Dodaj do ulubionych

ospa - czas wylęgania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 20:41
Witam, czy ktoś może mi pomóc - mam 2 dzieciaków, synek 30 marca dostał pierwszych ospowych krostek, a 31.03 potwierdzilismy ospę u lekarza. 12.04 zachorowała córa, no i dziś jest 19.04 a prawie 20.04 i męczy mnie to - czy ja juz mogę odetchnąć i nie zachoruje? mija 21 dnia a nawet więcej bo synek pewnie zarazał 1-2 dni przed. Nie mam jak potwierdzić czy byłam chora na ospę czy nie. dodam, ze 2 lata temu mielismyz mężem kontakt z chorym na ospę dzieckiem i wtedy się nie zarazilismy (synek wtedy też nie zlapał, co bardzo dziwne). Strasznie się martwię
Obserwuj wątek
    • Gość: pola Re: ospa - czas wylęgania IP: *.ntlworld.ie 19.04.11, 21:27
      Mysle ,ze po takim czasie nic Ci juz nie grozi.........
      • najma78 Re: ospa - czas wylęgania 19.04.11, 23:22
        A czemu tak bardzo cie to martwi?
        • Gość: Furrtta Re: ospa - czas wylęgania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 08:05
          Dlatego że młodszą karmię piersią, a synek jeszcze pop ospie nie pójdzie do przedszkola, jestem z nimi cały dzień sama, a patrząc jak oni cierpieli po prostu boje się jak zniósłby to mój organizm, mówi się przecież ze dorosłym jest z ospą ciężej. Poza tym siedzimy już w domu 3 tygodnie, wczesniej poza 3 dniami półtora tygodnia...mam serdecznie dość.
          • lejdi111 Re: ospa - czas wylęgania 20.04.11, 11:23
            raczej jesteś już bezpieczna smile

a nie mówiłam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka