Gość: Boje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:56 Boje się, ze mogę byc w ciązy... pytanie jak wyzej... prosze nie piszcie, ze testem ciązowym albo badaniami krwi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 05.09.04, 20:58 10 dni po owulacji mozna zrobic beta hcg z krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 05.09.04, 21:00 innej mozliwosci nei ma, chyba ze chcesz sie przekonac dopiero jak poczujesz ruchy dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anisa Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.chello.pl 05.09.04, 22:37 Test możesz sobie zrobic, choć 11 dni po nie daje chyba 100% pewności. Test nie boli i jest dostepny w aptece bez recepty. Poza tym sa inne objawy, ale indywidualne dla kazdej kobiety (ja czasem mam podobne przed miesiaczką!) Zsinienie warg sromowych, powiekszenie i ból piersi, osławione nudności lub wymioty, wyrażnij zarysowana linia od pępka w dól, osłabienie itp. Ale te objawy wystepuja chyba nieco później. 11 dni od zapłodnienia nikt, nawet doświadczony ginekolog, nie rozpozna ciązy! Niestety musisz poczekać, choć wiem, że to stresujące. Ok. 6 tygodni od daty ostatniej miesiaczki możesz zglosić sie do lekarza (wtedy wyczuje juz powiększoną macicę). Domowymi sposobami wczesna ciążę rozpoznac trudno, szczególnie gdy jest to pierwszy raz. A stres, który jak rozumiesz przezywasz, spowoduje rozne niepokojące obiawy z mdłościami włącznie. A więc sie nie przejmuj, tylko troche poczekaj. W większości przypadków jest to falszywy alarm! A na przyszłość uwazaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 06.09.04, 00:02 a co sie stalo, ze obudzilas sie dopiero 11 dnia...? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 06.09.04, 07:49 Nie ma innej możliwości jak test z krwi w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boję się Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 15:44 generalnie to mi chodzi o ta sprawę podaną w linku. W sumie jestem dziewica... a ta reka nie powedrowala do wnetrza pochwy , tylko do miesni, ktore nie chcialy sie rozluźnic... wiec do wnetrza pochwy to i tak nie dotarlo... Poza tym nie bylo wytrysku... wiec na rekach nie mialam prawdopodobnie nasienia. Ale podobno wydziela sie rowniez plyn ejakulacyjny... jak go mozna rozpoznac... czy jest na palcach? Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 06.09.04, 16:34 To chyba jakieś jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anisa Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.chello.pl 06.09.04, 16:35 Nie szukaj dziury w całym! Jesli jesteś dziewica, a do tego nie bylo wytrysku (!), to szanse na ciaze sa naprawde minimalne. Płyn ejakulacyjny może zawierać troche plemników, ale nie musi. W ciąże nie jest wcale tak łatwo zajść Wyluzuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 18:25 i zanim zaczniesz życie seksualne to może poczytaj parę książek o tym, żeby nie zadawac takich pytań! Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 06.09.04, 23:13 Dżizes. Zaczynam chyba zbierać linki do takich postów i podrzucić MENiS...Niech cos wreszcie zrobią, skoro BRAVO i POPCORN sobie nie radzą, bo grozi nam kolejna fala niechcianych dzieci. 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lampion3 dramat! wierzyć sie nie chce IP: 195.187.67.* 07.09.04, 10:02 jak może dziewczyna myziac się z facetem nie wiedząc kompletnie nic o swojej biologii, o kobiecej biologii. jest tyle książek, internet... a potem blaganie w TV o pomoc dla wielodzietnej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 do very martini 07.09.04, 17:31 alez very- Menis to robio specjalnei,zeby miec nastepne pokolenie do pseudo - edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: do very martini 07.09.04, 22:32 Ooooooo, brawo, wykryła Pani kolejny spisek dziejowy, a ja kocham spiski! A tak na marginesie - że też wcześniej o tym nie pomyślałam. W końcu było się w szkole raz drugi i się popatrzyło. A jeszcze miało sie koleżankę uczącą w dość meliniarskiej szkole. Konkluzja - nikomu na tych dzieciakach nie zależy Ale to smutny temat na inne forum, radujmy się kolejnym zabawnym postem! 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 10:44 Ja proponuję udać się do wróżki - skoro nie chcesz testu sikanego ani badań krwi. Albo zapytać na forum. Oto odpowiedź. 1. Tak, jesteś w ciąży. 2. Nie, nie jesteś w ciąży. Niepotrzebne skreślić. Bezbłędna idiotka z ciebie - nie dlatego że się bzykałaś bez zabezpieczenia, ale dlatego że nic o zabezpieczeniach nie wiesz. Pomogę zebrać podobnie debilne pytania i wysłać do MEN. I do kurii nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 07.09.04, 11:08 Laki, przejrzy forum od początku wakacji, ja mam w kompie takie HTE BEST OF. Moja teoria - lato przyszło, i niedokształconym nastolatkom różne rzeczy strzelają do głowy, chyba stąd takie namnożenie postów w okresie wakacji... Zgroza. Zgroza. Zgrozaaaaaaaaa 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
natka110 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 07.09.04, 14:40 Ha! ja wiem, jak rozpoznac, widzialam to kiedys na filmie o XVIII-wiecznej wsi: ktos musi dac ci do wyboru rozne miejsca do siedzenia, a ty wybrac sposrod nich jedno. Pod siedzeniami musza byc polozone noz lub nozyczki albo nic - noz oznacza chlopca, nozyczki dziewczynke, nic oznacza wiec, ze w ciazy nie jestes!!! A na powaznie: podzielam zdanie poprzednikow, ze zeby sie zabrac za takie zabawy, to trzba by najpierw cos o nich wiedziec. Na razie wsialas za kierownice, samochod ruszyl, a ty wpanice pytasz, gdzie gaz, gdzie hamulec, i co z tym w ogole robic. Daleko tak nie zajedziesz, to pewne... a na pewno niezbyt bezpiecznie I poza tym - glupawe troche masz zyczenia: jesli nie z krwi, i nie z moczu, to w zasadzie nie ma innej mozliwosci sprawdzenia, czy jestes w ciazy, zwlaszcza 11 dni po zaplodnieniu. testy podobno "lapia" juz po 6 dniach, ale ja w to osobiscie malo wierze, ja robie po min 14 dniach, i to ranmo, bo wtedy jest najwieksze stezenie bHCG w moczu. Mozesz ewentualnie poczekac jeszcze jakies 38 tygodni, i potem sie na wlasne oczy przekonac, czy to byla ciaza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boję się Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:53 Macie super podejscie...pozazdroscic...sukcesow w wychowywaniu dzieci... doskonale wiem jak sie zabezpieczyc przed ciaza... 100% zabezpieczenie daje niewchodzenie z chlopakiem w intymne zwiazki. Oczywiscie jedyna droga do zaplodnienia komorki jest seks... Niby jestescie takie wyksztalcone , chcialbyscie mnie douczac antykoncepcji, a jednak istenieje cos takiego jak ciąza dziewicza... skoro tak wszytsko super wiecie, ze osadzacie innych... to powinnyscie chociaz troche wiedziec o takim zjawisku... to moje pierwsze kontakty z facetem. nie uprawialam z nim seksu... a jednak sie boje, poniewaz mozna przeniesc plemniki (nawet z plynu ejakulacyjnego) do pochwy.Owszem jest to rowniez panika, ale spowodowana tym, ze nie usmiecha mi sie bawienie sie z dzieckiem w czasie kiedy powinnam byc na studiach.Ciąza dziewicza- jest taka mozliwosc i nie mozna jej wykluczac. To ze to zdarza sie bardzo rzadko nie jest zadnym argumentem, ze mozecie mnie wysmiewac, ok? Poza tym pytanie w temacie nie bylo :napisz cos sadzisz o moim pytaniu czy tez o osobie ktore je zadala... Pytanie jest zupelnie inne... nie wiecie jak odpowiedziec to nic nie piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiderkaPSL Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 17:06 Jestem z Tobą. Kobiety powinny się wspierać a nie dokuczać jak to robiły osoby wpisujące się. Masz prawo pytać i uzyskiwać odpowiedzi bez głupich komentarzy od innych ludzi. Trzymaj się cieplutko i się nie załamuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Netyl Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: 62.233.250.* 07.09.04, 17:23 Odpowiedz jest prosta: nie można rozpoznać. Ani Ty tego nie dokonasz, ani żaden super-hiper ginekolog, na to jest zwyczajnie zawcześnie. Ale na test z krwi już nie jest za wcześnie, po 11 dniu możesz go robić (ok. 25 zł, prawie w każdym ambulatorium). Ps. Jeśli- jak twierdzisz- masz wiedzę na temat antykoncepcji to takie "szczegóły" też powinnaś wiedzieć. Przy okazji rozpoczynającego się września: miłego i skutecznego uzupełniania braków w edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boje się Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:28 wydaje mi się, ze nie przeczytalas moich postow, a juz wyrazasz opinie na te,at mojego obeznania w badaniach krwi... w poscie pierwszym pytalam w jaki inny sposob niz BADANIA KRWI mozna rozpoznac ciaze. Taka skromna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 07.09.04, 17:36 no fakt ,uzylismy sobie. Ale zakladamy optymistycznie ze w ciazy dziewiczej nei jestes, a na drugi raz sie zastanowisz nim znowu zazcniesz sie zabawiac z jakims facetem w te klocki. Byc moze zaoszczedziszw ten sposob na skrobance. Wiec sie nei obruszaj- a nastepnym razem mysl przed -nie po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Netyl Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: 62.233.250.* 07.09.04, 18:20 TAKA SKROMNA UWAGA: Droga Bojąca się, czytanie ze zrozumieniem opanowałam przed wiedzą o antykoncepcji. Tak, czytałam Twoje posty, ale do Ciebie nie dociera. Yyy... nie ma sensu, bo Ty jak widać jesteś smarkulą która pozjadała wszystkie rozumy świata, która obrusza się na konstruktywną krytykę. Jeśli uważasz, że wiesz dużo, ba, nawet baaardzo dużo na temat antykoncepcji, a także jak się okazuje na temat badań z krwi to cóż tu po mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 07.09.04, 18:32 napisałaś, ze w inny sposób niż badnia krwi i TEST CIĄŻOWY! A jakie inne sposoby niby maja być na wyrycie ciąży po 11 dniach??????Włąściwie nawte test ciążowy nei wykryje tak wczesnie!Zastanów sie trochę, zwłaszcza, że piszesz, że wiesz dużo o zyciu seksualnym i tp., w co watpię! Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 07.09.04, 18:34 Ja czekam tylko, az pojawi się jakis post typu: połknęłam spermę, czy mogę byc w ciąży???? Brak słów.... Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 07.09.04, 18:35 wypluj natychmiast,zebys tego nei napisala w zla godzina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszystko wiedząca Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: 62.233.250.* 07.09.04, 18:43 Tak, jest sposób. Podobno od jakiegoś czasu są dostępne w aptekach specjalne lusterka niewielkiego rozmiaru. Trzymasz je na wysokości brzucha no i patrzysz lusterko, jeśli po czasie podanym na ulotce brzuch przybiera inny kolor niż reszta ciała to znak ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boję się Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:01 ok, jestem smarkulą... wasze slowa to nadinterpretacja i nie mozna ich nazwac konstruktywna uwagą. Moze jestem smarkula, wpadlam w panike i tyle, juz mi przeszlo otrzezwialam i wiem ze cos takiego jest maloprawdopodobne. Ale o ile dla smarkul panika to nromalka, to dla tak obeznanych w temacie kobiet jak Wy chyba taki ironiczny ton nie jest wskazany. A jak Wasze dzieci zadadza Wam takie pytanie tez je wysmiejecie?- to naprawde zraża. Nie mam mamy, ktorą moglabym o cos takiego zapytac, wiec myslalam, ze moze Wy mi pomozecie albo chociaz prostymi slowami : nie, takie zaplodnienie nie jest mozliwe- uspokoicie. Ale mnie wysmialyscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niczyja Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 07.09.04, 20:17 dziewczyny wstydzcie sie!!!!, dziewczyna normalnie was zapytała a wy z takimi tekstami....żal mi jej, a za was mi wstyd... bardzo wstyd!