Dodaj do ulubionych

przerwy w miesiączce

IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.14, 20:52
Przepraszam, że taką głupotą zawracam Wam głowę:
Czy wiecie czym spowodowana może być jedno/dwu-dniowa przerwa w miesiączce?
Dzień normalnego krwawienia, dwa dni czyściutko i dwa dni krwawa jatka, po czym nagły koniec...
Nigdy wcześniej nic takiego mi się nie przytrafiało - czyżby przekwit? Mam 38 lat...
Chyba się do gina czas umówić.
Obserwuj wątek
    • Gość: szklanapulapka2 Re: przerwy w miesiączce IP: *.tomaszow.mm.pl 27.02.14, 08:02
      Kurcze, kolejna blisko czterdziestolatka.... Ja już nie wiem, czy te problemy z miesiączkami (za długie, za krótkie, z przerwami, z krwotokami, ze skrzepami, nieregularne, zbyt skąpe itp., itd.), to "domena" naszego wieku?
      Faktycznie zwariować można, jak się czyta to forum. co chwila jakas kobieta w wieku ok. 40 lat ma kłopoty z miesiączkami. Nie wyłączając mnie, oczywiście... Może faktycznie to wiek, w którym hormony szaleją i nieubłagalnie zbliża się menopauza. Może jeszcze ktoś się wypowie, ale ja mam takie właśnie zdanie. Choć mimo wszystko wydaje mi się, zę to strasznie wcześnie...
      • Gość: nascie Re: przerwy w miesiączce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.14, 00:26
        Ja mam 15 lat i moja miesiączka trwa ogólnie przez 5 dni ale z jednym dniem przerwy i nie mówicie mi ze to menopauza. I mam regularnie co miesiąc i zawsze jest ten dzień przerwy... uncertain/
        • Gość: Asia Re: przerwy w miesiączce IP: *.tomaszow.mm.pl 03.08.14, 09:59
          Dziecko, jasne, ze nie menopauza u ciebie, nikt Ci tego nie pisze. Zauważ, ze właczyłas się w wątek 40 letnich kobiet, u których takie problemy mogą już mieć swoją "nazwę". Nie porównuj tegowink. To, co u nas wywołuje nieregularność miesiaczek, Tobie jest jeszcze całkowicie obce. U Ciebie związane to może być z niedojrzałoscią hormonalną jeszcze...
          • Gość: ana Re: przerwy w miesiączce IP: *.cheeloo.net 17.08.14, 11:39
            Ja mam 26 i od jakiś 2 lat też mam dzien przerwy. Mam bardzo skąpe i bolesne miesiączki. W tym roku gin zalecił mi badania tarczycy i wyszła spora niedoczynność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka