Dodaj do ulubionych

Brązowy śluz przed okresem??

25.03.04, 11:44
Pojawia sie ok 2 dni przed okresem pozniej jeden dzien przerwy i juz jest
normalne krwawienie. Nic mnie nie piecze, nie swedzi itp... nie dawno robilam
cytologie i wynik OK, stanu zapalnego raczej tez nie mam. Tylko zastanawia
mnie ten brazowy sluz, czy o czyms to moze swaiadczyc??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • catalinka Re: Brązowy śluz przed okresem?? 25.03.04, 11:49
      Ja też tak mam i moja koleżanka położna powiedziała że to normalne a u
      ginekologa zawsze wszystko było ok. Pozdrawiam
      Kasia
    • agat78 Re: Brązowy śluz przed okresem?? 25.03.04, 11:51
      TEŻ TAK MAM NA DZIEŃ PRZED OKRESEM I POTEM PRZEZ DWA DNI PO.
    • an_ni Re: Brązowy śluz przed okresem?? 25.03.04, 11:53
      z tego co tu na forum kiedys wyczytalam to moze swiadczyc o zbyt niskim
      poziomie progesteronu
    • malwina_m Dziękuje za odpowiedzi 25.03.04, 12:28
      Widzę, że nie tylko ja tak mam. Właśnie zaczełam brac progesteron (od 16 do 26
      dc) Sluz pojawil sie w 24 dc. Mam brac jeszcze przez miesiac a potem zobaczymy.
      Ale skoro w tym cyklu brałam progesteron to jego poziom chyba nie powinien już
      byc za niski i śluz nie powinien wystapic ???
      • ona19 hmmm 25.03.04, 14:04
        Tez mam zawsze zabarwiony brązowo sluz przed okresem i zawsze na drugi dzień
        dostawałam okres tylko teraz nie wiem co sie stało 3 dni temu miałam ten sluz a
        okresu nie ma juz jest zwykły gesty śluz mhmmm i temp 37 stopni akurat dziś co
        sie dzieje
    • basia-33 Re: Brązowy śluz przed okresem?? 25.03.04, 23:22
      Witaj...Mama dokladnie taki sam problem tylko moja miesiaczka liczac dni ze
      sluzem razem trwa 5-6 dni...czyli 2 dni taki sluz..dzien dwa krwawienie i
      znowu dwa dni...
      Ile trwaja u was liczac od dnia takiego sluzu?
      czy po nim miesiaczkujecie calkiem normalnie(ile dni?)
      Pozdrawiam
      • szymka44 Re: Brązowy śluz przed okresem?? 31.03.04, 09:40
        Mam podobne objawy i zastanawiam sie nad tym, co napisala an_ni o niskim
        poziomie prog. Probuje od jakiegos czasu zajsc w ciaze i nic. Moze to ten niski
        poziom hormonu???? Nigdy nie przyszlo mi do glowy, by o tych 2-dniowych
        ciemnych sluzach powiedziec ginowi.
    • martyna1231 Re: Brązowy śluz przed okresem?? 31.03.04, 17:35
      witam wszystkie panie z problemami" śluzowymi"
      Miałam przez ostatnie kilka miesięcy taki sam problem
      Jeden lekarz mówił że jest ok ,drugi że to bakterje ,a nawet słyszałam że to
      endometrioza.
      I nareszcie trafiłam do dobrego ginekolga na 100% mogę zapewnić ze są to
      zaburzenia hormonalne >Ja od 2 miesiecy biorę duphaston(od 17 do 23 d.c) i jak
      ręką odjął.
      A co do zajścia w ciążę to zaburzenia hormonów mogą być problemem.Radzę się
      zbadać
      pozdrowionka dla wszystkich
      • anula291 Re: Brązowy śluz przed okresem?? 31.03.04, 18:57
        Witajcie, też tak mam,że 2 dni plamię a dopiero póżniej krwawienie.Mój gin.
        powiedział,że wszystko w porządku , że śluzówka powoli się złuszcza.Obecnie
        jestem w początkowych tyg. ciąży i mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku!!
    • przemus19 Re: Brązowy śluz przed okresem?? 01.04.04, 07:26
      A to mnie wystraszylas. Bo ja mam taki "sluz" od ok pol roku po tym, jak
      zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne. Ale u mnie to pojawia sie ok 3 dnia
      okresu. I jest to dosyc gesta, brazowa wydzielina. I tak jest do czasu azwezme
      pierwsza tabletke z nowego listka. Wiec jest to wynikiem zaburzen hormonow
      ogolnie, czy po prostu spadkiem hormonow w trakcie odstawienia tabletek?? I czy
      powinnam sie martwic??
      • martyna1231 Re: Brązowy śluz przed okresem?? 01.04.04, 19:37
        witam
        Wiesz co powiem szczerze że nigdy nie brałam tabletek anty.(jestem w klubie
        starających się o dzidzię) i nigdy u mnie brązowy śluz nie pojawił się w
        trakcie @.
        Zawsze były to 2 lub 3 dni przed prawidłowym krwawienim.
        Jestem pewna że to wahania progesteronu ,ponieważ mnie duphaston pomaga w 100%.
        Dobra rada udaj się do gin.

powodzenia
        • malwina_m Re: Brązowy śluz przed okresem?? 01.04.04, 22:40
          A jak dziala dupaston (czy to jest odpowiednik progesteronu?), pytam dlatego,
          ze wlasnie bralam luteine i brazowego sluzu bylo duzo wiecej niz w poprzednim
          cyklu. Moj lekarz jakos nie rozwinal tego tematu, a do kontroli kazal mi
          przyjsc po 3 miesiacach, czy Twoj lekarz wyjasnil Ci to jakos lepiej, a moze
          kazal zrobic jakies badania (oczywiscie jezeli nie jest to tajemnica)
          Pozdrawiam
          • martyna1231 Re: Brązowy śluz przed okresem?? 02.04.04, 16:59
            witam
            Moim problemaem jest niedobór progesteronu w organiżmie który zawsze badam w II
            połowie cyklu.
            Wynika z tego że "strajkuje " u mnie ciałko żółte którego zadaniem jest
            wydzielanie progesteronu.
            Nie wiem na co ty bierzesz luteinę(na co chorujesz)???
            Tak więc krótko, luteina i duphaston to progesteron.
            Luteina:zaburza obserwacje termiczne cyklu gdyż podnosi teperaturę,trzeba ja
            rozpuszczać pod językim lub bra c dopochwowo no i jest tańsza.Słyszałam że
            bierze się ją także przy próbach wywołania miesiączki.
            Duphaston lepiej jest przyswajalny przez organizm,ma większy zakres działania i
            jest droższy.Celm tych leków jest podniesienie poziomu progesteronu w org.tak
            aby zapłodniony zarodek zagniezdził się w macicy i nie doszło do poronienia.
            Chcesz wiedzieć więcej poczytaj:free.med.pl/wrochna/fizjol.htm
            • malwina_m Re: Brązowy śluz przed okresem?? 04.04.04, 10:52
              Cześć,
              Dostałam progesteron na wyrównanie cykli, raczej mam nieregularne (34-38dni), a
              raz na jakiś czas jeszcze dłuższy, ostatnio 45 dni i właśnie po tym ta luteina.
              wcześniej brałam też luteine na wywołanie okresu.
              Nie dawno zmieniłam lekarza, ale on jak i wcześniejszy nic nie powiedzieli mi o
              badaniu hormonów (zrobiłam to na własną rękę i wyszło mi w normie),
              Też zaczełam myśleć o dziecku (na razie tylko tylewink, troszkę sobie czytam
              forum i zastanawiam się czy sama sobie nie wymyślam problemów???
              Chyba podczas następnej wizyty porządnie przepytam mojego lekarza i dziękuje za
              odpowiedż (wiem o co pytać)
              Pozdrawiam i życze owocnych starań smile
    • monika.antepowicz Re: Brązowy śluz przed okresem?? 10.04.04, 19:15
      prawdopodobnie to plamienie przed miesiączka- jesli nie trwaw zbyt długo to po
      porostu taki typ miesiaczkowania i nie ma powodu do niepokoju
    • Gość: czarna 2 tyg przed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.15, 13:33
      Hej mam problem,nie wiem co się dzieje ale okres mialam 4 marca do 8marca a 23 marca dostałam brązowego sluzu 10 dni przed kolejną miesiaczka,byłam u ginekologa zrobil mi test na ciaze i zajrzał tam...twierdzi ze nie widzi ciąży ale zebym jeszcze zrobila test 27marca . brązowa wydzieli na nie wielka ,co to może oznaczać ??? boje sie proszę o odpowiedz
      • Gość: kasik Re: 2 tyg przed IP: *.as13285.net 24.03.15, 15:09
        Gin na tak wczesnym etapie mogl ciazy nie widziec jeszcze.A to plamienie moglo byc zagniezdzeniem zarodka albo plamieniem okolowulacyjnym.Idz do laboratorium i zrob badanie beta hcg.Bedziesz wiedziec czy to ciaza.
    • Gość: czarna 2tygodnie przed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.15, 09:42
      w piątek mam zrobić kolejne badanie test ,miałam również straszny ból brzucha,a wydzielina minimalnie wieksza i jest caly czas
      • lidek0 Re: 2tygodnie przed 25.03.15, 19:39
        zrób usg, zbadaj poziom progesteronu i przy okazji betę w laoratorium

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka