ahaj85 18.05.04, 22:03 Czy doustna antykoncepcja w jakikolwiek sposob wplywa negatywnie na przyszle dziecko? Mam na mysli szczegolnie Diane35. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heather_morris Re: pigulki a dzidzius 18.05.04, 22:10 Diane ma negatywne dzialanie na plod, dlatego tez po odstawieniu najlepiej odczekac co najmniej 3 miesiace zanim sie zajdzie w ciaze. Inne pigulki raczej wplywu nie maja. Moja kolezanka (brala przez 5 lat Microgynon 21) i kuzynka (nie wiem co brala, ale brala przez rok) zaszly w ciaze krotko po odstawieniu pigulek. Kuzynka urodzila sliczna, zdrowa dziewczynke, a kolezanka jeszcze nie wiem, bo to dopiero poczatek ciazy. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: pigulki a dzidzius 18.05.04, 22:43 jestem w 14 tygodniu ciazy, w ktora zaszlam miesiac po odstawieniu tabletek( a wiec z zajsciem nie bylo problemu)najpierw pzrez rok bralam diane, pozniej lekarz przepisal mi cilest, ktory bralam dwa lata..jak na razie wszytsko ok.. z diane uwazaj..nie nalezy go chyba stosowac zbyt dlugo..moja koelzanka dostala niezle po glowie od swojego lekarza ze tak dlugo uzywala(2 lata-krzyczal na nia ze moze nie miec dzieci bo jej jajniki byc moze "wyszly ze swoich funkcji" byla niezle przerazona, teraz bierze regulon)... Odpowiedz Link Zgłoś
ahaj85 Re: pigulki a dzidzius 18.05.04, 22:56 ;/ a mnie lekarz tak namawia na Diane35...nic innego w ogole nie proponowal i nie wspomnial o tym, ze do 3 miesiecy po odstwieniu trzeba uwazac...A moze chce mi zapisac Diane, abym miala dodatkowo lepsza cere (?) choc nie jest z nia zle...nie wiem... dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś