six_a 29.05.09, 10:35 Okazuje się, że na policji można nie tylko kawkę wypić, ale i włosy ufarbować. niestety przestępstwa nie można zgłosić. Kogo chroni prawo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 10:38 Jezu. Helsińska Fundacja Praw Człowieka zwróciła się do prokuratora generalnego Andrzeja Czumy, aby przyjrzał się, czy śledztwo jest sensownie prowadzone. Wątpliwości budzi to, że planowane jest przesłuchanie setek osób umieszczonych na stronie. Odnalezienie niektórych, wymienionych tylko z nazwiska, zajmuje policji dużo czasu. Dotychczas udało się przesłuchać trzech podejrzanych i dotrzeć do 120 pokrzywdzonych, a więc w tym tempie śledztwo potrwa jeszcze jakieś dziesięć lat. Co to jest, wloski strajk? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 11:27 tym trzem znalezionym należy zaproponować benefity, niech wsypią całą resztę i po kłopocie. a stronę zhakować, co oni informatyków nie mają, jak rany. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 12:07 Czy któraś z Was jest może na tych zdjęciach ? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 12:15 A jakby byla, to co? A jakby nie byla, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 12:19 Jakby była, to miałbym przynajmniej pewność, że nie każda feministka ma brodę i wąsy. Na zdjęciach nie ma ni jednej baby z wąsami. zadowolona ? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 12:21 Zadowolona, bo po raz kolejny obnazyles mialkosc swojego intelektu, zenujace poczucie humoru i niechec do merytorycznej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 12:23 Bo nie jestem magisterem gender studies UW ani nawet psychologii. wyborne... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 12:26 Myslisz, ze dopiero po skonczeniu genderu albo psychologii mozna stac sie wartosciowym dyskutantem? Ciekawe, chociaz trudno mi sie zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 12:59 Czyli to nie Ty odsyłałaś mnie wczoraj do lektur z psychologi? Bo na gender faktycznie jeszcze nie. Przy okazji. 5 minut googlowania i pierwsze z brzegu badania potwierdzają wyśmianą wczorają przez Ciebie tezę, że prawdopodobieństwo przemocy w rodzinie jest odwrotnie skorelowane z jej sytuacją materialną. Może jakaś krytyka przyjętej metodologi? Coś o obciążeniu estymatorów regresji logistycznej w małych niezbilansowanych próbach na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 13:23 Nabijalam sie jedynie z twoich wnioskow. Sterylizacje dla dobra ludzkosci przerabiali juz faszysci w Niemczech, komunisci w Czechoslowacji i kapitalisci w Szwecji. I jakos niechetnie chwala sie wynikami, wiec moze nic dobrego z tego nie wyszlo. Poszukaj w internecie i poczytaj, moze poznasz wiecej - uwaga - trudnych slow. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 13:37 Ani faszyści w Niemczech, ani komuniści w Czechach ani kapitaliści w Szwecji nie należą do lokalnych mainsteamów. Więc nawet jeśli się chwalą, to raczej tego nie słyszymy. BTW. Czy wnioskowanie z danych statystycznych do domena ćwierćinteligentych mizoginów oczadzonych patriarchatem? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 13:44 Problem w tym, ze kiedy faszysci zajmowali sie kastracja niegodnych roznazania osob, byli jak najbardziej w mainstreamie. To samo dotyczy dzialan komunistow w Czechoslowacji - zoperowane przemoca Romki do dzis nie dostaly odszkodowania. Podobnie jest z niepelnosprawnymi umyslowo, ktorymi 'zajeto sie' w Szwecji. To nie byly jakies tajne i ukradkowe akcje - dzialano w zgodzie z prawem, przy aplauzie wladz. Twoje 'ostateczne rozwiazanie' juz przecwiczono. Pozostawiam twojemu swiatlemu umyslowi rozmyslanie nad tym, czemu proponowany przez ciebie sposob rozwiazywania problemow jakos nie budzi wspolczesnie entuzjazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 13:59 Idąc tym tropem możemy zaprzestać budowy autostrad, których entuzjastą byli Hitler z Mussolinim, oraz zarzucić plany budowy elektrowni atomowych, bardzo popularnych w ZSRR. Jestem niemal pewien, że za 20-30 lata doczekamy czasów, w których demokratyczna i postępowa, ale tracąca znaczenie Europa, będzie szukała wzorców rozwojowych w Azji, w pełni akceptując pomysły na rządy jakiejś oświeconej dyktatury. Postęp nader często zatacza koło i wraca do punktu wyjścia. Przykładem walka z prostytucją w skrajnie rozwiązłej 20 lat temu Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 14:05 Pisalam juz, ze twoim wypowiedziom brak cech dobrej dyskusji? Nie zostal ci zlamany argument, wiec w jego miejscu umieszczasz swoja wizje przyszlosci oraz kulawe, bo nieuprawnione porownania. cbdu, adieu :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 14:13 Sądziłem do niedawna, że te wszystkie "ci", "twoje", "ciebie" są przejawem zwykłego braku kultury. Ale zmieniam zdanie. Pewnie to i akuratniej, że taka oświecona, błyskotliwa feministka zwraca się do takiej jak ja miernoty per "ty", gdy ja do niej na "Ty". Zdrowia życzę i dalszych postępów w utwardzaniu betonu między uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 14:46 Sorry, zapomnialam, ze powinnam sie dostosowac do twoich regul, bo jesli ich nie przyjme, objawie brak kultury, lol. Problem w tym, ze regula pisania wielka litera zaimkow osobowych i dzierzawczych dotyczy korespondencji, a forum korespondencja z zadnej strony nie jest. Nadgorliwych odsylam do netykiety :) Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus no nie... 29.05.09, 14:47 W kwestii pisania wielka litera sa jezykoznawcy akurat b. liberalni i kazdy piszacy abo okazuje szacunek i pisze Ty itepe, albo i nie. Netykieta kwestii wielkiej litery akurat nie porusza. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: no nie... 29.05.09, 20:04 znana.jako.ggigus napisała: > W kwestii pisania wielka litera sa jezykoznawcy akurat b. liberalni i kazdy > piszacy abo okazuje szacunek i pisze Ty itepe, albo i nie. Netykieta kwestii > wielkiej litery akurat nie porusza. Ale to już drugi nasz dyskutant ima się tego jako argumentu ostatecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus to czesty blad 30.05.09, 12:57 pewnie urazona duma -jakas feministka mnie nie szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw Re: to czesty blad 30.05.09, 13:27 Pewnie się zamknął w sobie i pochlipuję w kątku :D Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Policja jak fryzjer 31.05.09, 01:19 bene_gesserit napisała: > Problem w tym, ze regula pisania wielka litera zaimkow osobowych i > dzierzawczych dotyczy korespondencji, a forum korespondencja z > zadnej strony nie jest. Nadgorliwych odsylam do netykiety :) Ciągle te drogie panie i drogie panie, co chcesz, się chłopakowi pomyliło wreszcie;) A ja nie wiedziałam, że robię taki błąd straszny. Tak z przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 31.05.09, 01:25 Imo to nie jest zaden blad. Kazdy pisze jak chce i jak wygodnie, byle zrozumiale. Internet, jesli chodzi o bezposrednia komunikacje (fora, czaty) posluguje sie potoczna polszczyzna i jest raczej rozmowa niz korespondencja, mimo ze sie pisze, a nie mowi. Zreszta - ja pisze tak, ze widac, kogo szanuje, a kogo jakby mniej. Wielkiej litery nie potrzebuje :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Policja jak fryzjer 31.05.09, 01:29 easz, musisz się wybrać na fk, tam się pisze Ja, Mnie i Moje ;) to jest dopiero rewolucja Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 14:39 >polonofob i projektantka torebek. jeszcze teletubisia tam powinni wstawić, torebkę ma, gej, i jeszcze polskiego nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 14:45 To jest chyba nawet bardziej urocze: >czarnuch i do tego pedał, czy może być coś gorszego? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 19:15 a skąd ten cytat i a propos czego do mnie? znowu chcesz o coś zapytać, tylko kolanka drżą? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 14:46 E, wg plica polonica Zydem jest dokladnie kazdy Polak. A jesli kazdy Polak jest Zydem, to problem chyba znika. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 19:35 Probowalam wejsc na te strone z kompa w pracy ale nie moge bo jest zablokowana, powod: intolerance and hate. jedna dobra strona tej blokady. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_taxi_drajwer Re: Policja jak fryzjer 29.05.09, 21:57 Jesteś wredna, brzydka, leniwa i wąsata - zostań feministką :D Dolnośląskie. Odpowiedz Link Zgłoś