Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 16:49 Moja mama ma wasik, siostra tez i ja tez;/ niestety. Czy to moze byc dziedziczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basik' Re: wasik IP: *.mikemi.net 19.03.13, 17:42 Nie wiem, czy to dziedziczne, ale zapewne wszystkie macie po prostu problemy z hormonami (testosteron), po prostu idź do ginekologa albo endokrynologa, powinien zlecić badania hormonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
enoive Re: wasik 21.03.13, 09:00 Nie wiem, czy to dziedziczne, ale zapewne wszystkie macie po prostu problemy z hormonami (testosteron), po prostu idź do ginekologa albo endokrynologa, powinien zlecić badania hormonalne. Jak wiadomo wiekszosc kobiet arbskich ma nadmierne owlosienie, chcesz powiedziec, ze wszystkie maja problemy z hormonami? Ja wprawdzie jestem Polka ale tez mam ten problem i wszystkie wyniki hormonow w normie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik' Re: wasik IP: *.mikemi.net 22.03.13, 19:55 To, że masz dobre wyniki hormonów nie znaczy, że ktoś inny też ma i odwrotnie. Badanie krwi krzywdy autorce wątku nie zrobi, kto wie, może dzięki temu okaże się co jest nie tak. A co do "wąsika"- zależy co rozumiemy pod tym pojęciem, niektóre kobiety mają naturalnie jasny meszek nad górną wargą, u innych jest to bardzo widoczne i na pewno nie jest to ok, bo u kobiet ciemne owłosienie na twarzy pojawiać się nie powinno. Z resztą pisałam o testosteronie, ale przyczyn może być mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: wasik 20.03.13, 07:39 ja mam testosteron w normie, a delikatny wąsik też jest. ale w dzisiejszych czasach to przecież nie problem, co jakiś czas do kosmetyczki na depilację i po sprawie. jak nie mam czasu/kasy na kosmetyczkę, to wspomagam się w domu plastrami do depilacji wąsika Joanna Sensual i też jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_tylko_ja Na zawsze 22.03.13, 13:04 A nie lepiej usunąć wąsik na zawsze za pomocą epilacji, np. Epilfree? W stopce podpisu jest link do strony Studia, na której znajduje się opis metody. Odpowiedz Link Zgłoś