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:24 moje dzieci nie zadadzą takiego pytania bo im wytłumacze najpierw wszystko, zanim zaczną się seksić, dam im stertę książek do przeczytania, adresy stron www! Do seksu trzeba dorosnąć!Jak możesz zaczynać zycie seksualne nie mając o tym bladego pojęcia?! Ja rozumiem takie pytania od dziewczyny, która jeszcze nie zaczęła uprawiac seksu i chce się wyedukować w tym temacie, żeby w pełni świadomą zacząć zycie seksualne.Takie dziewczyny szanuję! Ale nei rozumiem dziewczyn, które zaczynają to robić, a nei wiedzą o tym nic, i po fakcie zaczynają zadawac tego typu pytania! Jest takie przysłowie, że mądry człowiek uczy się na cudzych błędach. WIerz mi, że czasem lepiej jest najpierw pomyśłeć, czegos nie zrobić, niz potem miec problemy i np. spaprać sobie całe życie!Nie pisze tego w złej wierze, ale żeby Cie ostrzec przed popełnieniem błędów! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 07.09.04, 22:42 No cóż - w kwestii mamy, bardzo mi przykro. Natomiast w innych kwestiach - zasada jest taka: jak masz na przykład mgliste pojęcie o zapłodnieniu, to się w ogóle nie zabieraj za kontakty z facetami, tym bardziej że wiesz, że bardzo nie chcesz ciązy. Ja rozumiem, że można czegoś nie wiedzieć, żadna z nas wszystkiego nie wie. Głupich pytań nie ma, to prawda, natomiast są pytania zwalające z nóg. Jestem dość staroświecka i nie usiadłabym za drążkiem pilota w samolocie, bo wiem, że nie umiem sterować taką maszyną - i dzięki temu nie zdarzają mi się takie sytuacje, że sama własną nierozwagą stwarzam sobie problem. I jak czytam takie historyjki, to wcale nie chodzi mi o czyjąć "głupotę", jak to byłaś uprzejma nazwać, tylko o ELEMENTARNE poczucie odpowiedzialności, i to nie za siebie, tylko za dziecko, na którego poczęcie masz spore szanse z takim zakresem wiedzy na temat seksu. Z przyjemnością czytałabym tu pytania typu "jak się zabezpieczyć", bo to jest konstruktywne pytanie, a nie "czy to ciąża", za którym kryje się zdesperowana dziewczyna, której już po bliższym zapoznaniu się z kolegą przypomniało się, że dzieci są może i słodkie, ale niekoniecznie teraz zaraz. 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 08.09.04, 08:12 Poczytała sobie wszystko dokładnie i widzę jasno, ze sama nie wiesz co piszesz. Nie oceniam Twoje edukacji seksulanej. Ale jaka ona jest skoro nie chcesz na tym etapie używać testów? Każdy Ci pisze, że nie ma innej metody na tym etapie a Ty swoje. Skoro wiesz lepiej to po co tu piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 08.09.04, 08:55 co do ciazy - wydaje mi sie ze nie ma innej mozliwosci na zbadanie tego niz test apteczny lub z krwi a co do naskakiwania na ciebie - heeh, jak ja zapomnialam wziac tabletke, pierwszy raz od 2 lta, tzn spoznilam sie o 18h-o 6h za duzo i tez sie tu zapytalam czy moge byc w ciazy bo zanim sobie przypomnialam ze zapomnialam kochal;am sie z chlopakiem, na mnie rowniez naskoczono w tonie - "glupia smarkula i do tego uzywa tych okropnych pigulek", pomoc znalazlam na innym forum, az w koncu zrobilam test i sama juz wiem najlepiej to wyluzowac przed takimi nawiedzonymi-wszystkowiedzacymi-dojrzalymi kobietami czasem sie przydaja Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 08.09.04, 11:15 Bo jak ktoś robi głupie rzeczy, to się załapuje na takie komentarze, może nie od nawiedzonych-wszystkowiedzacych-dojrzalych kobiet, ale na pewno od rozsądnych. Słowo "głupia" jest tu nie na miejscu i dorabiacie sobie jakieś dziwne teorie do tego, co tu zostało napisane, tylko dlatego, że same na pewno wiecie, że zachowałyście się nierozsądnie. Kamaoka, co byś chciała, żebyśmy tu napisały? Dziewczyna dostała odpowiedź, potem się okazało, że i tak wie lepiej. Każdy miał tu jej napisać "Nie, nie jesteś w ciąży, see you later"? PS. Biorę tabletki - choć niekoncepcyjne - od ponad 10 lat i ani razu nie zdarzyło mi się zapomnieć, bo wiem, jakie są tego konsekwencje. Na pewno nieco mniej długofalowe niż niezaplanowane dziecko, ale mimo wszystko nie muszą być miłe 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracea Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:33 tak sobie to czytam i troche mam mieszane