Dodaj do ulubionych

wstydliwy problem

IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 21:43
Witam,
moim wstydliwym problemem są pierdnięcia. Nie umiem ich powstrzymać. Przykłady np z dzisiejszego dnia stoję ze znajomymi rozmawiamy zaczynam się śmiać i pierd taki głośny, że głowa mała. Następny przykład jestem w pracy i rzucam cichacza. O sytuacjach intymnych nie będę już pisać bo to już kompletny wstyd. Ja wiem, że dla niektórych z Was jest to śmieszne ale możne są jakieś Kobiety wśród Was, które mają ten sam problem. Nie mam kontroli nad tym, nie umiem sobie z nim poradzić.Jest to cholerny i bardzo poważny problem dla mnie który przynosi dużo wstydu. Bardzo proszę o jakieś porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: liliana33 Re: wstydliwy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 23:09
      a jak się odzywiasz ,może w tym tkwi przyczyna
      • Gość: ropuszka Re: wstydliwy problem IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 23:22
        mówię normalnie,
        odzywam się też normalnie,
        rozmawiam również normalnie
        • Gość: Ania Re: wstydliwy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 07:44
          chodziło o odżywianie smile
          Nie jedz wzdymających potraw i nie będzie problemu.
    • lukrecja34 Re: wstydliwy problem 04.06.11, 08:05
      tak na szybko to kup sobie espumisan albo esputicon-oba uwalniają gazy gromadzące się w jelitach
      poza tym chyba jednak coś jest w diecie-choć ja miałam takie problemy kiedy miałam kłopoty z wątrobą i trzustką .ja sobie sama poradziłam ale tobie proponuję mimo wszystko wizytę u lekarza i podstawowe badania
      • asiek334 Re: wstydliwy problem 04.06.11, 12:42
        Dziewczyna pisze o niekontrolowanych gazach a nie o problemie z wzdęciami.Espumisam moze je spotęgować, nie mniej jedak jedna rada jest dobra, wizyta u lekarza nie zaszkodzi. Pozdrawiam wink
        • lukrecja34 Re: wstydliwy problem 04.06.11, 14:23
          jednakowoż wzdęcia spowodowane są nadmiarem gazów więc może espumisan pomoże?
          • cafem Re: wstydliwy problem 04.06.11, 21:01
            > jednakowoż wzdęcia spowodowane są nadmiarem gazów

Kochana, doucz się. Nie ma czegoś takiego jak nadmiar gazów i żaden espumisan tu nie pomoże.
            Pierdzieć jest zdrowo i nie można pierdzieć w nadmiernych ilościach - to zależy jedynie od diety oraz flowy bakteryjnej w jelitach.

Dziewczyna nie ma problemów z nadmiarem gazów, tylko z niekontrolowaniem ich wypuszczania. A to raczej problem zwieracza/ćwiczenia mięśni.
            • kasssannndra Re: wstydliwy problem 04.06.11, 21:14
              współczuje
              crying
              • Gość: ropuszka Re: wstydliwy problem IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 22:01
                Dziś byłam u ginekologa. Robi mi cytologię i nie wytrzymałam. Taki wstyd.......Jem normalnie w pracy kanapka z wędliną i z jakimś warzywem ( sałata, rzodkiew, ogórek, pomidor) potem jakiś jogurt lub serek i owoc ( pomarańcz, jabłko). W domu zupa drugie danie przeważnie kurczak. Nie jem fasoli, grochu, kapusty.Nic co powoduje takie dolegliwości. Fakt palę raz może dwa wypiję piwko w weekend. Iść do lekarza to takie dla niektórych proste, nie dla mnie bo to jeden wielki BARDZO WIELKI WSTYD dla mnie, po prostu wstydzę się. Moje badania cukier, krew itp są w porządku. Moje życie intymne jest puste ( moja wina)
            • lukrecja34 Re: wstydliwy problem 04.06.11, 22:15
              również proponuję doczytać..istnieje pojęcie nadmiaru gazów- przyczyny bywają różne. nadmiar gazów w jelitach powoduje wzdęcia,bolesne przemieszczanie się gazów w jelitach,niekontrolowane ich uchodzenie czyli właśnie pierdzenie.
              inną sprawą jest przyczyna gazów.jak pisałam u mnie były to kłopoty z wątrobą i trzustką dlatego zaproponowałam m.in. kontrolę u lekarza
              • cafem Re: wstydliwy problem 04.06.11, 22:20
                > niekontrolowane ich uchodzenie czyli właśnie pierdzenie.

Ja pierdzę kontrolowaniebig_grin
                • lukrecja34 Re: wstydliwy problem 04.06.11, 22:27
                  ja też big_grin co nie zmienia faktu,że miałam z tym problem przez kilka lat zanim doszłam w czym kłopot
                  • Gość: ropuszka Re: wstydliwy problem IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 23:07
                    Robiłam badania cukier, krew, itp, pasożytów też nie mam w organizmie ( zrobiłam badania). Każda osoba ma problem, że czasami chce się pierdnąć, tylko potrafią to powstrzymać JA NIE UMIEM. Zażywałam aktivie, słonecznik, dynię nawet beznadziejne herbatki oczyszczające i nic. Może z moją psychą jest coś nie tak.
                    • lukrecja34 Re: wstydliwy problem 05.06.11, 08:29
                      może to faktycznie w twojej głowie się nakręca ...im więcej o tym myślisz tym większy masz problem.
                      nie wiem co ci doradzić.ja poszłabym do lekarza-i nie ma tu powodu do wstydu,lekarz nie z takimi schorzeniami ma do czynienia.na pewno nie jest przyjemnością rozmowa z kimś o swoich gazach ale jeśli ma to pomóc? wolisz się męczyć?
                      zresztą-raz się już przełamałaś-napisałaś na forum smile
                      • Gość: bejbe Re: wstydliwy problem IP: *.radom.vectranet.pl 11.06.11, 22:46
                        czesto towarzysza takie objawy zespolowi jelita nadwrazliwego. Jedzenie espumisanu w tej sytuacji jedynie spoteguje problem - skoro dziewczyna ma odchodzace gazy to po co jej lek powodujacy odchodzenie gazow? to jest lek na wzdecia czyli sytuacje kiedy zgromadzone gazy tkwia w jelitach zamiast sie uwalniac. trzeba sie wybrac do gastrologa, a wstydzic sie nie ma czego, bo oni takei problemy omaiwaja na co dzien.
    • Gość: Anna Re: wstydliwy problem IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 23:59
      Nie uprawiaj seksu analnego.
    • od.czasu.do.czasu Re: wstydliwy problem 12.06.11, 13:31
      Jestem sobie mały TROLL, śmieszny TROLL...

Takie wątki już były i nikt się nie nabrał.
      • minniemouse Re: wstydliwy problem 13.06.11, 02:57
        . Zażywałam aktivie, słonecznik, dynię nawet beznadziejne herbatki oczyszczające i nic. Może z moją psychą jest coś nie tak

aktivia, czyli yogurt, czyli laktoza.
        zaloze sie ze masz nietolerancje lakotozy, to jest tak
        pospolite i tak lekcewazone a tak podstawowe przy 'nadmiarze niekontrolowanych gazow'.

Minnie
    • meryangel Re: wstydliwy problem 14.06.11, 08:24
      spróbuj kupić sobie miksturę propolis plus w aptece. pomaga przy problemach trawiennych, wiec powinna pomóc i tobie, staraj się nie jeść nic ciężkostrawnego. jeśli nie pomoże to musisz udać się do lekarza, tam nie musisz się wstydzić, lekarze znają takie przypadki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka