aniawroclaw1 29.03.11, 21:17 czy moze spirala. Ja mialam spirale Coperte, po 2,5 latach musialam ja wyjac. Teraz rozwazam krazki. Jakie macie doswiadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prigi Re: Nowa Ring / antykoncepcja 29.03.11, 21:48 bardzo pozytywne. wkładasz - wyciągasz po 3 tygodniach. nic nie czujesz, w niczym nie przeszkadza. dla mnie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
zuza-nka88 Re: Nowa Ring / antykoncepcja 29.03.11, 22:10 polecam, zaczełam uzywac po porodzie i jak na razie super, nie trzeba codziennie pamietac o tabletce, a spirali nie moglam załozyc wiec to zostało Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Nowa Ring / antykoncepcja 29.03.11, 22:25 Tez jestem za. Stosowalam przed ciaza. To to samo co tabletki, tyle ze pamietac nie trzeba codziennie. Po porodzie zalozylam spirale niehormonalna ijestem tez baaaaardzo zadowolona,chyba nawet bardziej, bo nie laduje w siebie znow swinstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
olifra1 Re: Nowa Ring / antykoncepcja 29.03.11, 22:50 ja miałam jakiś czas temu. założyłam i byłam bardzo mile zaskoczona wygodny, w ogóle go nie czuć, nie przeszkadza, super. to była pierwsza próba. w moim przypadku tabletki są wykluczone. lekarz stwierdziła, że jeśli to się nie przyjmie pozostanie tylko spirala. i...po dwóch tygodniach wyjęłam z dnia na dzień czułam się gorzej. pierwsze skutki uboczne pojawiły sie po ok 3-4 dniach. do tych dwóch tygodni ledwo dociągnęłam, tylko ze względu na Sylwestra, ale dwa dni przed Sylwestrem wyciągnęłam bo nie nadawałam się już do niczego a na pewno nie na imprezę. W ciągu 48 godzin wszystkie skutki uboczne minęły (miałam ich 10 - z wymienionych w ulotce). Szkoda bo uważam, że to "fajna" antykoncpecja. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszana_baba_jaga Re: Nowa Ring / antykoncepcja 30.03.11, 06:41 Fajna rzecz, jeśli ominął Cię skutki uboczne .. Ja wytrzymałam ok. 2 tyg. - ból pleców był tak potworny, że rano wstając z łóżka najpierw zsuwałam się na podłogę a potem wspinałam po taborecie i kaloryferze. W ciągu dnia na ketonalach, nie było mowy o schylaniu się w ogóle. Zmieniłam na plastry i jest ekstra, pod każdym względem Odpowiedz Link Zgłoś