Dodaj do ulubionych

jakie tabletki

07.11.10, 16:16
jakie tabletki antykoncepcyjne bierzecie i jakie sa ich ceny?
Obserwuj wątek
    • mama-magda76 Re: jakie tabletki 07.11.10, 19:25
      Marwelon przez ostatnie 7 lat; ok.32zł.
      • mewa000 Re: jakie tabletki 07.11.10, 19:52
        Brałam Microgynon21- ok 7-8zł za opakowanie
        • em.haa Re: jakie tabletki 07.11.10, 20:18
          Micro 9zł
          Cilest ok 15zł.
    • sundry Re: jakie tabletki 08.11.10, 08:24
      Ja brałam: Rigevidon- ok. 10 zł, Novynette- ok. 27 zł, Yasminelle- 36 zł, Mercilon- ok. 26 zł i Sylvie 20- ok. 20 zł.
      • Gość: usunelamkonto Re: jakie tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 10:48
        diane - 9 miesiecy, ok 10 zl
        1 op cilest - ok 17 zl
        1 opak yasmin - nie pamietam ile dalam

kontracept - ok 3 miesiace, 16 zl
        yaz ok 4 miesiecy, placilam roznie. miedzy 36/7 a 42 zl
    • Gość: Rachela kompletny bezsens IP: *.aster.pl 08.11.10, 11:53
      boże, dziewczyny, po co to robicie? czy wypisywanie nazw leków ma jakiś sens?

do autorki: wejdź na stronę jakiejkolwiek apteki. tam masz dużo nazw tabletek antykoncepcyjnych i ich ceny.

• lidek0 Re: kompletny bezsens 10.11.10, 18:53
        Spokojnie, leki i tak dobiera się indywidualnie na podstawie badań a nie ceny, pewnie autorka wątku chce się dowiedzieć jaka jest rozpiętość cenowa. Faktem jest, że prościej sprawdzić na stronie apteki.
        • sundry Re: kompletny bezsens 10.11.10, 19:34
          lidek0 napisała:

> Spokojnie, leki i tak dobiera się indywidualnie na podstawie badań a nie ceny,

W większości niestety są to pobożne życzenia. Teraz tyle generyków się pojawiło na rynku, że przepisanie czegoś tańzego o tym samym składzie jest proste.
    • joannadro Re: jakie tabletki 09.11.10, 21:47
      Biorę sylvie20 od kilku miesięcy, kosztują 18zł. Czuję się po nich dobrze, nie przytyłam, jestem bardzo zadowolona zarówno z ceny jak i z działania.
      • klaudia_84 Re: jakie tabletki 28.11.10, 14:58
        Też biorę sylvie tyle, że obecnie są to "trzydziestki", czyli te "silniejsze". W ogóle antykoncepcje hormonalną stosuję już ładnych kilka lat i nie mam powodów do narzekań smile
        Przy tych "silniejszych" sylvie schudłam 4kg w pzeciągu 6 miesięcy, a dodam, że jem tyle, ile zawsze, czyli dużo big_grin Naprawdę nie mam co narzekać. Jedynym jako takim minusem był lekki spadek libido w pierwszym miesiącu, niemniej jednak wszystko wróciło do normy przy drugim opakowaniu.
        • fariba Re: jakie tabletki 28.11.10, 21:21
          No dobrze,a jakie sa dobre dla 40 letniej pani?biore Micronor,od 9 miesiecy,mam zaburzenia miesiaczkowania,tyje,libido zerowe.Mam to szczescie,ze mieszkam w UK i tu antykoncepcja wszelaka jest za darmo.Przed tem rzadko bralam tabletki,2 razy mialam spitrale,ale tez sie zle czulam.
          • klaudia_84 Re: jakie tabletki 01.12.10, 10:35
            Ale to trudno jednoznacznie określić, jakie tabletki będą dobre dla Pani, ponieważ przed ich doborem trzeba by zrobić badania i dopiero lekarz zdecyduje się na przepisanie jednych z wielu. Tabletki muszą być, niestety, idealnie dopasowane, aby organizm kobiecy mógł normalnie funkcjonować. Jednak takie idealne dopasowane często jest przypłacane złym samopoczuciem czy plamieniami, no i przerzucaniem się pomiędzy kolejnymi środkami. Niestety, zazwyczaj kobieta "testuje" 1-3 różne tabletki zanim trafi na odpowiednie dla siebie. Rzadko zdarza się dopasować idealnie za pierwszy razem...... a szkoda smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka