olka444 12.08.04, 16:31 czy ktoras z was dostała na podejrzenie o hpv ten lek( w ulotce czytam ze to na inny wirus )i nie wiem czy mnie laekarz zle poinformował o rodzaju wirusa czy biore lek-nienajtanszy -na cos czego nie mam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gg24 Re: heviran 13.08.04, 09:12 Ja brałam heviran na hpv. Do tego Zovirax - okłady na szybkę macicy, potem Betadine - globulki. A jak u Ciebie stwierdzono hpv? U mnie przez cytologię. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: heviran 13.08.04, 10:05 Heviran jest na opryszczkę narządów płciowych. Więc jeśli takową masz, a powinnaś czuć to sama to lekarz przepisał Ci bardzo dobry i skuteczny lek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgd Re: heviran do gg24 IP: 195.150.224.* 13.08.04, 10:43 a jaklekarz ci przepisal heviran?skad jestes?tez miałam betadine ale bez zoviraksu-podzialalo?tez wyszło w cytologii Odpowiedz Link Zgłoś
gg24 Re: heviran do gg24 13.08.04, 13:09 Ginekolog przepisał mi heviran. To lek antywirusowy, a hpv to też wirus (opryszczka też). do dgd: jak stwierdziłaś, że podziałało? ile się leczyłaś? proszę odpisz! gg Odpowiedz Link Zgłoś
olka444 Re: heviran 13.08.04, 13:55 dgd=olka444 pytałam czy podziałało,ja jestem w trakcie brania heviranu mam 3 op po 30 tabletek 5 razy dziennie-jestem w połowie kuracji w pazdzierniku mam isc na cytologie nie wspominal ci lekarz o plynie condyline solution?na kłykciny-mi nie ale po cytologii sama go zapytam Odpowiedz Link Zgłoś
gg24 Re: heviran 13.08.04, 14:05 Ja brałam heviran tylko 3x dziennie przez 10 dni, czyli 30 tabletek. Potem Zovirax co drugi dzień (w sumie 4 razy), i potem Betadine - ok. 5 globulek. Teraz mam okres, po nim znów Betadine do końca opakowania. I mam zrobić badania za ok. 2 miesiące. W sumie leczę się ok. 1 miesiąca. Ja nie ma objawów tzn. kłykcin dlatego nie dostałam nic do smarowania. Słyszałam o leku aldara, podobno bardzo drogi, ale skuteczny na kłykciny. Chyba nawet na tym forum o tym przeczytałam. A jak myslisz, mamy jakąś szansą pozbycia się tego wirusa? Czy to jest uleczalne? O Condylinie nie słyszałam. gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: heviran IP: *.crowley.pl 17.08.04, 17:47 Rozmawialam dzisiaj z internistka na temat opryszcki, troche mnie pocieszyla mowiac, ze wirusa HPV moze miec wiekszosc ludzi w sobie a ujawnia sie przy oslabieniu organizmu <tak jest u mnie> podobno HERVIN bardzo dobrze usypia wirusa. Ja mam inny problem.... mnie bardzo te pecherzyki przeszkadzaja... nie moge sie zalatwic z bolu. W aptece kupilam masc ANTYVIR tak polecila mi farmaceutka... a na ulotce czytam, ze jest na oprysczke narzadow pluciowych ale nie mozna stosowac jej na pochwe czyli blony sluzowe.... hmmm... czegos tu nie rozumiem... hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś