Dodaj do ulubionych

blady test :(

IP: *.cpe.marton.net.pl 01.03.12, 13:03
Dzień dobry wszystkim wczoraj kupiłam test (jakiś Babycheck) i zrobiłam go dzisiaj rano z porannego moczu. Na ulotce było napisane że wynik należy odczytać po 5-10 minutach. Po 5 minutach nie było nic widać, a po 9-10 minutach pojawiła się bardzo bledziutka druga kreska. Jest dużo jaśniejsza od tej kontrolnej. Myślicie że po takim czasie można uznać wynik za wiarygodny?? Dzisiaj mam 42 dc. @ spóźnia mi się 9 dzień. Nie sądzicie że ta kreska powinna być już ciemniejsza?? A ona wyszła taka blada i to z porannego moczu...
A wygląda mniej więcej tak: www.peeonastick.com/hpt/frer.html - ten test na samej górze po prawej.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: blady test :( 01.03.12, 13:24
      jak jest napisane na instrukcji?
    • Gość: Emila Re: blady test :( IP: *.cpe.marton.net.pl 01.03.12, 13:36
      Że kolor drugiej kreski nie ma znaczenia.
      • Gość: alpepe Re: blady test :( IP: *.pools.arcor-ip.net 01.03.12, 16:59
        nie o to pytałam. Co jest napisane w odniesieniu do wyniku po 10 min.
    • Gość: Xyz Re: blady test :( IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.12, 13:51
      No to jak nie ma znaczenia to nie ma. Mozesz zrobic kolejny test albo badania z krwi.
      Sadzac po crying nie chcesz byc w ciazy?
      • Gość: Emila Re: blady test :( IP: *.cpe.marton.net.pl 01.03.12, 13:53
        Właśnie bardzo chcę bo staramy się już od sierpnia ale nie chcę sobie robić znowu nadziei i się znowu rozczarować.
    • headvig Re: blady test :( 01.03.12, 14:20
      mnie po tygodniu spóźnienia nie wyszła nawet blada kreska. ale wyszła Beta-hcg. polecam badanie krwi
    • Gość: Xyz Re: blady test :( IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.12, 15:02
      Badanie krwi bedzie najbardziej wiarygodne.
      Nie stresuj się, jeszcze chwila i wszystko sie wyjasni
    • panna.sarabella Re: blady test :( 01.03.12, 18:16
      mi zawsze wychodziły blade kreski i w dodatku późno (odnosząc do czasu w jakim się miały pojawić).
      Najlepiej zrób betę, to ci da 100% pewności.
      • ella_nl Re: blady test :( 01.03.12, 20:18
        U mnie była taka sytuacja. Test (innej firmy) po paru minutach po podanym czasie pokazał właśnie taką słabiutką kreseczkę. A niecałe 9 miesięcy później pojawiła się Haniasmile
        • nglka Re: blady test :( 02.03.12, 12:19
          ella_nl napisała:

> U mnie była taka sytuacja. Test (innej firmy) po paru minutach po podanym czasi
          > e pokazał właśnie taką słabiutką kreseczkę. A niecałe 9 miesięcy później pojawi
          > ła się Haniasmile

Ale niestety nie zawsze tak to działa, dlatego są obostrzenia w ulotce.
          Kreska "po czasie" może oznaczać, jak w Twoim przypadku - bardzo wczesną ciążę ale jednak znacznie częściej oznacza zwykłą reakcję chemiczną, która nadal zachodzi na pasku testowym po upłynięciu czasu podanego na ulotce. Dlatego takiego wyniku nie należy brać pod uwagę jako wyniku pozytywnego.
          • nglka Re: blady test :( 02.03.12, 12:24
            W necie można wiele poczytać o kreskach widmo [pojawiających się po czasie podanym na ulotce przy braku ciąży], najwięcej na stronach anglojęzycznych pod hasłem evaporation line.
            Na niektórych stronach z galerią zdjęć testów ciążowych - evaporation line ma swoją osobną kategorię i sporo zdjęć, nie mniej niż w ciążowych
    • dorotakatarzyna Re: blady test :( 02.03.12, 09:57
      Masz 33-dniowe cykle? To i owulacja pewnie dużo później, myślę że jest ogromna szansa na ciążę.
      Kiedyś robiłam test w 40 dniu - negatywny, w 43 - bladzieńka kreseczka, w 47 już normalna. Amelka ma 9 lat, urodziła się dwa tygodnie po terminie - bo tak naprawdę poczęła się później niż lekarze zakładają.
    • Gość: Emila Re: blady test :( IP: *.cpe.marton.net.pl 02.03.12, 13:20
      Cytuję ulotkę: "Pozostawić, aby nastąpiła reakcja i odczytać wyniki po 5 do 10 minutach od wkroplenia moczu". Mi pokazało tą bladą kreskę po jakiś 9 minutach więc chyba mieści się w czasie?
      • nglka Re: blady test :( 02.03.12, 23:14
        Gość portalu: Emila napisał(a):

> Mi pokazało tą bladą kreskę po jakiś 9 minutach
        > więc chyba mieści się w czasie?

Na granicy. Powtórz test po 2 dniach od wykonania pierwszego - będziesz mieć pewność, hormon wzrasta bardzo gwałtownie w pierwszych tygodniach ciąży, więc jeśli to ciąża - kreska będzie mocniejsza i pokaże się szybciej.
    • zebra12 Re: blady test :( 03.03.12, 07:17
      Gdy ja zrobiłam test to nie było wcale drugiej kreski. Wyrzuciłam do kosza, a po godzinie rzucił mi się ten test w oczy, bo leżał na wierzchu kubła i były dwie kreski, choć druga mniej wyraźna. Dziś owa zmaterializowana już kreska ma 5 lat.
      • Gość: kakało Re: blady test :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 09:57
        powtórz test. jesteś w ciąży
        • Gość: bm Re: blady test :( IP: *.183.150.41.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.03.12, 12:24
          Emilia i co powtórzyłaś ? ja stawiam ,zę to ciąża smile
          • Gość: Emila Re: blady test :( IP: *.cpe.marton.net.pl 08.03.12, 15:11
            Zrobiłam jeszcze 3 testy i wszystkie wyszły pozytywne smile byłam u lekarza ale powiedział że jeszcze nic nie widać. Ale mam nadzieję że testy się nie mylą.
            • vandikia Re: blady test :( 08.03.12, 16:20
              super smile
            • Gość: agasa Re: blady test :( IP: 193.164.157.* 13.03.12, 14:01
              miałam podobnie. juz chciałam wyrzucić test do kosza, ale wsadziłam do torebki, w pracy a tu pojawiła się bladziutka 2 kreska.Ale miałam bóle brzucha jak przy okresie i plamienia, więc zwątpiłam, ale wszystko ustało jeszcze tego samego dnia. 2 dni pózniej na innym teście-też blada kreska. Byłam w ciązy smile
              • ella_nl Re: blady test :( 14.03.12, 20:37
                Gratulacje!
      • Gość: Blondi Re: blady test :( IP: 62.233.215.* 08.01.13, 13:44
        Ja mam ten sam przypadek ale nadal nie mam 100% pewnozci i jutro idę na badanie krwi Oby tak wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka