Dodaj do ulubionych

pytanie gastrologiczne

IP: 91.203.247.* 24.05.13, 18:20
Czy lek o nazwie controloc 40 w dawce 2 razy dziennie jest najskuteczniejszym sposobem leczenia nadżerek, stanu zapalnego żołądka? Helico brak. Stosuję ponad mc i nie ma żadnej poprawy(tępe, silne bóle żołądka). Mam zalecenie brania jeszcze przez kilka tyg. ale zerowa poprawa mnie zastanawia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ani Re: pytanie gastrologiczne IP: *.tomaszow.mm.pl 24.05.13, 18:55
      Do leczenia stanu zapalnego żołądka wywołanego Helico stosuje się kompozycje dwóch silnych antybiotyków w dużych dawkach przez ok 3 tygodnie, do tego może być controloc 40 przez min. 3 miesiące. Sam controloc zmniejsza jedynie wydzielanie kwasów żołądkowych, nie leczy natomiast przyczyny pierwotnej stanu zapalnego. Pozdrawiam!
      • Gość: sidney Re: pytanie gastrologiczne IP: 91.203.247.* 24.05.13, 19:16
        ale ja nie mam helico, tak ja napisałam
        • Gość: Ani Re: pytanie gastrologiczne IP: *.tomaszow.mm.pl 24.05.13, 19:23
          A skąd wiesz , że masz nadżerki i stan zapalny?
          • Gość: s Re: pytanie gastrologiczne IP: *.play-internet.pl 24.05.13, 21:49
            Robiłam gastroskopię z pobraniem wycinków
            • kasiak37 Re: pytanie gastrologiczne 24.05.13, 21:58
              bralam pantoprazol 40 mg przez pol roku.Mialam stwierdzone zapalenie blony sluzowej zoladka i przelyku gastritis C.Pomoglo.Bralam raz dziennie rano na czczo,godzine przed jedzeniem.
              • Gość: sidney Re: pytanie gastrologiczne IP: *.play-internet.pl 25.05.13, 08:43
                Dziękuję za odp. Mam większą nadzieję że biorę zdecydowanie za krótko na jakiś efekt. Uzbroję się w cierpliwość
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka