Dodaj do ulubionych

Poduszka ortopedyczna

15.04.11, 19:48
Ma ktoś z Was - uważacie że pomaga odczuwalnie na kręgosłup?
Obserwuj wątek
    • olifra1 Re: Poduszka ortopedyczna 15.04.11, 20:55
      chodzi Ci o tak zwaną poduszkę szwedzką ? Ja śpię na takiej od kilku lat. Pierwsze tygodnie były ciężkie, bóle w kręgosłupie się nasiliły, ale z dnia na dzień było lepiej i właściwie dzisiaj nie pamiętam co to ból kręgosłupa szyjnego. moja ciotka rehabilitantka mówi, że "na poduszce ortopedycznej trzeba nauczyć się spać" i tyle.
      akurat jestem w trakcie rehabilitacji i dwa dni temu rozmawiałam o tym z moim prowadzącym. też powiedział, że tylko na takiej śpi.
      były kiedys w Ikei te poduszki - cena ok 100 zł - są podobno bardzo dobre. są jeszcze tańsze ok 25-40 zł ale nie warto, bardzo ważne jest odpowiednie odkształcanie się gąbki, z której są wykonane. te tanie poduszki "nie pracują" prawidłowo.
      • ga-ti Re: Poduszka ortopedyczna 15.04.11, 21:15
        My mamy taką z ikei, chyba tańsza była niż 100. Miała być dla mnie, ale okazała się "za duża" wink Za to bardzo spodobała się mężowi!
        Dowiadywałam się w sklepie z artykułami medycznymi itp., ale były dużo ponad 100zł, więc się nie zdecydowałam.
    • naomi19 Re: Poduszka ortopedyczna 15.04.11, 22:17
      Ja mam, ale korzystam tylko wtedy, gdy bóle kręgosłupa się nasilają, wtedy pomaga.
    • kozica111 Re: Poduszka ortopedyczna 16.04.11, 07:08
      Tak, chodzi mi o szwedzką, już kupiłam i używam /4 doba/ i pytam się bo po 1 nocy miałam wrażenie że wszystkie kości czuje, dziś ciut lepiej, czyli tak może być okazuje się....
    • 1c_6 Re: Poduszka ortopedyczna 19.04.11, 13:26
      Ja mam Tempur millenium. Polecił mi ja rehabilitant. Co prawda droga ale bardzo dobra. Szybko się do niej przyzwyczaiłam. Różnicę odczuwałam dość szybko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka