Dodaj do ulubionych

Pytanie do dziewczyn z PCO

IP: 89.100.200.* 15.09.10, 15:50
Od dwoch lat staram sie o bezskutecznie o dziecko.Dopiero niedawno stwierdzono ze przyczyna jest PCO.W zwiazku z czym chcialabym zapytac z Waszego doswiadczenia lepiej stosowac przez pewien czas antykoncepcje czy poddac sie laparoskopi ?Co daje lepsze i szybsze efekty aby zajsc w upragniona ciaze.Dodam ,ze mam juz 32 lata.Bede wdzieczna za wszystkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Pytanie do dziewczyn z PCO 15.09.10, 19:50
      Biorąc pod uwagę Twój wiek, zdecydowałabym się na laparoskopię.
      Ja po zdiagnozowaniu PCO najpierw miałam kurację hormonalną (Clo, Luteina i Duphaston) która nie pomogła, więc poddałam sie laparoskopi. Po niej nie dostałam okresu więc znowu Luteina, do tego po kilku cyklach Metformax. Kiedy odstawiłam leki, bo chciałam sobie od nich zrobić przerwę (od starań też), zaszłam od razu w pierwszym cyklu smile
      Powodzenia wink
    • Gość: gościni portalu Re: Pytanie do dziewczyn z PCO IP: *.sds.uw.edu.pl 16.09.10, 15:12
      Na to nie ma reguły, nie można doradzać na odległość wedle zasady "bo siostrze znajomego fryzjera mojego psa pomogło" :]
      • zzuuza Re: Pytanie do dziewczyn z PCO 16.09.10, 15:28
        ja powiem co mi pomogło....
        u mnie było tak, stwierdzone PCO, hormony szalały , dostawałam różne leki, 2 lata starania o dziecko, nic.
        Lekarz powiedział że mam 30 % na to by zajść normalnie w ciążę....
        Spasowałam...
        dostałam w koncu Diane 35, przyjmowałam ją okolo roku, w pewnym momencie przestałam łykać te tabletki i zaczęłam brać Castagnus...
        W drugim cyklu zaszłam w ciążę, urodziłam zdrowe dziecko, bez zadnych problemów przez całą ciążę...
        Tak więc widzisz, czasami najprostrze sposoby pomagają...
        Pozdrawiam i zycze powodzenia
        • domiska75 Re: Pytanie do dziewczyn z PCO 16.09.10, 19:09
          Zapraszam cię na forum dziewczyn z PCO: pcos.p2a.pl
          Walka z PCO nie kończy się niestety wraz z ciążą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka