Dodaj do ulubionych

histeroskopia

IP: 195.130.197.* 04.10.12, 09:21
Czy któraś z Was przeszła to badanie, mam mieć je wykonane, ponieważ mam bardzo obfite miesiączki i plamienia w środku cyklu. Badanie ma ddbyć sie bez żadnego znieczulenia w prywatnym gabinecie, czytałam ze zazwyczaj jest wykonywane w znieczuleniu i w szpitalu.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc133 Re: histeroskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 13:07
      Witaj,ja miałam w tym roku w czerwcu robione na narkoze. Nie słyszałam by było inaczej. Totalnie bez bólu.
      • Gość: amelka Re: histeroskopia IP: 83.238.240.* 14.10.12, 22:16
        mialam robiona histeroskopie w narkozie normalnie, nic nie czulam, zawiezli mnie na sale operacyjna , pozniej uslsyzalam ze zakreci mi sie w glowie i dalej nic nie wiem, obudzilam sie na sali, do konca dnia bylam lekko oszołomiona, wyszlam na drugi dziensmile nie ma sie co bac tego begosmile
    • basiab701 Re: histeroskopia 16.10.12, 17:10
      Ja miałam 2 razy. W znieczuleniu miejscowym. Niezbyt przyjemne, ale da sie przejść. W gabinecie zabiegowym szpitala klinicznego. Po ok. 1/2 godzinie wyszłam do domu.
      • kostruszka Re: histeroskopia 16.10.12, 17:27
        Bez znieczulenia? Żartujesz?
        • lidek0 Re: histeroskopia 16.10.12, 20:17
          Miałam diagnostyczne bez narkozy, w gabinecie , więc nie przesadzajcie, operacyje robi się w narkozie, ból jak przy silniejszej miesiączce, wcześniej lekarz dał mi środki przeciwbólowe, do przejścia, bez przesady.
          • Gość: nika Re: histeroskopia IP: 195.130.197.* 16.10.12, 20:43
            Dokładnie to będzie minihisteroskopia, urządzenie jest 3mm i podobno dlatego nie trzeba znieczulenia. A jakie miałyście wyniki histroskopi czy wyszło cos czego nie było widać na usg?
            • Gość: amelka Re: histeroskopia IP: 83.238.240.* 17.10.12, 13:52
              nika ja mialam na usg w sierpniu jednego polipa trzonu macicy a po histeroskopii wyszlo,ze mam ich 14, 6 na szyjce macicy a 8 w macicy. tyle wiem narazie. bede miec po wynikach wizyte u dr to wiecej sie dowiem.
              jedno wiem ze caly wrzesien mialam bole podbrzusza silne. a podobno polipy nie bola..?
              • Gość: nika Re: histeroskopia IP: 195.130.197.* 17.10.12, 18:41
                amelka a masz jakieś plamienia w cyklu dodatkowe?
                • Gość: amelka Re: histeroskopia IP: *.182.135.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.10.12, 22:23
                  nika co do plamien to od maja mialam takie dwie sytuacje ze okres mi sie skonczyl trwal krocej bo 3 dni, pozniej 2 dni ciszy i takie plamienie wlasnie trwajace 1 dzien. pozniej w sierpniu wyszedl ten polip.
            • lidek0 Re: histeroskopia 19.10.12, 21:54
              Wyszła macica dwurożna, której na usg nie było widać i pewnie u Ciebie lekarz chce przeprowadzić porządną diagnostykę.
          • sofi75 Nooooo wiele rzeczy jest do przejscia 17.10.12, 10:17
            i bez przesady.

Tylko po co, skoro nie trzeba
        • Gość: maja Re: histeroskopia IP: *.jmdi.pl 21.10.12, 01:21
          Ja miałem w znieczuleniu miejscowym. Odpoczełam ok 2 godzin i poszlam do domu. Skutek był niemal natychmiastowy, czułam się dużo lepiej, ale temat powrócił...
          • Gość: ... Re: histeroskopia IP: 195.130.197.* 21.10.12, 09:24
            Maja dlaczego miałaś zleconą histeroskopię? Jakie miałaś objawy przed i co histeroskopia wykryła?
    • headvig Re: histeroskopia 19.10.12, 06:01
      miałam w szpitalu pod narkozą. ze szpitala wyszłam tego samego dnia, ale pamiętam, że gdy puściła narkoza, to myślałam, że zemdleję z bólu. dostałam zastrzyk i wieczorem już nic nie bolało
    • Gość: BOZENA Re: histeroskopia IP: 78.9.203.* 26.10.12, 17:10
      Witam
      Jestem po badaniu histeroskopii- nie bój się badanie jest bez bolesne. Robił mnie go doświadczony ginekolog i był tak delikatny ,że nic nie bolało. Pzdrawiam
      • amelka282 Re: histeroskopia 26.10.12, 17:20
        mialas bez znieczulenia??
        to chyba jest roznica miedzy histeroskopia diagniostyczna a operacyjna.
        ja mialam w narkozie pelnej. a pewnie jak jest diagnostyczna to robia w miejscowym znieczuleniu?
        chociaz pewnie w platnych klinikach to i wszystko podadza.
        • Gość: nika Re: histeroskopia IP: 195.130.197.* 29.10.12, 16:20
          Jutro w końcu mam tą minihisteroskopię, nie boję się sanego wyniki, boję się co wyjdzie w tym badaniu..
    • Gość: GABI Re: histeroskopia IP: *.class98.petrotel.pl 29.10.12, 19:35
      Mam zleconą histeroskopię,ale lekarz ginekolog umawia mnie w szpitalu.Zabieg ma być wykonany w znieczuleniu ogólnym.może powinnaś iść do innego lekarza
      • amelka282 Re: histeroskopia 29.10.12, 22:17
        ja tez mialam histeroskopie w szpitalu przy pelnej narkozie, na drugi dzien wyszlam do domu.
        • Gość: nika Re: histeroskopia IP: 195.130.197.* 31.10.12, 09:19
          Jestem po, badanie bezbolesne, nic nie bolało, praktycznie nic nie czułam, wpuszczają tam jakiś płyn który zaraz wypływa i tylko to troche czuć. Niestety wyszło że ma polipowaty przerost endometrium, na usg nigdy nic nie było widać, a kamera pokazała że praktycznie cała macica jest wypełniona polipami, z jednej strony cieszę się że w końcu coś znaleźli i wiem co jest powodem moich problemów, niestety teraz musze 10 dni czekać na wyniki badania histopatologicznego.
          • Gość: nina Re: histeroskopia IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 09:17
            Dziewczyny, gdzie w Wa-wie można się zgłosić z polipem w macicy ? Mam skierowanie do szpitala... POmóżcie, please
            • Gość: ChceDzidziusia Re: histeroskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 08:07
              Polecam szpital w Piasecznie. Wczoraj miałam wykonywany zabieg histeroskopii - usuwanie polipa. Umawiałam się pod koniec września. Musiałam zrobić szereg badań: morfologie, jonogram, krzepnięcie krwi. Grupe krwi już miałam. 8 listopada zostałam przyjęta na oddział ginekologiczny z samego rana. Cały czas trzeba być na czczo. Ok. 12 podano mi kroplówkę. O 14 poszłam na blok operacyjny. Po rozmowie z anastezjologiem dostałam znieczulenie ogólne dożylne. Przed 15 mnie przebudzono i było już po wszystkim. Po kolacji ok. 18 wypisano mnie ze szpitala. Warunki i personel bez zastrzeżeń.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka