oliwka100 24.05.04, 21:40 no wlasnie ile wyniesie-mniej wiecej- badanie hormonalne ktore zleca ginekolog alby przepisac tabletki????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 24.05.04, 21:52 jeśli jesteś zdrowa, to badania hormonalne przed zapisaniem pigułek są zbędne, tzn. nic nie dają (poza obrazem jednego konkretnego cyklu). za to należy zrobić cytologię, zbadać piersi, można zbadać ciśnienie... tu masz o doborze pigułek: www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/pages/tabletka_wybor.htm Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 24.05.04, 22:24 minimum 100 jak nie 200 musisz przygotowac...badania hormonalne sa drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
corelll Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 25.05.04, 09:25 a jak mam skierowanie to tez musze płacic?mimo to? Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 25.05.04, 09:31 jesli robisz "panstwowo" czyli w ramach kasy to nie, ale zalezy czy dana placowka wykonuje takie badania darmowo a jesli idziesz prywatnie to skierowanie to tylko swistek papieru zawierajacy zalecenia dot. badan Odpowiedz Link Zgłoś
corelll Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 25.05.04, 09:40 skierowanie mam od prywatnego lekarza, a gdzie pojde zrobic to nie wiem, no i co bedzie za darmo czynie? Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 25.05.04, 09:46 od prywatnego to platne, nawet jesli pojdziesz do przychodni majacej umowe z kasa chorych Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 25.05.04, 09:47 ja nie znam przychodni, która wykonuje za darmo badania. Może będziesz miała więcej szczęscia. Poza tym nie wiem czy w takich przychodniach darmowych akceptują skierowania od innych lekarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
bernadeta7 Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 25.05.04, 12:35 ja robilam badanie prolaktyny- prywatnie..i bylo to 39zł!sam prolaktyna.......reszt ainnych badan hormonow tez pewnie co skolo tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ann99 Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 27.05.04, 10:19 ok.30-40 zl jeden formon. jak masz "skierowanie" z prywatnego gabinetu to i tak bedziesz musiala zaplacic...niestety... A w "panstwowym" gabinecie lekarze b. rzedko daja skierowanie na "hormony", raczej sugeruja,co nalezaloby sobie zrobic "prywatnie"... Odpowiedz Link Zgłoś
nati85 Re: ILE KOSZTUJA BADANIA HORMONALNE !!! 27.05.04, 10:28 Jeśli nie cierpisz na nadmierne owłosienie i trądzik to badania hormonalne są zbędne. Można jedynie zbadać prolaktynę. Ważne natomiast są dokładne badania krwi, również pod kątem zakrzepicy i dokładny wywiad o chorobach twoich i w twojej rodzinie, ponieważ jeśli w rodzinie miałaś problemy zatorowo-zakrzepowe lub raka sutka to nie możesz brać pigułek. Odpowiedz Link Zgłoś