Dodaj do ulubionych

czerwona twarz

IP: *.ptr.magnet.ie 15.02.11, 16:23
Witajcie mój problem to czerwona twarz, która w pierwszym roku obejmowalam tylko policzki drugiego roku policzki i nos a teraz w tym roku tzw po 3 latach przezucila sie na czolo. Nie wiem jakim sposobem się to dzieje, ale uzywalam plynow, maseczek, kremow tylko hipoalergicznych do cery naczynkowej itp. Oczywiscie nic nie pomaga jest tylko gorzej, uzywam kremowo tlustych na zimno chronie twarz jak potrafie juz nie wspomne o tym, ze moja twarz to 3 lata slonca nie widziala... i co i tylko gorzej teraz juz mam czolo czerwone. Czy ktos ma tez taki problem z cera ktora rzadzi sie swoimi prawami?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: czerwona twarz 15.02.11, 16:58
      za dużo chemii. Nie wiem, jak w Irlandii, ale w Polsce dostałabyś od dermatologa tabletki uspakajające układ parasympatyczny, tak, byś się mniej czerwieniła, to trochę pomoże. Ja niestety zniszczyłam sobie policzki serum z kwasem hiularonowym i już mi skóra nie doszła całkiem do stanu przed. Odstaw wszystkie mazidła i idź do dobrego dermatologa. I poczytaj o trądziku różowatym, może to cię dotknęło.
      • Gość: cz. Re: czerwona twarz IP: *.ptr.magnet.ie 15.02.11, 18:35
        Byłam u lekarza w Pl robilam badania, jeden powiedzial, ze to moze byc tradzik rozowaty, ale mi sie wydaje ze to wrazliwa cera naczynkowa bo od zawsze mialam chyba malutkie czerwone kropeczki, wydaje mi sie ze po solarium tabletkach anty i kiedys na uczulenia dostalam masc sterydowa dorobilam sie tego co mam . JAkie serum z hwasem hialuronowym? Ja uzywalam zelu dodawalam do kremu i mi pomogl
        • justy1 Re: czerwona twarz 15.02.11, 19:08
          solarium i sterydy jak najbardziej mogą być przyczyną zaczerwienienia/cery naczynkowej.

może zabieg IPL coś poprawi?
        • alpepe Re: czerwona twarz 15.02.11, 19:24
          nie rozumiem, czemu się dziwisz, skoro się tak zabawiasz z solarium, antykonceptami i różnymi innymi.
          • Gość: cz. Re: czerwona twarz IP: *.ptr.magnet.ie 15.02.11, 21:09
            Nie opalam sie na solarium juz ze 4 lata, a masci sterydowe uzywalam tez troche czasu temu na polecenie lekarza bo dostalam silnego uczulenia, ta zaczerwieniona twarz nie wystopila zaraz po ale wydaje mi sie, ze miala jakis wplyw na to. Co do zabiegow IPL pierwszy mam w marcu mam nadzieje, ze cos pomoże smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka