indiaarie 14.08.04, 10:47 nabawilam sie chyba jakiejs infekcji wargi sromowe sa zaczerwienione i swedza co to moze byc? help Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Natalia Re: infekcja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 10:57 Hej!! Mam taka sama dolegliwosc od 2 dni! Mi sie wydaje, ze moze to byc zwiazane z tym, ze zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne, ale okropnie piecze, swedzi i boli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewcze Re: infekcja?? IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 14:18 też tak miałam ... swędziało strasznie ... bolało , zaczerwienienie no i obrzęk się pojawił ... dziewczyny tu poradziły mi clotrimazolum krem na smarowanie (świetny) i kilka innych lekarstw ... ale bez ginekologa się nie obejdzie ... bo choć po tych lekach mi przeszło to i tak wróciło po 2 dniach i wtedy dopiero udałam się do pani doktor ... dostałam antybiotyk w tabletkach dopochwowych i się kuruje ... poza tym lekarka powiedziała że jakbym się chciała leczyć na własną rękę to i tak to nic nie da bo jak potem nawróci zapalenie to z tym bawić się bedziemy dłużej ... więc nie ma na co czekać tylko biec do przychodni !!! PS ... poszukajcie mojego wątku na ten temat (lactacyd ....) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: infekcja?? 14.08.04, 15:56 Niespecjalnie rozumiem, co masz na myśli pisząć "co to może być"? Sama sobie odpowiedziałaś - jakaś infekcja, a jeśli chodzi Ci o nazwę bakterii - nie można tego stwierdzić bez posiewu. W przeciwieństwie do tego, co napisano wyżej, powiem tak - wyleczenie (do końca!) infekcji bez udziału antybiotyków stwarza większe szanse, że ta infekcja nie nawróci, niż leczenie antybiotykami. Z antybiotykami jakoś tak jest, że leczenie nimi infekcji jest bardzo często wędrówką w ślepy zaułek. Na dobry początek poproś lekarza o polseptol - to takie dopochwowe gałki z jodyny, wbrew temu, co niektórzy lekarze chcieliby o nich sądzić, dobrze zwalczają bakterie i czasem też grzyby, i są tanie (może właśnie w tym tkwi niechęć do nich). I nie daj sobie przepisać jakiegokolwiek antybiotyku bez posiewu, bo to jak rzucanie kulką naftaliny w mola 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini aha 14.08.04, 15:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=14154834&v=2&s=0 może to się przyda. Twórczyni wątku jest genialna 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś