w chrześcijańskim małżeństwie i życie dać - tak samoż, że inaczej nóż "nie pobłogosławiony" MUSI zabijać. Pani Sobecka nie zna współczesnego nauczania KK, gdzie wyraźnie się podkreśla,że seks sam w sobie nie jest ani dobry ani zły, można z niego co najwyżej czynić zły lub dobry użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Seks zwija człowieka 07.06.07, 18:27 Bene - "mi to zaczyna lottoć" jakie poglądy na temat seksu na jakaś tam pani Sobecka. Jako eks katoliczkę związaną z moją parafią dzięki bardzo życzliwemu i zwyczajnie po "ludzku" dobremu proboszczowi, który potrafi bez społecznego przymusu zmobilizować lokalną społeczność do zorganizowania popołudniowych kółek zainteresowań dla dzieci, bardziej mnie interesuje co mozna zrobić dla lokalnej społecznoćci niż fobie pani "sobkowskiej". Odpowiedz Link Zgłoś