Dodaj do ulubionych

Cytologia wynik

04.01.11, 15:51
Mam pytanie - mój ostatni wynik cytologii to grupa II (cytuję "wynik prawidłowy, grupa II), wcześniej zawsze miałam grupę I - czy muszę się umówić na wizytę i rozpocząć jakieś leczenie, jeśli komórek zapalnych (jak wynika z opisu) jest niewiele? U mnie po wynik dzwoni się do pani z rejestracji i podaje go przez telefon - zapomniałam zapytać co dalej a teraz od godziny już nie mogę się dodzwonić
Wiem, że grupa II jest najbardziej popularna u kobiet współżyjących, chodzi o to, czy mogę "chodzić" z tą II grupą czy nie.
Obserwuj wątek
    • ladyann77 Re: Cytologia wynik 04.01.11, 16:14
      Możesz "chodzić", ale wynik pokaż przy najbliższej kontrolnej wizycie u ginekologa. Profilaktycznie możesz stosować np. Lactovaginal - zwiększając ilość pałeczek bakterii mlekowych poprawisz florę.
      • zabkaa24 Re: Cytologia wynik 04.01.11, 16:28
        Dziękuję za odpowiedź.
        Wizyta i wymaz była miesiąc temu, teraz w sumie nie wybieram się do gina, chyba, że zajdę w ciążę bo się staram wink
        Od czasu wymazu wzięłam już jedno opakowanie Provag'u, bo biorę luteinę (zaczęłam brać po wizycie) i czuję, że wyjaławia mi "tamte" okolice. W tym cyklu czeka mnie kolejne opakowanie, może więc coś to pomoże.
        Dzięki w każdym razie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka