cirrii 24.03.04, 20:55 dziewczyny miałyscie cos takiego? byłam juz u 2 dermatologów przepisuja jakies smierdzace masci i nic nie pomaga, po Nizoralu skóra na ramionach zrobiła sie jak tarka, co robic? Miałyscie podobne doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyczako Re: łupież pstry 24.03.04, 22:21 Ja juz to pare razy przerabialam. Niestety ma tendencje do nawracania. U mnie srednio 1 na 2 lata. To smierdzace cos jest nie do wytrzymania i trzeba dosc dlugo stosowac a jest malo przyjemne w uzyciu. radze poprosic lekarza o Pevaryl P.V. w saszetkach. Sa to trzy opakowania w formie szamponu na 3 dni i po klopocie. nalezy tym wieczorem umyc skore glowy za uszami tulow plecy pod pachami no wszedzie tam gdzie wystepuje. NIE SPLUKIWAC !!! wysuszyc dobrze glowe i rano zmyc. Dobre skuteczne ale kosztuje ok 45zl. Nizoral mozna dopiero po tym stosowac profilaktycznie aby unikac łupiezu. Życze powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: łupież pstry 25.03.04, 15:39 a leczyłaś treż skórę głowy? no i trzeba odkazić ubrania Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: łupież pstry 25.03.04, 18:41 lek ktory podalam leczy skore glowy a z tym odkazaniem ubran bez przesady nalezy je czesto prac... Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: łupież pstry 25.03.04, 19:26 miałam na myśli to, że częstym błędem w leczeniu łupieżu pstrego jest traktowanie lekiem,np. nizoralem czy pevarylem tylko np. skóry ramion i pleców, z pominięciem skóry główy (bo np. nie ma objawów). możesz zastosować szampon Selsun do mycia głowy i ciała. jak nie pomoże to zostają jeszcze tabletki (na receptę). Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: łupież pstry 25.03.04, 15:48 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12345 , zajrzyj też tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=10397748, bo całkiem prawdopodobne, że to objaw czegoś z "wewnątrz" Odpowiedz Link Zgłoś
cirrii Re: łupież pstry 26.03.04, 12:41 Bardzo wam dziekuje za wsparcie! Niedługo mam kolejna wizyte u kolejnego drmatologa, moze skutecznie pomoze. Głowe juz wczsniej profilaktycznie myłam Nizoralem. A ramiona mnie zaniepokoiły dopiero jak wyszly przebarwienia. wczesniej smarowalam sie balsamami i myslałam, ze tylko mam przesuszona skóre. Czy sie tego cholerstwa dorobiłam...? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: łupież pstry 27.03.04, 00:20 źle zdezynfekowane solarium, przymierzanie ciuchów w sklepie,.... Odpowiedz Link Zgłoś
cirrii Re: łupież pstry 27.03.04, 11:06 No to straszne, bo mozna ise zarzic praktycznie wszedzie.....? Mam nadzieje, ze sie tago wkrótce pozbede!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: łupież pstry 27.03.04, 19:45 teoretycznie tak, ale do samego źle zdezynfekowanego solarium należałoby dodać jeszcze tzw. osobniczą skłonność- czyli nie każdy korzystający z takiego solarium złapie tę chorobę. Odpowiedz Link Zgłoś