uczucia...wiekszosc z was od razu "naskoczyla" na dziewczyne, ktora tylko szukala odpowiedzi i odrobiny wsparcia itp...czy to forum jest po to by sobie nawzajem "powrzucac" pare niemilych slow? czy po to by sie podzielic swoja wiedza i doswiadczeniem? a moze to jakies wyscigi? kto bardziej uswiadomiony w sprawach seksu? itd nie bede tu wnikac w szczegoly... ponoc jednym z objawow ciazy jest czestsze niz zwykle oddawanie moczu (tylko nie wiem czy sprawdza sie to juz po 11 dniach - nie wiem bo sama nie bylam jeszcze w ciazy) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 08.09.04, 15:16 very_martini napisała: > PS. Biorę tabletki - choć niekoncepcyjne - od ponad 10 lat i ani razu nie > zdarzyło mi się zapomnieć, bo wiem, jakie są tego konsekwencje. Na pewno nieco > mniej długofalowe niż niezaplanowane dziecko, ale mimo wszystko nie muszą być > miłe o widzisz jaka ty ejstes odpowiedzialna i do tego rozsadna, niestety, takie smarkule jak my czasem zapominaja o tej tabletce i czujemy niepokoj, i wierz mi czujemy sei winne ze zapomnialysmy, nie mysl ze to tak lekko przechdozi, a forum szczegolnie te jest po to zeby uzyskac sprawdzone - bo przez inne kobiety, czasem lekarzy, informacje, gdy np. nie ma sie dostepu do tego typu madrych rzeczy u siebie w miescie, i po to tez zeby sie wzajemnie pocieszyc a nie naskakiwac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 09.09.04, 14:20 Ano widzisz, ja mam 23 lata, więc z prostego rachunku wynika, że zaczęłam brać te leki w wieku 13 lat. Tak więc załapałam się na bycie smarkulą w tym okresie, i od 10 lat pamiętam, żeby bać te piguły bez przypominania smsem... To tylko i wyłącznie kwestia odruchu, bo nawet po spożyciu większej ilości alkoholu i marząc o tym, żeby już zasnąć, pamiętam o tych tabletkach. I to nie jest kwestia odpowiedzialności, tylko po prostu zdrowego rozsądku i dobrej pamięci 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilith76 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.09.04, 11:44 dlaczego jesteś taka niechętna testom i badaniom krwii. myślisz, że w aptece wezmą twój pesel i prześlą info do domu? teraz zapewne test dałby już w 100% wiarygodny wynik. 12 złotych, 3 minuty czekania i masz spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilith76 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.09.04, 11:51 i nie denerwuj się tak twoje pytanie zabrzmiało mnie więcej jak pytanie: "jak dostać się w 24 godziny do Stanów Zjednoczonych i proszę nie piszcie, że samolotem". z założenia wykluczyłaś jedyny pewny sposób pomocy sobie, więc jak możemy ci pomóc? ludowymi przesądami, oznakami, które są tak indywidualne, że aż trudne do wychwycenia? Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 08.09.04, 21:33 co prawad to bylo dawno, ale pamietam ze przy pierwszych kontaktach seksualnych, tez spoznial mi sie okres. moze to efekt silnego stresu przed niechciana ciaza?? Ale ty sie nie bzykalas wiec luz.. ale stres moze zrobic swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.04, 22:25 czy test wykonany 10 dni po terminie miesiączki, ale zrobiony popołudniu jest wiarygodny? z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilith76 Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.09.04, 13:43 moim zdaniem jest wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
kariba Re: Jak rozpoznać ciążę po ok.11 dnia od zaplodni 09.09.04, 10:51 Oj dawno tu nie zaglądałam a szkoda. Uśmiałam się choć zawsze staram się być tolerancyjną osobą i wychodzę z założenia że na głupie pytania nie odpowiadam to dziś odpowiem.Wprawny ginekolog tak wczesną ciąże może wykryć wpatrując się głęboko w oczy potencjalnej mamie) Tak na serio to testy i badanie krwi jest jedynym sposobem na dowiedzenie się czy jest się w ciąży czy nie. Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz ale czekam na więcej takich pytań bo się strasznie uśmiałam. Może pani Monika jak to przeczyta to wróci?pozdrawiam kariba Odpowiedz Link Zgłoś