Dodaj do ulubionych

dziwne uplawy

13.10.11, 17:25
Wczoraj zauwazylam na bieliznie dziwna wydzieline,ktora wygladala jak taka bardzo gesta przezroczysta galaretka,lekko zoltawa.Bylo tego dosc sporo,a dzisiaj jak robilam skiu to znowu wylecialo tego troche ze mnie.Dodam ze lekko pobolewa mnie dol brzucha i jestem mniej wiecej w polowie cyklu,a 5 m-cy temu urodzilam synka.
Co to moze by?,nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam
Obserwuj wątek
    • nglka Re: dziwne uplawy 13.10.11, 21:41
      Klasyczne "białko jaja kurzego", czyli okres okołoowulacyjny.
    • nglka Re: dziwne uplawy 13.10.11, 23:13
      zuza_m_zuza_m napisała:

> Albo już po owulacji, skoro żółtawy.

Kolor jest cechą indywidualną.
      Owulacja może wystąpić DO 3 dni po szczycie, gdzie za szczyt uznaje się ostatni dzień wystąpienia śluzu o jakąkolwiek cechach płodnych [gdzie za cechy płodne uznaje się wystąpienie przynajmniej 1 z 5: wodnisty, przejrzysty, rozciągliwy, śliski, odczucie mokrości]. Czyli owulacja może spokojnie wystąpić drugiego lub trzeciego dnia występującego odczucia suchości, czy śluzu białego / żółtego o cechach lepkich. Domowym sposobem jedynie przedział da się wyznaczyć [ok. tygodnia] i z pewnością sam kolor wydzieliny nie wskazuje czy już po, czy jeszcze przed owu.
    • agati77 Re: dziwne uplawy 14.10.11, 14:10
      dzieki za odpowiedzsmile
      Zapytalam,bo mialam problemy z jajnikami (zapalenie,torbiele,operacje,itp.) i jestem przewrazliwiona jesli chodzi o te sprawy.
      Nigdy nie mialam takich objawow owulacji,no ale moze po porodzie mi sie pozmienialo.
      Jeszcze raz dzieki,jestem spokojniejszasmile
    • eukalyptus22 Re: dziwne uplawy 17.10.11, 15:32
      agati77 napisała:

> Wczoraj zauwazylam na bieliznie dziwna wydzieline,ktora wygladala jak taka bard
      > zo gesta przezroczysta galaretka,lekko zoltawa.Bylo tego dosc sporo,a dzisiaj j
      > ak robilam skiu to znowu wylecialo tego troche ze mnie.Dodam ze lekko pobolewa
      > mnie dol brzucha i jestem mniej wiecej w polowie cyklu,a 5 m-cy temu urodzilam
      > synka.
      > Co to moze by?,nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam

Śmigaj czymprędzej do lekarza. Prawdopodobnie tak jak w moim przypadku nabawiłaś się jakiejś bakterii. Ginekolog przepisze Ci odpowiedni antybiotyk no i oczywiście pobierze wymaz. Jeśli to ból dołu brzucha prawdopodobnie masz dość mocne zapalenie. Nie ma co czekać bo komplikacje mogą być dość poważne.

Pozdrawiam,

Lenka
      • 1mzeta Re: dziwne uplawy 27.10.11, 01:35
        "Ginekolog przepisze Ci odpowiedni antybiotyk no i oczywiście pobierze wymaz."
        Jak może jej przepisać odpowiedni antybiotyk skoro zrobi to przed pobraniem wymazu .........
        • Gość: Kasia Re: dziwne uplawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 01:57
          Żebyś się nie zdziwiła big_grin Mnie dokładnie tak "leczy" ginekolog. Zapisał leki, a potem zrobił jedynie cytologię. Strzał był chybiony, więc dostałam inny antybiotyk, żeby znowu sprawdzić czy zadziała. Jak się nie uda, to pójdę już prywatnie na szczegółowe badania w kierunku ustalenia co to za bakteria/grzyb. Niestety, ale w NFZ standardem jest leczenie bez badania, bo to pacjent płaci za leki (niestety, ale refundowane u mnie się nie sprawdziły), a nie fundusz, który nie ma pieniędzy nawet na badania.
    • tygrysiatko1 Re: dziwne uplawy 17.10.11, 22:32
      Stawiałabym na zakażenie bakteryjne.... obowiązkowa wizyta u gina...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka