Dodaj do ulubionych

Podwyższona temperatura

17.04.02, 20:08
Bardzo proszę o pomoc. Przez rok brałam Diane,od 2 miesięcy już jej nie biorę,
pierwszą miesiączkę po odtsawieniu tabletek miałam normalnie, druga pojawiła
się już po 2 tygodniach, teraz powinnam dostać trzecią ale nic, w tym cyklu
postanowiłam robić sobie wykres i teraz już minęło półtora tygodnia od
spodziewanej miesiączki a moja temperatura wciąż jest wysoka 37,5. Bardzo
proszę o pomoc, bo nie wiem co mi jest, może jestem w ciąży, ale czy to
możliwe (mam PCO).
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bieszcz Re: Podwyższona temperatura 18.04.02, 09:04
      Co prawda nie potrafie odpowiedzieć na Twoje pytanie mam za to do Ciebie pytanie
      :co to jest PCO?
      Pozdawiam iza
    • zyta4 Re: Podwyższona temperatura 18.04.02, 16:08
      Pani Doktor proszę o odpowiedź!!!
      Łączę pozdrowienia.
    • ilonac Re: Podwyższona temperatura 19.04.02, 14:38
      Po odstawieniu pigułek to chyba mogą być takie nieregularności. Nie jestem
      ekspertem ale wydaje mi się że przyjmowanie hormonów z zewnątrz ma prawo
      rozregulować twój cykl. Myślę, że za jakiś czas twój organizm się przestawi.
      Pozdrawiam
    • ika26 Re: Podwyższona temperatura 20.04.02, 02:54
      jesli moge sie podzielic moimi doswiadczeniami... tez jestem teraz drugi
      miesiac po odstawieniu pigulek. pierwszy okres dostalam nawet normalnie, drugi
      no coz zobaczymy (jeszcze dwa tygodnie). ale, to sa moje obserwacje na temat
      temperatury (pisalam o tym wczesniej na forum). pod koniec brania pigulek moja
      temperatura prawie zawsze utrzymywala sie na poziomie ponad 37.0-37,3 C, teraz
      w drugim miesiacu jest jak na razie rana niska 0k. 35,9 - 36,6, po poludniu
      zwykle ok. 36,9 C. przez jakis czas mnie to martwilo, teraz jednak wiem ze po
      odstawieniu tabletek duzo dziwnych rzeczy sie dzieje. moj organizm niestety sie
      jeszcze nie za bardzo uspokoil, w polowie cyklu (jesli cykl w ogole wystepuje)
      puchnie mi brzuch niesamowicie. ktoras dziewczyna na forum pisala ze ma tylko
      tydzien kiedy czuje sie normalnie w miesiacu, pozostale trzy to PMS i okres...
      op tabletkach u mnie niestety podobnie. temperatura na prawdopodobnie sie
      unormuje, nie martw sie. wiem ze prawdopodobnie sie dziwnie niekiedy czujesz,
      ale to na pewno po odstawieniu organizm niektore rzeczy odreagowywuje, wiec ...
      glowa do gory. na pewno i u cie bie i u mnie bardzo niedlugo wszystko wroci do
      normy!! trzymaj sie!
      • ika26 Re: Podwyższona temperatura 20.04.02, 02:56
        troche niejasno napisalam, bo mialam napisac ze w pierwszym miesiacu po
        odstawieniu temperatura prawie caly miesiac byla powyzej 37,0.
    • zyta4 Re: Podwyższona temperatura 20.04.02, 11:10
      Witam, to ja zaczełam cały ten problem i dziękuję za wszystkie odpowiedzi
      ale...wczoraj zrobiłam test ciążowy i wynik jest pozytywny, więc chyba jestem
      w ciąży, piszę "chyba" bo do końca nie jestem pewna czy tak jest, czy test nie
      kłamał, postanowiłam wybrać się w następnym tygodniu do ginekologa, ciekawe
      czy to potwierdzi. I co o tym mam sądzić, dodam że od pewnego czasu strasznie
      bolą mnie piersi, tak że aż nie mogę normalnie funkcjonować. Bardzo proszę o
      jakąś radę, co mam o tym sądzić???
      Pozdrawiam
      • ika26 Re: Podwyższona temperatura 20.04.02, 18:02
        o.k. gratulacje!!! i duzo, duzo radosci! z tego co czytalam to jesli test
        wyjdzie pozytywny (dwie kreseczki), to jestes w ciazy, jesli negatywny to nie
        wiadomo, bo moze byc za wczesnie zrobiony ( ale ciebie to w tej chwili nie
        dotyczy). tabletki nie falszuja wyniku testu, ale... dla pewnosci powtorzylabym
        test jeszcze raz za ok. tydzien. jesli bedzie pozytywny - to biegnij do
        lekarza. na pewno pani doktor tez niedlugo ci odpisze, cierpliwosci! i
        powodzenia!!
    • monika.antepowicz Re: Podwyższona temperatura 21.04.02, 08:45
      Jak najbardziej! PCO nie oznacza bezpłodności- bardzo często zdarzają się ciaze
      spontaniczne. Tak wiec- prosze wykonać test ciążowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka