Dodaj do ulubionych

Kiedy dostanę wyrok

20.03.12, 11:38
Witam wszystkich.
Jak niektórzy z was wiedzą 20 lutego stałam się wolną kobietąwink, ale ja tu nie o tym. w Zeszły poniedziałek czyli 12 marca minęły 3 tygodnie czyli wyrok się już uprawomocnił i teraz moje pytanie kiedy ja go otrzymam, jak długo będę musiała czekać?? Mam zasądzone alimenty więc dostanę wyrok z klauzulą wykonalności wiem bo dzwoniłam do sądu, ale nie zapytałam ile na niego będę musiała czekać. Jak to wyglądało u was??
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 11:41
      U nas trzeba było ruszyć pupę i udać się do sądu po odpis.
      • bab34 Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 11:48
        Dzwoniłam pytałam, uzyskałam informację, że zostanie mi wysłany pocztą
        • yoma Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 11:49
          To nie wiem. Młyny sprawiedliwości mielą powoli...
        • nowel1 Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 11:52
          Mnie wysłali, ale pamiętam że jakieś znaczki opłaty sądowej musiałam im wysłać czy cóś wink
        • mayenna Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 11:52
          Jak pocztą to pewnie w ciągu dwóch tygodni dostaniesz.
        • ewela1_1 Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 11:56
          U mnie do mojej adwokatki przesłali, szybko, chyba po 8 dniach od uprawomocnienia miałam wyrok w dłoni. Skoro pocztą Ci prześlą to może w ciągu tygodnia dostaniesz, bo powinni juz wyslac skoro wyrok sie uprawomocnił.
          -------------
          "Żaden człowiek siły swojej nie zna, dopóki jej w potrzebie z siebie nie dobędzie" E. Orzeszkowa
    • mayenna Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 11:50
      U mnie też trzeba było się ruszyć, ale alimenty miałam zasądzone oddzielnie.
      Najlepiej zadzwoń jeszcze raz i zapytaj.
    • steppenwolf37 Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 12:09
      ja w Walentynki miałam rozwód. dzwoniłam dzisiaj, poczta przyjdzie tylko wyrok w sparwie alimentów, natomiast jesli chcę wyrok rozwodowy, to muszę wpłacić 12 zł. wyrok rozw. nie jest mi w sumie na razie potrzebny. chyba, jak będę chciała zmienić nazwisko.
    • babag Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 14:54
      Na mojej sprawie sędzia wyraźnie zaznaczył, że wyrok dostanę pocztą, dlatego że mam zasądzone również alimenty. Dopiero wczoraj minęło i trzy tygodnie od sprawy, więc ja cierpliwie jeszcze poczekam. Jeżeli chodzi Ci o jak najszybszą zmianę nazwiska w USC, to powiedziano mi, że wyrok przychodzi również do nich, więc nawet jak nie będę miała w ręku swojego, to oni będą mieli to w swoich aktach i nie będzie problemu ze zmianą. Z tym że trzeba się dowiadywać, czy już go dostali smile
      • izak28 Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 15:08
        Ja dostałam po ok. dwóch miesiącach pocztą. Jeden odpis przysługuje ci bezpłatnie, jak chcesz więcej to musisz zapłacić. Jeśli ci się spieszy to myślę, że trzeba sekretariat pomolestować trochę telefonami wink
        • bab34 Re: Kiedy dostanę wyrok 20.03.12, 20:12
          2 miesiące to nieźle,a ja już swój chciałam oprawić w ramkę i powiesić na ścianie wink.No nie pozostaje mi nic innego jak jutro zadzwonić i dowiedzieć się co i jak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka