gosiabie 01.04.04, 12:41 Czy nadmiar prolaktyny, około 40 (po badaniu w pierwszym tygodniu cyklu) może oznaczac coś poważnego? Czy moze byc to przyczyną potliwości rąk? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdagie Re: Prolaktyna a potliwość 01.04.04, 16:08 Ja miałam poziom prolaktyny 650, ale nie zauważyłam, zebym jakoś bardziej się pociła niż teraz kiedy mam prawidłowy poziom (5), ale może .......... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiabie Re: Prolaktyna a potliwość 01.04.04, 16:38 A czy tak wysoki poziom u Ciebie świadczył o jakiejs poważnej chorobie? Czy ja ze swomi 40-toma mam powody do niepokoju? Do ginekologa idę po świetach, pewno to hiperprolaktynemia. Lekarz mi wszystko powie i zaordynuje leczenie, ale sie trochę niepokoję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Prolaktyna a potliwość 10.04.04, 23:16 Trudmno powiedzuiec- prolaktyna moze oznaczać tez stress, moze być powiazana z nadmierna aktywanosćią androgenna nadnerczy, tak wiec nie mozna zupełnie wykluczyć zwiazku Odpowiedz Link Zgłoś