Gość: Kilerka IP: *.chelmnet.pl 26.05.10, 09:56 Witam wybieram sie pierwszy raz do endokrynologa z powodu niedoczynności tarczycy i wysokiej prolaktyny. Jak wygląda taka wizyta??? Czy taki zwykły endokrynolog bada pochwe?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonagos Re: badanie u endokrynologa 26.05.10, 10:29 ???? Jak pochwe??? Boże.... oczom nie wierzę, że coś takiego czytam... Musisz mieć wyniki: tsh, ft3, ft4, usg tarczycy, chyba, że lekarz ma i będzie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilerka Re: badanie u endokrynologa IP: *.chelmnet.pl 26.05.10, 10:52 chodzi mi o badanie ginekologiczne....czy taki zwykły endokrynolog może zrobic czy tylko ginekolog-endokrynolog... mam badanie tsh i ft4 nie dostałam skierowania na ft3 Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: badanie u endokrynologa 26.05.10, 16:22 zwykły endo nie bedzie cie badal "pochwowo". Odpowiedz Link Zgłoś
bracialwieserce Re: badanie u endokrynologa 26.05.10, 19:22 Nie u endo spr badania/dostajesz hormonae etc. Powinnaś jeśli chodzisz na NFZ -mieć usg tarczycy i przeciwciała tarczycowe TG i TPO zrobione. U GINA zaś badania typu usg dopochwowe oraz inne hormony aby spr czy nie masz PCO! Dodatkowo też mocz ogólną morfologię i OB!Powinnaś poczytać też to www.endokrynologia.net Odpowiedz Link Zgłoś