Dodaj do ulubionych

dziwne objawy...

04.03.11, 07:02
Witam dziewczyny smile
Pisałam już na forum o antykoncepcji, ale nie uzyskałam jasnej odpowiedzi.. Otóż przed miesiąc używałam krążek nuvaring, ale wyciągnęłam go 3 lutego z powodu skutków ubocznych sad 6 lutego dostałam jednodniowe plamienie. Jedynym "zabezpieczeniem" po krążku był stosunek przerywany.. w 15 dc (licząc od 6.02) zaczęły mnie boleć piersi i sutki MOCNO!! zdziwiło mnie to bo wydawało mi się, że jestem jeszcze przed owulacją. Dzień po tym jak zaczęły mnie boleć piersi to zaczęła mi wzrastać temperatura. Dziś jest 27 dc a temperatura nadal rośnie i piersi nadal mocno bolą sad oprócz tego od 3 dni mam zgagę feee, w ciągu 1,5 tygodnia przytyłam 2 kilo sad chociaż nie mam w ogóle apetytu, szyjka macicy jest długa, twarda.. test robiłam w 20 dc, wyszedł negatywny.

Czy takie objawy mogą być wynikiem odstawienia hormonów?
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: dziwne objawy... 04.03.11, 09:30
      czy ty dziewczyno myslałas ze jak stosunek mialas 15 dc to test juz 20 dc pokaże Ci ciąze??? Skoro tak zrobiłaś to tak myslałaś.... nie potzrebnie zadaje takie pytanie!!! zrób dzis test albo idz na beta hcg... i wtedy sie dowiesz czy jestes w ciazy czy tez nie... bo mysler ze o to chodzi a nie o objawy po odstawieniu hormonów!!!
      • nati-5588 Re: dziwne objawy... 04.03.11, 10:31
        mysle ze to moga byc objawy po odstawieniu hormonow ale nie koniecznie musi to byc to nalepiej poczekaj jeszcze troche i zrob jeszcze raz test lub bete pozdrawiam
      • forumowiczka.pl Re: dziwne objawy... 04.03.11, 10:42
        dagmaralodz77 nigdzie nie napisałam, że stosunek miałam 15dc!!! tylko, że od 15 dc zaczęły mnie mocno boleć piersi a to różnica.. Poza tym mam stałego partnera i nie wiem kiedy mogło ewentualnie dojść do zapłodnienia bo nie miałam jednego stosunku w lutym.. dlatego też zrobiłam test..

I zadałam pytanie bo oczywiście nie wykluczam ciąży, ale chciałam się dowiedzieć czy takie objawy można mieć po odstawieniu krążka bo po prostu nie wiem - a nie miałam takich objawów po odstawieniu tabletek anty! I dlatego chciałam, żeby wypowiedziały się inne dziewczyny!

Ale dzięki za rady smile poczekam jeszcze trochę i zrobię test albo betę
        pozdrawiam smile
    • forumowiczka.pl Re: dziwne objawy... 11.03.11, 13:45
      zgłupiałam.. robiłam test w 28 dc, 2-ga kreska pojawiła się po godzinie, więc uznałam, że wynik jest nieważny.. kolejny test zrobiłam 31 dc o godzinie 18:00 - od razu pojawiły się dwie kreski - druga jaśniejsza, ale dobrze widoczna.. Biorąc pod uwagę moje dziwne objawy i pozytywny test pobiegłam następnego dnia na bete hcg.. tego samego dnia dostałam okres sad zaczęło się od plamienia a skończyło na normalnym okresie sad wieczorem odebrałam wynik - BETA HCG < 0.100 mIU/ml, czyli w ciąży nie jestem sad okres trwał niecałe 2 dni, ale był obfity (normalnie trwa 6-7 dni), piersi nadal mnie bolą, ale już mniej, temperatura nadal utrzymuje się w granicach 37 st, test nadal wychodzi pozytywnie.. O co chodzi? Przecież wynik bety jednoznacznie potwierdził brak ciąży.. więc skąd ten pozytywny wynik? ;/
      • minniemouse Re: dziwne objawy... 13.03.11, 01:57
        prawdziwy okres nie trwa dwa dni a w ciazy moga byc krwawienia,

zamiast wrozyc z domowych testow idz zrob badanie z krwi zwlaszcza ze jeden test mialas zdecydowanie dodatni.

Minnie
        • fox.news Re: dziwne objawy... 13.03.11, 04:32
          testy testami, ale to przytycie w pierwszych dniach ciazy niechybnie swiadczy o ciazy i to mnogiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka