Dodaj do ulubionych

Pytanie o estradiol

09.08.12, 14:41
Dziewczyny, czy któraś z Was badała estradiol po owulacji? Tak ok 7 dpo? Jaki był wynik? Albo we wczesnej ciąży? U mnie wynik w 7dpo jest ok 94-105, to mało, ale jestem ciekawa, czy jest możliwa ciąża przy takim wyniku?
Obserwuj wątek
    • ochra Re: Pytanie o estradiol 09.08.12, 16:48
      Coś ci się pozajączkowało, powinnaś zbadać raczej progesteron jeśli już.
    • hanna79 Re: Pytanie o estradiol 09.08.12, 22:28
      Ja raz badałam, w grudniu w 8 dniu wyższych temp. i miałam wynik 135 pg/ml, w tym cyklu ciąży nie było. Z tego co wiem, dla estradiolu po owu norma jest od 100 pg/ml. Powodzenia smile
      • kotkowa Re: Pytanie o estradiol 10.08.12, 08:50
        Nie, nic mi się nie pomieszało, chodzi o estradiol. Progesteron też badam, biorę leki, na lekach prg jest w porządku, ale estradiol mam niski w 7 dpo. Przed I ciążą miałam w różnych cyklach wyniki: 117, 120, 140, 190 - akurat w ciążowym nie badałam, no ale wyniki były wtedy jednak lepsze, niż teraz. Ja mam problem z niewydolnym ciałkiem żółtym, dlatego ciekawa jestem tych wartości estradiolu - nie wiem czy przy tym poziomie jest szansa, czy nie.
        • ochra Re: Pytanie o estradiol 10.08.12, 11:10
          Daj sobie spokój z progesteronem, wzmacniaj owulację, wtedy nie będziesz musiała suplementować progesteronu, przy dobrej owulacji sam z siebie będzie dobry. Na tych sprawach najlepiej znają się lekarze od niepłodności.
          • kotkowa Re: Pytanie o estradiol 10.08.12, 11:59
            Byłam przebadana wzdłuż i wszerz, miałam monitoring, owulację mam własną, ale ze wzgl. na niskie poziomy prg i estradiolu w fl dostałam lekką stymulację + wsparcie II fazy (Luteina i zastrzyki z Choragonu). Niestety jest coś takiego jak niedomoga lutealna i nie zawsze jest ona związana z nieprawidłową I fazą, czasem nie wiadomo dlaczego ciałko żółte źle pracuje. Na lekach prg bardzo się poprawił, ale estradiol nadal jest za niski, choć i tak sporo wyższy, niż był. Fakt, zapytam gina, czy nie zwiększyć stymulacji w związku z tym, bo mam minimalną dawkę, ale jest z drugiej strony możliwość przestymulowania, skoro ja mam własną owu, pęcherzyk ładnie dojrzewa, estradiol przed owu jest ok, pęcherzyk sam pęka itd. Do gina na pewno się z tym zwrócę, po prostu jestem ciekawa jakie poziomy miały dziewczyny w praktyce.
            • ochra Re: Pytanie o estradiol 10.08.12, 12:05
              Ja też miała własną owu, i super regularne miesiączki przez całe życie, a dziecka ńie było. Również ładowali mi progesteron. W ciążę zaszłam dopiero jak podkręcili mi owulację, i to niemal od razu.
              • ochra Re: Pytanie o estradiol 10.08.12, 12:07
                Acha, wpadł na to dopiero któryś lekarz z kolei, inni twierdzili że nie ma potrzeby nic mi podawać.
                • kotkowa Re: Pytanie o estradiol 10.08.12, 14:34
                  Mam nadzieję, że tak będzie i u mnie. Ja też mam stymulację, ale bardzo delikatną. Pogadam z ginem jak wróci z urlopu, może trzeba zwiększyć dawkę w takim razie.
                  • ochra Re: Pytanie o estradiol 10.08.12, 14:57
                    Ja w sumie też miałam delikatną, pół tabletki Clostillbegytu i po tej miałam dwie komórki jajowe, ale ciąża pojedyńcza. Może musisz jeszcze trochę poczekać na efekt. Z wartościami estradiolu nie pomogę, bo nikt mi nie kazał badać po stymulacji, a jedynie w celach diagnostycznych na początku. Może popytaj na forum Niepłodność.
                    • kotkowa Re: Pytanie o estradiol 13.08.12, 12:56
                      Pytałam wszędzie gdzie się da, różne info podają - raz, że poniżej 100 nie ma szans, bo ciąża się nie utrzyma, raz, że estradiol nie ma na tym etapie znaczenia, może spadać po owulacji (ekspert na bocianie), mój gin uważa inaczej, że ma znaczenie.
                      A Twoja stymulacja to było pół tabletki jednorazowo, czy przez kilka dni?
                      • dagmara-k Re: Pytanie o estradiol 17.08.12, 23:49
                        jesli nie jestes u gina od nieplodnosci to zmien, szkoda czasu.
            • annwic progesteron i estradiol 7dpo 16.09.12, 13:12
              Dziewczyny mam pytanie- co sądzicie o moich wynikach??? Badania robiłam 7 dni po pregnylu, czyli jakieś 6 po owulacji... estradiol- 587,6 (lutealna 43,8-211, I trym 215-4300), progesteron- 25,61 (lut. 1.7-27,00, I trym. 16,4-49). Cykl z Fostimonem i Pregnylem. Pomóżcie bo oszaleję do bety smile A boję się za bardzo nakręcać żeby nie płakać później...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka