Gość: c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:27 nie wiecie ile kosztuje takie badanie? mozna je zrobic u kazdego ginekologa, czy tylko u jakis specjalnych? ile zazwyczaj czeka sie na wynik? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinosia Re: wymaz i posiew 06.09.04, 20:57 ceny oczywiście rózne, w wawie posiew ok. 40-50 zł (osobno na grzyby i osobno na bakterie oczywiście), cytologia 30-40 zł. Nie w każdym gabinecie można te badania zrobić. Trzeba po prostu pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: wymaz i posiew 06.09.04, 21:05 Ja zawsze robiłam na grzyby i bakterie za jednym razem z wrażliwością na antybiotyki (w 3 różnych miejscach), nawet nie wiedziałam że się robi inaczej. A cena tak jak napisałaś, chociaż raz robiłam w Damianie chyba drożej... H. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: wymaz i posiew 07.09.04, 17:03 źle mnie zrozumiałas chyba, materiał pobiera się raz, ale płacisz osobno czyli 50 za grzyby i 50 za bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: wymaz i posiew 07.09.04, 19:30 faktycznie zrozumiałam że masz na mysli osobne badania, ale i tak nigdy nie płaciłam 2 razy. Na własną rękę robiłam tutaj: www.bakter.ibz.pl/ i nie miałam zastrzeżeń. H. Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: wymaz i posiew 07.09.04, 19:35 chciałam napisać, że nie płaciłam oddzielnie za grzyby i bakterie, 2 razy to w ogóle by było bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: wymaz i posiew IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:00 ja robiłam w IZIS-ie i musiałam osobno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joas Re: wymaz i posiew IP: *.icpnet.pl 07.09.04, 11:25 wymaz kolo 40 zł - poznan! czsami jest to wliczone w cene wizyty.........wtedy wizyta kolo 80, 100zł Odpowiedz Link Zgłoś