Dodaj do ulubionych

podkrazone oczy

IP: *.238.75.29.adsl.inetia.pl 27.09.04, 09:02
niewazne czy sie wyspie czy nie mam since pod oczai i takie zapuchniete
podkrazone oczy jak stary pijak... za duzo wody w organizmie ze tak puchne?
wyniki krwi i tsh mam w normie
Obserwuj wątek
    • gothicca Re: podkrazone oczy 27.09.04, 21:42
      zrob badania moczu since pod oczami to czesto oznaka problemow z nerkami.
    • Gość: kania Re: podkrazone oczy IP: *.238.64.116.adsl.inetia.pl 27.09.04, 21:44
      dzieki moze to i racja
      • Gość: ona19 Re: podkrazone oczy IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 27.09.04, 22:09
        Także mam podkrązone oczy może nie mam sińców ale mam krechy nad policzkami i
        to wygląda jak podkrazone jakby opuchniete wszystko w normie a mocz wprost
        idealny wiec nie nerki nie wiem czym to leczyc uncertain
    • Gość: natka110 Re: podkrazone oczy IP: *.pool8174.interbusiness.it 28.09.04, 11:42
      Dieta bez solna by nie zaszkodzila... to sol zatrzymuje wode w organizmie, wiec
      jesli jesz potrawy slone, albo ukryta sol: chipsy, orzeszki, wode mineralna z
      duza zawartoscia sodu, potrawy z grilla przyprawiana gotowymi mieszankami ziol,
      itp - to normalne, ze masz opuchlizne wokol oczu. Zakladam oczywiscie, ze sie
      wysypiasz, i nie masz alergii - ja np mam i wlasnie oczy mi puchna, a jesli
      uzywasz soczewek, to nie nosisz ich bzyt dlugo -(max 12 godzin jesli miekkie
      miesiaczne).
      Z potraw, ktora sama robisz, wyrzuc sol, uzywaj rozmarynu, bazylii, oregano.
      pij duzo wody - bo to bzdura, ze jak bedziesz pila wiecej, to bedzie gorzej:
      wlasnie woda powinna wyplukac toksyny z organizmu, i powinno byc lepiej.
      a moze masz rownowage elektrolitow zachwiana? nie masz skurczy, drgania miesni,
      nie wali ci serce mocno? to moze wskazywac np na brak magnezu, potasu. Magnez,
      potas, sod, i wapn biora udzial w transporcie wody przez blony komorkowe - nie
      bede pisac, jak to technciznie wyglada, ale jesli poziom jest niedobry , to moz
      edlatego jest problem z odprowadzaniem wody z organizmu.
      Ja bym sprobowala najpierw z dieta bez soli, a potme -jesli cie to az tak
      bardzo niepokoi - poszlabym do lekarza, zeby mi zalecil np badania
      elektrolitow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka