Dodaj do ulubionych

Stany zapalne

06.10.10, 20:52
Mam mały problem ze stanami zapalnymi, regularnie chodzę do lekarza, badam się i bardzo często mamy z mężem stany zapalne objawiające się u męża zaczerwienieniem i pieczeniem u mnie bólem i pieczeniem nawet podczas seksu..
Brałam już mycosyst, flumycon, metronidazol, gynalgin, clotrimazolum a w ciąży nystatynę,,
Boje się bo chodzę po lekarzach a stany zapalne wracają..Już sama nie wiem co robić
Może miałyście podobne problemy?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Stany zapalne 06.10.10, 20:56
      ty brałaś, a co z mężem?
      • kasiak37 Re: Stany zapalne 06.10.10, 22:15
        o to samo mialam pytac.Leczycie sie razem?
        • anka24_pl Re: Stany zapalne 07.10.10, 08:27
          Dokładniesmile Jak coś mam to od razu do lekarza i on mu też coś przepisuje.. Teraz np ja miałam ostatnio brać 7 dni*4 tabl metronizadol a on 8 sztuk od razu.. Raz na miesiąc biorę flumycon niby zapobiegawczosad
    • sundry Re: Stany zapalne 07.10.10, 08:33
      A posiew z antybiogramem robiłaś? Jak nie, to te leki, to strzelanie na oślep. Metronidazol to najgorszy antybiotyk chyba, nie dość że maksymalnie osłabia organizm i ma całą gamę skutków ubocznych, to ma szerokie spektrum działania i bakterie (jeśli są) uodparniają się.
      • anka24_pl Re: Stany zapalne 07.10.10, 15:11
        Mój gine nic nie wspomniał o tym chociaż ciągnie się już to około dwóch lat.. Masakrasad
        Czas chyba zmienić gine
        • sundry Re: Stany zapalne 07.10.10, 16:30
          Dwa lata? Kobieto, masochistką jesteś czy co?
          • anka24_pl Re: Stany zapalne 07.10.10, 20:53
            Masochizm – rodzaj zaburzenia preferencji seksualnych, w którym jednostka odczuwa podniecenie seksualne w sytuacjach, kiedy zadawany jest jej fizyczny i psychiczny ból lub gdy jest poniżana.!!!!
            Wiesz co to dla mnie nie jest wcale przyjemne wiesz więc wypraszam sobie twoje uwagi!!!!
            Ja czy lekarz jestem od leczenia?
            Zapytałam o radę a nie chciałam zebys ze mnie drwila!!!
            • doral2 Re: Stany zapalne 07.10.10, 21:00
              ja tu widzę nadwrażliwość i brak poczucia humoru, też da się wyleczyć..
              • anka24_pl Re: Stany zapalne 07.10.10, 21:08
                Pewnie...
                Ale niektórzy myślą że pewnie jestem głupia bo nic nie robię w tym kierunku..A ja tak bardzo bym chciała się już wyleczyć..
                A poza tym forum jest po to aby podzielić się problemami i żeby komuś doradzić a nie wyśmiewać!!!!
                • aaaniula Re: Stany zapalne 08.10.10, 07:11
                  no chyba niewiele zrobiłaś. Ja bym pewnie zmieniła lekarza po trzeciej nieudanej próbie leczenia. Nie wiem jakim cudem wytrzymałaś tyle czasu... Zresztą naprawdę nie jest sztuką doszukać się informacji o tym, że niezbędny jest posiew z antybiogramem aby skutecznie się wyleczyć. Więc lepiej zmień ginekologa, ponieważ jeśli dotychczas nie zalecił tych badań to pewnie i tak nie będzie umiał sobie z tym fantem poradzić.
            • sundry Re: Stany zapalne 07.10.10, 21:09
              To nie była drwina, raczej duże zdziwienie. Osobiście nie wyobrażam sobie chodzenia dwa lata z jakimkolwiek intymnym stanem zapalnym, za duży dyskomfort. Lekarz jest od leczenia, dlatego, jak nie umie ci pomóc, idziesz do innego. Radę dałam w pierwszym moim poście i podtrzymuję ją.
              • anka24_pl Re: Stany zapalne 07.10.10, 21:13
                Ja dwa lata do niego chodziłam bywalo tak ze 2 razy w miesiacu... zapisze sie prywatnie moze cos pomoze
    • Gość: mnie tez to dotycz Re: Stany zapalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:17
      a stosujesz żele intymne? jesli tak - odstaw je zupełnie, bo mogą wywoływać stany zapalne. Myj się poza tym koniecznie pod bieżącą wodą. Bielizna - wyłącznie bawełniana. Zmianiaj często ręcznik
    • Gość: KasiaD Re: Stany zapalne IP: *.181.232.234.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.10.10, 00:07
      Zrób posiew, jeśli jeszcze tego nie robiłaś. Jeśli wyjdzie z niego, że masz "candidę" to istotnym elementem leczenia jest też dieta. Jest tu gdzieś forum o tym grzybie, może tam więcej pomogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka