Dodaj do ulubionych

dziwne objawy mrowienie i apatia

IP: *.telpol.net.pl 05.10.11, 16:30
Witam serdecznie,

Zaczeło sie od bólu kregoslupa ledzwiowego i mrowieniem przechodzacym przez półdupki az do nóg po obu stronach takie samo.Lekarz rodzinny skierował mnie do neurologa ktory kazal zrobic zdjecie rtg i przepisał leki rozkurczowe.Zdjecie rtg wykazało tylko lekkie skrzywienie rotacyjne lewostronne.Lekarz stwierdził,ze to wina siedzącego trybu zycia a to mrowienie to brak ruchu kazał chodzic przez miesiac na basen i przyjść ponownie.Jednak ból minął a mrowienie nie na dodatek od czasu do czasu mrowi mnie czoło jak i całym tym stanem tzn tym mrowienie podłamałam się psychicznie nie moge spać, ciągle sie martwie,nie mam ochoty na nic..nie wiem moze to mrowienie ma podłoze psychiczne prosze o rade.Wyniki morfologi były robione pół roku temu i były bardzo dobre
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: dziwne objawy mrowienie i apatia 05.10.11, 18:22
      poszłaś w końcu na ten basen i kontrolną wizytę??
    • lidek0 Re: dziwne objawy mrowienie i apatia 05.10.11, 19:20
      Wiele doległiwości może mieć podłoże psychiczne, ale mrowienie może być też objawem niedoboru magnezu i potasu, wystarczy zrobić badania z krw /ja mam mrowienie i drętwienie jak się odwadniam/. Poza tym sam rtg może za wiele nie pokazać, rezonans powie więcej, ale pewnie trudno o skierowanie na NFZ. Pomyśl może tych niedoborach pierwiastków.
      • Gość: kb Re: dziwne objawy mrowienie i apatia IP: *.telpol.net.pl 05.10.11, 19:47
        na wizycie kontrolnej neurolog powiedziała ze to brak ruchu jest powodem tych mrowien a z rtg nic nie widzi a na rezonans skierowania nie da,bo nie ma podstaw.na basen chodze co 2dzien jak narazie poprawy nie ma ale po6latach braku ruchu pewnie musi to troche potrwac..najgorzej amrtwi mnie ta psychika
        • Gość: oszysc organizm Re: dziwne objawy mrowienie i apatia IP: *.ip.jarsat.pl 07.10.11, 23:55
          Zobacz to czy nie masz www.biomedical.pl/zdrowie/niedokrwistosc-megaloblastyczna-2054.html
          • minniemouse Re: dziwne objawy mrowienie i apatia 08.10.11, 03:49
            mrowienia moga byc takze z nadmiaru Vit B12 wiec tak czy siak powinnas zbadac jej poziom.

Minnie
            • Gość: ziutka Re: dziwne objawy mrowienie i apatia IP: *.unitymediagroup.de 09.10.11, 23:44
              Ja mialam mrowienie promieniujace do stop i okazalo sie, ze to po prostu wysuniety dysk miedzy L5/S1. Operacja zlikwidowala wszystkie problemy.
              Jak ktos wyzej wspomnial z rtg niewiele sie wyczyta.... musi byc zrobiony rezonans, a potem z wynikiem do dobrego neurochirurga.
              • Gość: ziutka P.S. IP: *.unitymediagroup.de 09.10.11, 23:46
                Co do nastroju to Cie doskonale rozumiem... ja to mialam takie wizje, ze hej... juz rak kosci mi sie snil po nocach... (od tego mrowienia i bolu) smile
      • Gość: karo Re: dziwne objawy mrowienie i apatia IP: *.nordeabank.pl 14.10.11, 15:21
        Typowe objawy nerwicy. U mnie też się tak zaczęło. Zdrętwiała mi połowa ciała. Wszystkie badania i RTG w normie. Dopiero po kilku tygodniach dostałam ataku nerwicy i sie wszystko wyjaśniło (nie spałam w nocy, a jak spałam to budziły mnie palpitacje serca, drętwienei kończyn, drętwienei twarzy, ociężałe kończyny ... długo mogłabym wymieniać). Proponuje odwiedzić psychiatrę który to potweirdzi lub wykluczy zamiast odbijać się od lekarza do lekarza.
    • nglka Re: dziwne objawy mrowienie i apatia 10.10.11, 00:21
      Wrócić do lekarza jak nakazał - z tym mrowieniem - jeśli po miesiącu aktywności nie minie.
      A na razie odpuść sobie, bo takie samonakręcanie może tylko pogorszyć sprawę a z pewnością nie zmieni niczego na lepsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka