Gość: buraczany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 12:11 Kryptoreklama Fanty i Sevenup Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d Re: Napoje gazowane IP: *.ds11.agh.edu.pl 01.12.09, 12:43 Ale to przecież konkuencyjne produkty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: Napoje gazowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 14:22 Czesto zdarza sie glpie reklamowanie czegos, zwlaszcza tutaj, ale nie przesadzajmy, bo wychodzi na to, ze w ogole nie mozna skomentowac jakiegos produktu bo bedzie to albo reklamowanie go, albo dzialanie na szkode?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Napoje gazowane IP: *.chem.uw.edu.pl 01.12.09, 15:42 Nie bardzo kumam, jak się ma zawartość CO2 do dodatków cukru, konserwantów i sztucznych barwników. To w końcu co szkodzi, CO2 czy te inne składniki? W wodzie mineralnej jest ok, a w napoju owocowym już trucizna? Artykuł jest bez ładu i składu, pewnie znowu zrobili bezmyślne tłumaczenie jakiegoś anglojęzycznego tekstu, jak to już nie raz bywało w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaZar Napoje gazowane IP: *.mol.uj.edu.pl 01.12.09, 16:39 "To, co działa w napojach energetycznych, to przede wszystkim kofeina. W szklance herbaty jest jej 10-50 mg, w puszce coli - 40 mg, w filiżance kawy - 70 mg, a w puszcze napoju energetycznego - aż 80 g." niekomentujac jakosci artykulu, 80g? chyba wam sie trzy rzedy wielkosci zgubily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Napoje gazowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 14:47 mało tego to herbata nie zawiera kofeiny, jak już to teinę; widać kompetencję autora artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buka Re: Napoje gazowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 22:49 Debilu tu to dopiero widać Twój brak kompetencji... Oczywiście, że herbata zawiera kofeinę. W ilości 30 do 50 mg na porcję, co jest ilością niewielką ale jest. Zastanów się następnym razem zanim wylecisz z jakimś idiotyzmem... Odpowiedz Link Zgłoś
shelmahh Re: Napoje gazowane 01.12.09, 17:40 ja proponuje w takim razie zakazać! skoro szkodliwe to po co są wprowadzone do sprzedaży? kto na to pozwala? nie rozumiem. w kolejce jak rozumiem zakaże się: - papierosów; - alkoholu; - kawy; - wszelkich napojów z cukrem; - produktów z dodatkiem E; - wędlin z konserwantami; jak już jechać to po całości! - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żur nie czytaj tych wypocin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 18:13 i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: Napoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 20:16 health.yahoo.com/experts/drmao/20270/what-soft-drinks-are-doing-to-your-body to wypowiedz lekarza,mozecie uzyc tlumacza google,mimo ze nie idealnie przetlumaczy to zrozumiecie, ze te cukry, slodziki itp zwiekszaja ryzyko pojawienia sie raka znajoma mi powiedziala ze mozna wszystko jesc, ale 1 wrog dla nas jesli chodzi pojawienie sie raka to napoje gazowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodopij Re: Napoje gazowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.10, 23:19 ja myślę ze jest to kwestia dobrych wyborów, nie można zakazać czegoś w wolnym kraju, wystarczy ze uświadomimy sobie ze to niezdrowe i nie będziemy tego kupować i tacy producenci toksycznych napoi zbankrutują. czytajmy etykiety...NIE WIERZMY BEZKRYTYCZNIE REKLAMOM ..A na pewno będziemy zdrowsi. Odpowiedz Link Zgłoś
funky2000 Re: Napoje gazowane 15.09.10, 12:05 ja staram się nie pić napojów gazowanych, lepiej sięgnąć po wodę lub zieloną herbatę-to samo próbuję uświadomić swojej rodzinie. A o szkodliwość napojów słodzonych słów kilka jeszcze tu www.homeopatiaok.pl/portal/aktualnosci/artykul.aspx?ID=178 . Często szkodzi nie tylko sam napój ale też opakowanie (które czasem może zawierać szkodliwe substancje np w plastiku, puszce itp). Odpowiedz Link Zgłoś