stephen_s 15.01.09, 11:49 Wczoraj pisała o niej Neko. Przypadkiem ją wczoraj zobaczyłem. Rzeczywiście, ona naprawdę tak wygląda, że jest pokazana cała grupka kierowców - i ani jednej kobiety... Nieciekawe, zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekomimimode Re: Nowa reklama Commercial Union 15.01.09, 15:26 piszemy do rady reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Nowa reklama Commercial Union 15.01.09, 17:55 Myślałem, że od razu pójdziesz podłożyć bombę pod biuro CU :-P Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Nowa reklama Commercial Union 15.01.09, 18:03 od tego mam ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Nowa reklama Commercial Union 15.01.09, 18:11 Nienie, ja się nie nadaję na femiterrorystę. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Nowa reklama Commercial Union 15.01.09, 18:49 nie ściemniaj! a po co się wtedy spotkaliśmy i ten ładunek który ci przekazałam w kubku od kawy? i te kryjówki w turcji co mi na zdjęciach pokazywałeś. już nie napiszę po co tak często jeździsz do turcji i kto to finansuje. specjalnie wybrałam ciebie bo tak niewinnie wyglądasz pozatym jesteś facetem więc nikt cię o feminizm nie posądzi Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode może być, czy coś dopisać? 15.01.09, 15:47 "W najnowszej reklamie Commercial Union przedstawieni są kierowcy , jest ich około 20 a wśród nich sami mężczyźni i ani jednej kobiety. Reklama jest seksistowska , dyskryminująca ze względu na płeć a tym samym sprzeczna z dobrymi obyczajami w reklamie, oraz ,wprowadza w błąd. Proszę aby reklama w takiej,szkodliwej,postaci nie była emitowana w telewizji." Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: może być, czy coś dopisać? 15.01.09, 15:59 dobra wysłałam tylko na końcu obok szkodliwej dopisałam społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: może być, czy coś dopisać? 15.01.09, 16:10 Protestujemy przeciwko kierowaniu tak oszałamiającej oferty jedynie do mężczyzn i zmianę targetu produktu na bardziej uniwersalny. Rozumiem, że tego się domagasz i zaraz pobiegniesz kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: może być, czy coś dopisać? 16.01.09, 21:28 > "W najnowszej reklamie Commercial Union przedstawieni są > kierowcy , jest ich około 20 a wśród nich sami mężczyźni i ani > jednej kobiety. A jak na światłach będą stały samochody i tak się akurat ułoży że za kierownicą będą sami faceci to do kogo będziesz pisać skargę? A ja się zastanawiam jak można być takim pieniaczem? Weź sprzedaj telewizor to od razu Twoje życie stanie się lepsze i nie będziesz atakowana tymi strasznymi reklamami które Cię prześladują i negatywnie wpływają na życie. Jak się będziesz denerwować takimi bzdetami to szybko się zestarzejesz i staniesz się kolejną złośliwą staruchą uprzykrzającą życie komu tylko się da. Odpowiedz Link Zgłoś
szymonblaszczyk Re: może być, czy coś dopisać? 24.01.09, 19:56 po tym co tutaj przeczytałem myśle sobie jak dziwne problemy wymyśla feminizm :P serio ... gadałem z kumplem i zadałem pytanie: co byś zrobił gdyby w reklamie występowało 20 kobiet-kierowców i żadnego faceta? nic - zobaczyłbym czy są tam jakies fajne ... ale moze tego nie powinienem pisac - bo to też pewnie ejst seksistowskie Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Po prostu koniec świata. 15.01.09, 16:36 Proponuję powołać komisję ds. dyskryminacji w reklamach, która zatroszczy się, by w każdej reklamie występowała kobieta, mężczyzna, leworęczny, blondyn, Żyd, murzyn, homoseksualista i chory na Downa. Na stanowisko rekomenduję parę Neko-Steph. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Po prostu koniec świata. 15.01.09, 17:40 Zapomniałeś o łysych, rudych, wysokich, niskich i Eskimosach. A co do samej reklamy - nie prościej byłoby po prostu NIE kupować u nich ubezpieczenia skoro reklama się nie podoba? Zdaje się, że taki Mobilking nie podbił rynku. I to nie ze względu na fakt, że w cuglach wygrałby w konkursie na najbardziej seksistowską reklamę wszech czasów? Po prostu - najskuteczniej walczy się portfelem. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: Po prostu koniec świata. 16.01.09, 01:02 > Po prostu - najskuteczniej walczy się portfelem. Oczywiście:) Jednak niektórzy tego nie rozumieją. No i jest jeszcze coś takiego jak wolność, w tym wypadku wolność producenta do reklamowania swojego produktu w taki sposób, jaki mu się tylko podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Po prostu koniec świata. 16.01.09, 01:30 heretic_969 napisał: > > Po prostu - najskuteczniej walczy się portfelem. > > Oczywiście:) Jednak niektórzy tego nie rozumieją. Rozumieją, ale czy nie można TEŻ walczyć słowem? czy to jakaś straszna sprzeczność? Była kiedyś nawet taka reklama;) o sile słowa, z piórem wiecznym coś tam kreślącym na papierze i nie była to reklama społeczna, ale czego, to też nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Po prostu koniec świata. 17.01.09, 13:59 dopisz jeszcze obowiązkowego ufoludka i trzy wojujące feministki Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Po prostu koniec świata. 17.01.09, 14:04 Co to jest 'wojujaca feministka'? Czym rozni sie od 'feministki'? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_bolek Re: Po prostu koniec świata. 17.01.09, 14:09 Długością wąsów zapewne;) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Po prostu koniec świata. 17.01.09, 14:51 Tzn wojujace maja dlugie czy krotkie, bo nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Po prostu koniec świata. 17.01.09, 14:21 aelithe napisał: > dopisz jeszcze obowiązkowego ufoludka i trzy wojujące feministki W Star Treku się sprawdziło, to dlaczego w Polsce ma się nie sprawdzić;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Po prostu koniec świata. 17.01.09, 16:14 Wcale nie pomogło. Star Trek zdycha z przesytu. Trzeba znowu zrobić przerwę na 20 lat, aż scenarzyści wymrą, a przynajmniej Brannon Braga. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Po prostu koniec świata. 17.01.09, 16:26 Jak to?! To, o czym piszę, oglądałam już kilkanaście lat temu! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Po prostu koniec świata. 17.01.09, 17:05 Tak, ale właśnie po śmierci Roddenberry'ego zaczęło się sypać właśnie przez nachalne stwarzanie problemów społecznych. O ile bowiem TOS w latach '60 wpuszczając na mostek kobietę i to czarną, pokazujący pierwszy międzyrasowy pocałunek, sadzający obok Rosjanina i Japończyka mógł szokować przeciętnego Amerykanina, to ten zabieg powtórzony 30 lat później nie był już tabu. Co więcej, kobieta na stołku kapitańskim w serii Voyager po kreacji Patricka Stewarta w TNG wypadła blado i była raczej argumentem, żeby nie obsadzać dowodzenia kobietą. Najmocniejszym argumentem przemawiającym za agonią serii i porzuceniem ideałów w imię słupków oglądalności była wojna totalna w DS9, kiedy zaczęła siadać oglądalność, a którą w końcu humanistyczna i idealna Federacja wygrała bronią biologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Po prostu koniec świata. 17.01.09, 17:26 dzikowy napisał: Nie no, dawno tego nie ogladałam, a Ty specu widzę jesteś;) Cóż, nic Ci na to ciekawego nie odpowiem. Ale kiedyś się to odnalazło w jakiejśtam przestrzeni i udało, tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze.ja.live Re: To jest moja ulubiona reklama 17.01.09, 16:41 jezeli mozna mowic o lubieniu reklam pl.youtube.com/watch?v=2Bb8P7dfjVw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: To jest moja ulubiona reklama 17.01.09, 17:27 jeszcze.ja.live napisała: > jezeli mozna mowic o lubieniu reklam > > pl.youtube.com/watch?v=2Bb8P7dfjVw&feature=related Nie tylko Ty ją lubisz:) I z tego, co wiem, to w ogóle sporo osób ją lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Nowa reklama Commercial Union 23.01.09, 11:31 już mi przysłali ,ze rozpatrują moją skargę, szybko jak na nich. i tak dawno już tej reklamy nie widziałam w tv Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Nowa reklama Commercial Union 23.01.09, 12:05 Nie chcę Cię martwić, ale ja ją widziałem wczoraj albo przedwczoraj... Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Tylko dla kobiet.... 24.01.09, 20:07 masz tu coś dla szowinistycznej równowagi hk.youtube.com/watch?v=7vCet60rr_s Odpowiedz Link Zgłoś
szymonblaszczyk Re: Tylko dla kobiet.... 24.01.09, 20:32 ale no właśnie - uśmiałem się :) czy naprawde podstawowym problemem świata jest reklama CU w któej występuje 20 facetów? Dlaczego dla facetów ta reklama z linku jest poprostu zabawna :) podobnie jak nie razi mnie hasło: dlatego ubezpieczamy tylko kobiety ... gdyby odwrócić sytuację - pokazac kilka głupot kobiet na drodze i podpisać: dlatego ubezpieczamy tylko facetów - to byłby skandal. Czy tak cięzko złapać troche dystansu do siebie? Przecież to naprawde zakrawa na paranoję ... mam skojarzenie z jednokierunkową poprawnością polityczną: Obama mówi: jestem dumny że jestem czarny OK McCain mówi: jestem dumny że jestem biały - paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Tylko dla kobiet.... 24.01.09, 21:43 To trochę jak syndrom podsumowany przysłowiem "w domu powieszonego nie mówi się o sznurze". Weź pod uwagę, ile wieków w powszechnej zbiorowej świadomości kobiety były tą nie tyle piękniejszą połową ludzkości, co tą gorszą - pod względem intelektu i hartu ducha. Ciężko jest żartować, gdy nieboszczyk tyle co ostygł po odcięciu od sznura i leży w trumnie czekając na pochówek. Mimo to ja jestem dumna,że mogę w każdej chwili zmienić kolor włosów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szymonblaszczyk Re: Tylko dla kobiet.... 24.01.09, 22:12 a ja wysikać swoje imię na sniegu :P Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama to dobrze czuć dumę ze swych możliwości, 24.01.09, 22:15 ale już jest właściwa pora by zadokować się do wyrka, zalogować do poduszki i przejść w stand by ;) Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Tylko dla kobiet.... 25.01.09, 02:33 szymonblaszczyk napisał: > Dlaczego dla facetów Bo są facetami?.. A to jest męski świat. Reszta - tak jak napisała Gotlama, o "domu powieszonego". > Przecież to naprawde zakrawa na paranoję Owszem. Tylko dlaczego tak się dzieje/stało?.. > Obama mówi: jestem dumny że jestem czarny O > K McCain mówi: jestem dumny że jestem biały - paranoja Interesujące, że akurat ten przykład przyszedł Ci do głowy tutaj, w tym kontekście - czarni, byli niewolnicy a kobiety. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś