Dodaj do ulubionych

BLAGAM!POMOCY!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 16:31
biore tabletki diane35 drugi miesiac ze wzgledu na tradzik...uzywam takze
innych srodkow...ale od czwartku mam straszny wysyp tradziku a nie wiem jak
sie z nim uporac bo srodki nie pamagaja! blagam !pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneczek Re: BLAGAM!POMOCY! IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.10.04, 16:44
      Moja kupela tez brala Diane i tez ja wysypalo - to ponoc normalna reakcja na te
      tabletki,najpierw cie wysypie a potem bedzie juz tylko lepiej. Dobrego
      samopoczucia i udanej walki z syfamiwink.pozdr
    • Gość: stokrotka Re: BLAGAM!POMOCY! IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 02.10.04, 22:04
      Ja niestety nie moge powiedzieć nic dobrego o wpływie tych tabletek na moje
      problemy ze skórą. Diane brałam przez kilka miesięcy i nie było żadnej poprawy.
      Zarówno ginekolog jak i dermatolog zgodnie stwierdzili, że jeśli w ciągu ok.5
      miesięcy nie widać pozytywnych zmian to dalsze stosowanie leku jest
      bezsensowne. Trzeba pamiętać, że są to mocne tabletki, które niestety lubią
      obciążać naszą wątrobę. Tak więć leczenie nimi tradziku na dłuższą metę to
      niezbyt dobry pomysł.
    • Gość: ola Re: BLAGAM!POMOCY! IP: *.chello.pl 02.10.04, 22:38
      dwa miesiące, pięć miesięcy...O czym wy piszecie? Mnie Diane pomogła po ok.
      roku (zawsze miałam problemy z krostami) Nigdy wcześniej - i niestety - potem
      moja skóra tak dobrze nie wyglądała. Ja traktowałam Diane jako środek
      antykoncepcyjny, wskazany po badaniach hormonalnych. Brałam ją trzy, może
      cztery lata. Po odstawieniu problemy ze skórą niestety wróciły, ale nie u
      każdego tak musi być. A problemy z wątrobą: przy stosowaniu WSZYSTKICH środków
      antykoncepcyjnych co roku trzeba przeprowadzać tzw. próby wątrobowe, przy
      okazji rutynowych badań.
      • Gość: dianka Re: BLAGAM!POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:44
        Sprawdz. czy to nie alergia na cos, bo ja dlugo myslalam, ze mam tradzik, a
        okazalo sie ze to alergia na puder. Nigdy bym na to nie wpadla, bo byly to
        okropne, tradzikowe zmiany. Odstaw po kolei wszystkie kosmetyki i sprawdzaj czy
        sie poprawia. Diane powinny pomoc, ale po kilku miesiacach jesli to klopoty
        hormonalne - zbadaj sobie poza tym poziom hormonow, szczegolnie testosteronu.
        Moze byc tez tak, ze to nie hormonalne, tylko np bakteryjne, powinni ci zrobic
        wymaz i dobrac odpowiednie leki, moze nawet antybiotyki na jakis czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka