Gość: miranda IP: *.leed.cable.ntl.com 05.07.10, 21:48 jestem w ciazy,w pierwszym tygodniu nie wiedzialam jeszcze ze zaszlam i ostro wtedy pilam alkohol,czy to moglo zaszkodzic malenstwu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mewa000 Re: ciaza.... 05.07.10, 22:11 W pierwszym, czyli trzecim Nie zaszkodzi ten alkohol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ciaza.... IP: *.wroclaw.mm.pl 05.07.10, 23:58 a w którym jesteś teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: ciaza.... 06.07.10, 02:02 ja tez nie wiedzialam o ciazy i popalalam sobie troche, urodzilam zdrowe dziecko jak ryba. teraz jestem w 8 tygodniu i 3 tygodnie temu jeszcze popalalam. Teraz odrzucilo mnie od fajek i co najgorsze od kawy od ktorej bylam uzalezniona a bez ktorej boli mnie czaszka hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
babe007 Re: ciaza.... 06.07.10, 09:36 Nie, ponieważ wtedy ciąża się jeszcze nawet nie zagnieździła i nie miała wspólnego krwioobiegu z Tobą (czyli nie była poddana działaniu alkoholu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ciaza.... IP: *.punkt.opole.pl 06.07.10, 10:16 co sie juz stalo to sie stalo pamietaj ze jestes w ciazy i nie pij ...... Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.brego Re: ciaza.... 06.07.10, 23:44 Jeśli już jesteśmy w temacie ciąży to mam pytanie: planuję w najbliższym czasie zajść w ciążę a lekarz wystawił mi dzisiaj skierowanie na badanie TK zatok. Czy słyszałyście może jaki okres trzeba odczekać po takim badaniu by bezpiecznie zajść w ciążę? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maskotkaaa Re: ciaza.... IP: *.chello.pl 07.07.10, 00:08 a ja dzis ostro pilam... e tam, raczej nie zaszkodzilas. urodzi sie zdrowe, bedzie zylo dlugo i szczesliwie ) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwii3 Re: ciaza.... 07.07.10, 00:13 Moja znajoma tez mocno sie upiła, nie wiedząc że jest w ciązy.Potem sie martwiła o zdrowie dziecka.Urodził jej sie zdrowiutki syn,Mały jest super!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodamama Re: ciaza.... IP: *.master.pl 07.07.10, 18:40 W pierwszych dniach/tygodniach ciąży alkohol nie ma jak zaszkodzić typowo dziecku, bo zarodek ma jeszcze ciałko żółte (tak to się chyba nazywa), które dostarcza mu składników odżywczych, bo nie jest jeszcze połączone wspólnym krwiobiegiem z matką. Jednak z czasem wytwarza się łożysko, które przekazuje wszystko od matki do dziecka, więc na przyszłość nie pij, nie pal i nie bierz narkotyków, bo wszystko przejdzie do dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miranda Re: ciaza.... IP: *.leed.cable.ntl.com 08.07.10, 12:03 dziekuje wszystkim za odpowiedzi,czuje sie spokojniejsza Odpowiedz Link Zgłoś