Dodaj do ulubionych

Przelewanie w brzuchu

05.01.11, 11:59
Witam,

może ktoś się spotkał z takimi objawami.
Półtora roku temu miałam cesarkę i od tamtej pory mam problemy z brzuchem. W zasadzie nic mnie nie boli, ale bardzo często (kilkanaście razy dziennie minimum) "przelewa" mi się w brzuchu, bulgocze. Najgorzej jest w pozycji leżącej na plecach, ale pojawia się to w różnych sytuacjach. To bardzo krępujące, szczególnie w pracy w czasie zebrań itp. bo odgłosy są naprawdę głośne. Byłam przez długi czas na diecie lekkostrawnej, ale to nic nie zmieniło. Nie mam pojęcia co to i od czego.

Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Czy tak już będę miała zawsze?
Obserwuj wątek
    • lustroo Re: Przelewanie w brzuchu 06.01.11, 11:59
      forum.gazeta.pl/forum/w,10226,117159576,117709340,Re_Burczenie_w_brzuchu_ile_azy_przepraszac_.html
      • sowa_hu_hu Re: Przelewanie w brzuchu 06.01.11, 21:29
        to może być objaw grzybicy układu pokoarmowego ,zrób badania kału na grzyby ,ja własnie czekam na wynik.
        • ma_niusia Re: Przelewanie w brzuchu 07.01.11, 09:10
          Dzięki za porady i za podrzucony wątek. Przy czym ja właśnie nie mam gazów, był okres po porodzie kiedy piłam bardzo dużo płynów, w czasie diety brałam także probiotyki i nic - nadal to samo sad Takie burczenie w brzuchu jakby z głodu, ale to nie głód! I wydaje mi się - chociaż pewności nie mam - że to bardziej w górnej części brzucha, ja nie wiem - żołądek? W czasie ciąży bardzo dużo przytyłam (30kg) z czego większość brzuch (ogromna ilość wód płodowych). Teraz schudłam, ważę mniej niż przed ciążą. I tak myślę, czy jest możliwe, że po tej cesarce całkiem inaczej mi się tam wszystko w brzuchu ułożyło? Że "zostało miejsce" i tam jakieś powietrze czy woda jest - nie mam pojęcia? Bo tak to mniej więcej odczuwam.

A badania na grzyby zrobię, Synek miał problemy z candidą więc może i ja?
    • kol.3 Re: Przelewanie w brzuchu 07.01.11, 10:16
      Cc bardzo narusza pracę jelit. Jeśli masz przelewanie w brzuchu, spróbuj jako środka doraźnego espumisanu. Zrób, jak doradzono, badania w kierunku grzybicy.
      Zaobserwuj po jakich pokarmach pojawia się przelewanie.
      • ma_niusia Re: Przelewanie w brzuchu 07.01.11, 10:24
        Ok, spróbuję ten espumisan, nawet mam w domu, ale nie myślałam, że to może pomóc, ale to tak na stałe brać?
        Badania zrobię.

Co do diety to ogólnie mogę powiedzieć, że nie zauważyłam związku. Nie jem owoców prawie wogóle bo jestem alergiczką, jestem na diecie (prawie) bezglutenowej, bo Synek jest bezglutenowy i nie chce mi się dwa razy gotować. Jemy dużo ryb, ryżu i gotowanych warzyw. Nie lubimy a więc bardzo unikamy tłuszczu i słodyczy. Jemy też drób i czasami wieprzowinę (na wołowinę i cielęcinę Syn ma alergię więc i ja nie jem). Nabiału nie lubię, czasem zjem ser żółty czy twarożek.
    • Gość: iza Re: Przelewanie w brzuchu IP: *.fucio.net 20.06.13, 11:11
      witam odpowiadajac na pani pytanie to nie jest pani sama tez jestem po cesarce a nawet po dwoch cesarkach i tak samo mam dzien noc rano słysze jak mi burczy ale kolezanki doradzaja mi espumisan i to troche sie uspokaja
      • Gość: ania Re: Przelewanie w brzuchu IP: *.radom.vectranet.pl 23.07.14, 13:27
        Mam to samo co Wy dziewczyny, jestem po dwóch cesarkach, ostatnia 9 miesiecy temu, od blisko 3 miesiecy ciagle przelewa mi sie w brzuchu,dzien i noc, w nocy bardzo bo wstaje na karmienie i slysze, i załatwiam sie na zielono uncertain czasem ze sluzem, byłam u gastrologa, zrobią mi kolonoskopie:/, ale moze to nie jest potrzebne, moze to grzyby czy bakterie po cc uncertain zrobie sobie posiewy uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka