Dodaj do ulubionych

Strzyka w kolanie

IP: *.tvkdiana.pl 26.01.12, 21:53
Strzyka mi w lewym kolanie ,jak wychodzę po schodach ,kolano opuchniete lewe mocnej od prawego.Brałam 4 zatrzyki 2 na jedno kolano 2 na drugie,toche opuchlizna ustapiła,byłam u lekarz rtg. nic nie wykazał wyniki ob,rcp,rf,żelazo wszystko ok., a mi dalej strzyka w kolanie lekarz mówi ,że mam galarete,stan zapalny . Robie okłady z serwatki ,żeby opuchlizna zeszła ,a co z tym strzykanem w kolanie może ktoś mi doradzi.
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Strzyka w kolanie 27.01.12, 00:49
      Powiem Ci co ja mam-też mi tak często strzykało. rok temu tak strzykło, że kość piszczelowa wyskoczyła ze stawu, okręciła się, noga w kolanie złożyła się (ja miałam twarde lądowanie) ale piszczel zaraz wrócila na miejsce. Ból nie do opisania. Lekarz na podstawie usg stwierdził że wskutek tego pękła mi łąkotka. Po fizjoterapii ból przeszedł. Po roku powtórka, tym razem musiałam zrobić rezonans na którym wyszło, że mam pogrubiały fałd maziówkowy i to przez to tak mi strzyka w kolanie i tak ta kość wyskoczyła. Jedyne wyjście z tej sytuacji to artroskopia i przecięcie tego fałdu. termin mam dopiero na kwiecien a kilka dni temu znowu miałam akcję z tym kolanem.
      Przejdź się do lekarza i poproś o skierowanie na rezonans. u mnie akurat terminy były długie więc musiałam zrobić prywatnie (300zł) ale może Tobie uda się zrobić w miare szybko na nfz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka