kropla8 04.06.04, 11:00 Od czego moze pobolewac jajnik w II fazie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nati85 Re: pobolewanie jajnika 04.06.04, 18:35 Może pobolewać od torbieli, ale nie musi. Może po prostu dawać znać, że za dzień lub dwa pojawi się miesiączka (niektóre kobiety tak mają). Odpowiedz Link Zgłoś
gluusia Re: pobolewanie jajnika 04.06.04, 23:01 Mnie pobolewa jajnik od jakiego czasu i okazalo sie, ze mam drobne torbielki ktorych nie mozna bagatelizowac. Idz koniecznie do lekarza, tylko do dobrego i zrob koniecznie USG (moze okazac sie ze to jednak z innej przyczyny ale zawsze lepiej sie upewnic). Wczesniejszy moj gin. to zlekcewazyl, twierdzac, ze to nic takiego, a tu prosze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIka Re: pobolewanie jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 15:15 Jesli pobolewa w okolocach okoloowulacyjnych, to ma prawo, owulacja ma miejsce raz w jednym, raz w drugim jajniku i wiele kobiet ja odczuwa jako dyskomfort. Jesli to nie to, lepiej, tak jak juz pisano zrobic USG transwaginalne - nic nie boli, wszystko wqidac, jesli jest torbiel , najczesciej poddaje sie leczeniu farmakologicznemu i jest wszystko dobrze. Dlatego nie warto zwlekac z wizyta u ginekologa, jest pewien typ kobiet, ktore maja niedomogi hormonalne w drugiej polowie cyklu, co laczy sie z tendencja do powstawania torbieli. Treba sie cyklicznie kontrolowac i wszystko bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: pobolewanie jajnika IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 08.06.04, 15:42 A czy jeżeli pobolewa nie w okolicach owulacji, czy może to być sygnał tego najgorszego, czyli raka? Odpowiedz Link Zgłoś