Dodaj do ulubionych

HORMONY-help

IP: 195.150.115.* 01.07.04, 16:16
Właśnie zaczynam brać tabletki hormonalne z estradiolem. Chciałabym się
dowiedzieć jakie są skutki uboczne takiej terapii. Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: kati Re: HORMONY-help IP: *.tychy.msk.pl 01.07.04, 17:32
      A mogłabyś mi odpowiedzieć dlaczego musisz zażywać hormony z estradiolem? I jak
      takie tabletki się nazywają??? Pytam bo ja mam niski poziom estradiolu (wynik
      zbyt niskiej wagi i młodzieńczej głupoty z odchudzaniem) i nie dochodzi u mnie
      do owulacji. Miałam brać Clo i luteinę ale zapytałam sie o pigułki
      antykoncepcyjne czy mogły by równiez tutaj pomóc no i Pani doktor powiedziała
      że tak. Biorę 2 miesiąc. Pbiorę tak z 4 miesiące odstawimy i zobaczymy. A u
      ciebie jak to wygląda, je sli mogę oczywiście zapytać.
      • Gość: goat Re: HORMONY-help IP: 195.150.115.* 01.07.04, 18:39
        No więc u mnie powód dosyć podobny. Stosowałam dietę kopenhadzką pół roku temu
        i też w tym czasie ostatni raz miałam miesiączkę. W sumie schudłam niewiele, bo
        5 kg, ale zmienił się dosyć mój sposób żywienia. W zasadzie nie wiem ,czy to
        było bezpośrednią przyczyną ,ale fakt faktem, że z tym wydarzeniem łączę zanik
        miesiączki. Zaczynam brać Cyclo- Progynova dlatego, że mam za niski poziom
        estriolu (podobno hormonalnie stoję jak kobieta w czasie menopauzy, a mam 19
        lat). Jako, że jest to lek hormonalny mam pewne obawy, bo o różnych skutkach
        ubocznych słyszałam. Oczywiście i tak muszę przejść przez kurację, żeby dojść
        jakoś do normalności, ale wolałabym wiedzieć jakich atrakcji mogłabym się
        dodatkowo spodziewać. Pozdroweiniasmile
    • kalinosia Re: HORMONY-help 01.07.04, 17:34
      Hej, ja właśnie jestem w trakcie kuracji hormonalnej. Biorę estrofem mite. W
      sumie toleruję ten lek ok. Czasem pobolewa mnie głowa, ale trudno jednoznacznie
      stwierdzić, czy to akurat przez ten lek. O skutkach ubocznych zawszę piszą na
      ulotce. Pozdrowionka - aga
      • Gość: goat Re: HORMONY-help IP: 195.150.115.* 02.07.04, 11:41
        Dzięki. Ból głowy na szczęście jakoś przeżyję. uffsmile
    • Gość: kati Re: HORMONY-help IP: *.tychy.msk.pl 01.07.04, 19:28
      U mnie podobnie niereguralność okresu bez wywołania ani rusz mam zalecone
      przytyc a ja psychicznie nie umiem a chce być zdrowa. Waze 40 kg i mam 157
      wzrostu i tez 19 lat. A robiłas badania na estradiol? Jaki miałas wynik? Bo mój
      to 69 P 9/ml. Boję się tego wszystkiego sad A ty ile ważysz jeśli można
      oczywiście wiedzieć i le masz wzrostu? Ja unikam tłuszczów a tak nie powinno
      być bo z tego też wiąża się estrogeny czyli estradiol.
      Pluje sobie teraz sama w twazr po co wogóle zaczęłam się odchudzać, zawsze
      wazyłam 43-44 kg. W zeszłe wakacj wazyłam 37 i dwa razy miałam samoistnie bez
      wywwoływania okres. Jak ja bym chciała miec tak jak kiedyć reguralnie co do
      dnia! głupie miłodzieńcze odchudzanie!!!!!!!!!!!
      • Gość: goat Re: HORMONY-help IP: 195.150.115.* 01.07.04, 19:55
        Miałam badania na estriol i mam poniżej 20 oraz na prolaktyynę, ale tu jest w
        samym środeczku normy. Mam 168 cm, i ważę 55kg. Właśnie najbardziej się boję,
        że od tych hormonów przytyję i znowu będę miała jakieś pomysły z odchudzaniem.
        Bo inne skutki uboczne to jakos przeżyję- bóle głowy, nudności uncertainW sumie to w
        ciągu ostatniego miesiąca przytyłąm już 2 kilo , ale podobno to wciąż za mało!
        (qrcze przecież to jest tak w sam raz- dla mnie to nawet ta waga przed
        miesiącem była idealna- no ichyba też mam problem w psychice erch...) Mam brać
        tabletki przez 21 dni, potem przerwa i kolejne opakowanie. Acha w przerwie ma
        podobno pojawić się okres- miejmy nadzieję. Ja sobie również pluję w brodę, że
        wogóle kiedykolwiek przyszło mi do głowy, że jestem gruba, bo jeszcze 2 lata
        temu ważyłam 51 kilo i miałam szybką przemianę materii, jadłam co chciałam, ale
        zaczęlam się odchudzać, a potem to już tylko błędne koło: jojo i odchudzanie
        jojo i odchudzanie, aż doszłam do 60uncertain
    • Gość: kati Re: HORMONY-help IP: *.tychy.msk.pl 01.07.04, 19:30
      A i o tych skutkach ubocznych jest pełno w każdym leku, choćby w głupiej
      aspirynie. Oni muszą przestrzeć ale nie każda kobieta musi tego doświadczyć. A
      o jakich skutkach tam pisze? I jak długo masz stosowac tą kurację? Nie
      proponowano ci pigułek antykoncepcyjnych? Ja soądzę że u mnie chyba jest lepiej
      bo jak mi piersi nieco sie powiększają a na takie zjawisko ma wpływ estrogen to
      powolutku moze wszystko wróci do normy. Strasznie sie martwię.
    • Gość: lili Re: HORMONY-help IP: 195.150.115.* 07.07.04, 12:59
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka