07.10.04, 07:43
Dzień doberek;-]moje drogie Panie mam pytanie.Zdecydowałam z mężem ,że
nadeszła odpowiednia chwila na następną dzidzie w naszym domku;-]<2-ga
dzidzia>Brałam pigułki antykoncepcyjne przez 2 miesiace ,czy teraz mam szanse
na to ,że zajde w ciąże?
Obserwuj wątek
    • karina-zz Re: już? 07.10.04, 07:52
      Pytam bo czytałam gdzies ,że dopiero po około 6 miesiącach od odstawienia
      pigułek można mieć jakąś nadzieje na dziecko...
      • maretina Re: już? 07.10.04, 08:01
        ja zaciazylam w pierwszym cyklu po odstawieniu, ale to glupie bylo chociaz nie
        planowane. odczekaj chociaz dwa cykle, jesli beda one regularne inie dlugie to
        dzialaj.
        • karina-zz Re: już? 07.10.04, 08:10
          no własnie chodzi oto,że ja nie miałam nigdy regularnych miesiączek i wsumie nie
          bardzo mam jak sobie obliczać cykl...dlatego myslałam,że może możnaby juz teraz
          się starac...
          • maretina Re: już? 07.10.04, 08:13
            karina-zz napisała:

> no własnie chodzi oto,że ja nie miałam nigdy regularnych miesiączek i wsumie
            ni
            > e
            > bardzo mam jak sobie obliczać cykl...dlatego myslałam,że może możnaby juz
            teraz
            > się starac...
            proponowalabym Ci zbadac hormony, a przynajmniej tsh, prolaktyne i 7 dni po
            owulacji progesteron.
            • karina-zz Re: już? 07.10.04, 08:15
              przepraszam za brak swojej wiedzy ale nie bardzo wiem co to-tsh;-[
              • maretina Re: już? 07.10.04, 08:28
                tsh hormon odpowiedzialny za prace tarczycy
            • karina-zz Re: już? 07.10.04, 09:29
              no teraz już wiem...ale zastanawiam się czy nie można tak poprostu starać się o
              dziecko i to bez żadnych badań?mam juz jedno dzieciatko i przed cionżą nie
              robiłam żadnych tego typu badań...badania zacze ły się w momęcie zakładania
              karty ciążowej.Dlatego pytam tak zwyczajnie i poprostu czy po 2 opakowaniach
              pigulek i ich odstawieniu<nigdy wcześniej nie brałam>mam szanse na zajscie
              wmiarę szybko?
              • maretina Re: już? 07.10.04, 09:35
                karina-zz napisała:

> no teraz już wiem...ale zastanawiam się czy nie można tak poprostu starać
                się
                > o
                > dziecko i to bez żadnych badań?mam juz jedno dzieciatko i przed cionżą nie
                > robiłam żadnych tego typu badań...badania zacze ły się w momęcie zakładania
                > karty ciążowej.Dlatego pytam tak zwyczajnie i poprostu czy po 2 opakowaniach
                > pigulek i ich odstawieniu<nigdy wcześniej nie brałam>mam szanse na zajs
                > cie
                > wmiarę szybko?

wybor nalezy do Ciebie.
                jednak swiadoma ciaza wiaze sie z badaniami przzed nia, powinnas tez zrobic
                toksoplazmoze w obu klasach i cytologie
                • karina-zz Re: już? 07.10.04, 10:28
                  czyli nie pozostaje mi nic innego tylko wybradż się do lekarza i porobić
                  badanka;-]dzieki bardzo kochana;-]pozdrowionka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka