Dodaj do ulubionych

GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!!

25.02.04, 21:35
Tyle tu piszecie o grzybicy. Najlepszym srodkiem jest ORUNGAL.Sa to tabletki
(rozowo- niebieskie), 4 sztuki wystarczaja do wyleczenia, a bierze sie je
2razy dwie.np 2 rano i 2 wieczorem i po klopocie. Trzeba miec recepte bo na
nie jest znizka.Zadnych masci , wcierania, swedzenia.
Obserwuj wątek
    • justina34 Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 25.02.04, 22:17
      Taaak? A napisz coś o historii swojej grzybicy. Ile razy? W jakich odstępach
      czasowych itd.
      • matylda79 Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 25.02.04, 22:27
        nieprzypominam sobie zeby to bylo regularnie, czasem sie zdarza, na 100 mam
        jak sie kapie w jeziorze( i to mi powiedziala moja pani ginekolog) bo w
        jeziorze sa bakterie, nie tak jak np na basenie- chlor je zabija.I czasem jak
        facet nie umyje rak, jestem wyczulona na takie rzeczy np glaszcze psa a potem
        wklada rece w moje majtki.Te tabletki dzialaja na grzyby i bakterie. Sa tez
        stosowane w grzybicy paznokci
        • justina34 Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 25.02.04, 22:33
          Czyli sama widzisz. "Twoje najlepsze tabletki" tylko zaleczają grzyba, a on
          wraca sobie kiedy chce. Gdyby leczenie było takie proste jak piszesz, nie
          byłoby tych setek postów na ten temat.. Życzę zdrówka.
          • nicol-e Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 26.02.04, 07:43
            Sorry, to jakas pomyłka i to wielka. To, co dziala na jedną, niekoniecznie
            pomoże drugiej. W zeszłym roku po wakacjach łykalam 2 razy po 2 orungale, mąż
            też i grzybica wrócila jeszcze dwa razy, w tym juz mialam tez 2 razy. jak
            orungal nie pomoże, przy nastepnej grzybicy, jeśli jest szybciej niż za 3 m-ce
            nalezy dac mocniejszy środek. Z 2 lata temu też dostalam grzybicę i nic, ani
            orungal nie pomógł. W zeszym roku , ponieważ było to po zakończeniu karmienia
            lekarz stwierdzil ,ze zaleczymy ją porządnie, czyli przez 3 kolejne cykle, w 1
            dniu miesiączki po 2 tabletki, wziełam tak przez kolejne cyle i prosze- grzybic
            było juz kilka z powrotem. Za każdym razem przeleczany był partner, mam swój
            reczniczek do podmywania, pije i jem dużo jogurtów, myje się Lactacydem i nicsad
            orungal pomoże w niektórych przypadkach niestety... nie ma "złotego leku' na
            grzyba..
            pozdrawiam -Aurelia
            • matylda79 Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 26.02.04, 09:37
              Mozliwe ze nie dziala na wszytkich. Nie wiem czy da sie wyleczyc grzybice tak,
              ze juz nigdy sie nie bedzie chorowac? Czasem mam to cholerstwo, nie tak czesto
              i wtedy jak wezme 4 Orungale to mi przechodzi.Moze komus innemu tez pomaga?
    • neti87 Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 26.02.04, 09:13
      Zgadzam się, że grzybica "lubi" wracać, ale jeśli ktoś leczy się, jak twierdzi,
      wszystkim, a nie spróbował jeszcze Orungalu, to może by tak kiedyś dał się
      przekonać. Miałam grzybicę 2 razy (w odstępach 1 roku), oba razy brałam
      Orungal, Nystatynę dopochwowo, stosowałam Tantum Rosa i efekt był świetny.
      Teraz od póki co mam spokój.
      O Orungalu w internecie jest wiele, więc sobie poszukajcie w "google" np. Nie
      należy tego leku skreślać od razu, bo to jest jeden z najskuteczniejszych.
      Czasami same jesteśmy winne temu, że grzybica wraca. Trzeba pamiętać, żeby nie
      nosić z byle powodu wkładek higienicznych, żeby ograniczyć słodycze, nie
      podmywać się mydłem itp. Przecież dobrze o tym wiemy, ale czy stosujemy się do
      tych wskazówek???? Częto dziewczyny piszą, że znów mają grzybicę i sie żalą, a
      potem okazuje się, że jakis czas temu przecież brały antybiotyk albo robiły coś
      innego co sprzyja wysypowi grzybów.
      • deanna1 Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 26.02.04, 10:36
        Mnie też pomógł Orungal - grzybica była najpierw leczona Clotrimazolem
        (dopochwowo), ale wracała praktycznie po każdej miesiączce, wreszcie poszłam do
        innego ginekologa, dostałam Orungal i wszystko mineło w ciągu 1 dnia. Od jakich
        pięciu miesięcy jest ok. Czasami na wszelki wypadek biorę Lactovaginal.
      • nicol-e Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 26.02.04, 10:37
        neti- tak, masz dużo racji. Ja akurat jak pisałam stosuje lactacyd i inne tego
        typu płyny do higieny intymnej, mydłem to może raz w roku mi się zdarzy podmyć,
        antybiotyku to nie zazywałam od ponad 2 lat, jogurty od ok. 350 ml do ponad pół
        litra dziennie, wkadki zmieniam często, by nie wytwarzało się zbyt wiele
        wilgoci, która działa jak kompres. gole się w miejscach intymnych, nikt nie
        używa mojego ręczniczka, figi zwykle bawełniane, zadne koronki, dlatego właśnie
        lekarz chcial mnie przeleczyc tym orungalem przez 3 cykle , podobno to jeden z
        najlepszych środków na nawracajace grzybice. niestety nie udało się. Ostatnio w
        zeszlym miesiącu przyszłam do kontroli tuż po grzybicy- leczonej nystatyna i po
        tygodniu bylam z powrotem- lekarz powiedział " pełna grzybica"- dostałam gyno-
        pewaryl na bodajże 10 dni i potem tehj samej firmy globulki, ze zakłada się co
        tydzien jedną. Od jakis 2-3 tyg grzybicy nie mam, ale z niepokojem czekam na
        kolejne pieczeniesadpozdrawiam- nicol-e
    • neti87 Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 26.02.04, 10:37
      Clotrimazol w kremie też jest świetny, ale sam Clotrimazol nie pomoże. Zawsze
      krem mam w zapasie.
      • konopielka80 Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 26.02.04, 11:24
        ja też miałam kiedyś orungal, pomógł ale na krótko. Teraz mam Flukonazol i
        czekam na efekty.
        • llingua Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 26.02.04, 14:28
          w wątku "pozbyłam się grzybicy" opisałam jakja zwalczyłam to świństwo (od pół
          roku mniejwięcej spokój).
          Jeśli chodzi o Orungal to nie warto na niego wydawać kasy, jego tańszym
          odpowiednikiem jest Flumcon.
          • agaper Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 26.02.04, 19:34
            Ja przez długi czas nie mogłam się pozbyc tego świństwa.Pomógł dopiero
            citrosept, można znaleźć informacje na stronie www.citrosept.pl , ale njlepiej
            czuje się nie biorąc tabletek anty, myślę że to one były przyczyną
            powracających grzybic. Pozdrawiam AGA
    • neti87 Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 27.02.04, 10:47
      Popieram, Citrosept jest świetny!!! Można go stosować doustnie (zapobiegawczo)
      albo dodawać kilka kropel w czasie podmywania się. W ulotce jest wszystko
      opisane i na stronie Citrosetu także.

Nie zgadzam się, że Orungal jest nic nie wart!!! Mnie pomógł. Jeśli innym nie
      pomógł, to jest to po prostu efekt taki jak z innymi lekami. Coś dla jednych
      jest dobre, a dla innych nie. Ale czasem warto samemu spróbować, żeby się
      przekonać. Inni tego za nas zrobić nie mogą.
      • monika.antepowicz Re: GRZYBICA - NAJLEPSZY SRODEK!!!!!! 29.02.04, 15:07
        Ja osob9iście zalecam picie biostyminy na czczo-podobny efekt ja przy
        citrosepcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka