Dodaj do ulubionych

Isoptin a ciąża

IP: *.microchip.net.pl 23.03.11, 12:35
Witam
Prosze o odpowiedz, od pewnego czasu biore Isoptin 40 z powodu zbyt szybkiego tętna, okazalo sie przed kilkoma dniami, ze jestem w ciazy czy tabletki te sa bezpieczne dla plodu? Wizyte u lekarza mam za 2 tygodnie stad moje pytanie.
MOje drugie pytanie zwiazane jest z zebami, a mianowice mam malą protezke, ktora na chwile obecna podklejam kremem protefix ( do momentu zastapienia jej mostkiem) czy preparat ten moze byc szkodliwy? Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: Isoptin a ciąża 23.03.11, 16:58
      Isoptin to polski odpowiednić Cordafenu i podaje się go razem z Fenoterolem hamującym skurce u ciężarnych, nie wiem tylko czy dawka nie grozi, sam lek na pewno nie.
      A z tym kremem, to może poszukaj w necie.
      • Gość: elle Re: Isoptin a ciąża IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 17:38
        isoptin nie jest polski.
        ale reszta sie zgadza- werapamil jest stosowany w ciąży.
    • Gość: prawdziwy_necik Re: Isoptin a ciąża IP: *.ghnet.pl 23.03.11, 17:25
      Przed zastosowaniem kazdego leku nalezy sie poradzic lekarza lub farmaceuty.Brak wystarczajacych danych dotyczących stosowania leku u kobiet w ciązy i dlatego lek mozna stosowac w okresie ciązy tylko wtedy,gdy jest to bezwzględnie konieczne.

Napisz jaki okres czasu zazywasz juz isoptin i w jakiej dawce to znaczy ile tabletek dziennie jedna dwie?to tez jest wazne.
    • Gość: prawdziwy_necik Re: Isoptin a ciąża IP: *.ghnet.pl 23.03.11, 17:27
      Tak czy inaczej podejdz nawet do lekarza rodzinnego i zapytaj nie czekaj na gina
      • Gość: Zuza Re: Isoptin a ciąża IP: *.microchip.net.pl 23.03.11, 19:53
        Dziekuje Wszytskim za odpowiedz, Isoptin zazywam od prawie roku w malej dawce 1/2 tabletki, Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka