Dodaj do ulubionych

tabletki a hemoroidy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:58
Jaki wplyw na hemoroidy maja tabletki antykoncepcyjne?
Obserwuj wątek
    • Gość: an Re: tabletki a hemoroidy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 10.10.04, 22:42
      żadnego??
      • Gość: Ania Re: tabletki a hemoroidy IP: 212.244.37.* 11.10.04, 11:52
        Czy zadnego to nie bylabym tego pewna. Ja mam podejrzenia, ze wlasnie od
        tabletek mam poczatki hemoroidow.
    • Gość: serena Re: tabletki a hemoroidy IP: *.4web.pl 11.10.04, 14:19
      Progesteron rozszerza żyły. Ja miałam hamoroidy jak brałam Duphaston. Sprawdź
      skałd tabeletek jeżeli zawierają progesteron to juz wiessz skąd masz hamoroidy.
      • Gość: Julka Re: tabletki a hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:23
        Osoby zażywające hormony tylko te maja problemy z hemoroidami ,ktore maja
        predyspozycje do choroby zakrzepowej.A hemoroidy to nic innego jak choroba
        zakrzepowa żył.Ale sa dobre leki ziołowe i ten problem mozna miec z głowy nawet
        przy braniu hormonow.To ewidentny przykład z mojej osoby.Pozdrawiam
        • Gość: Julka Re: tabletki a hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:25
          Chciałam jeszcze dodac ze zaden z hormonow nie rozszerza żył kto i gdzie czytał
          takie bredni
          • Gość: serena Re: tabletki a hemoroidy IP: *.4web.pl 11.10.04, 14:50
            Oczywiście, że rozszerza. Podaj mi swój adres e-mail, jutro prześle Ci skan art.
        • hippophae Re: tabletki a hemoroidy 11.10.04, 16:53
          Hemoroidy to zakrzepica? Raczej żylaki odbytu, a o ile wiem żylaki nie mają
          wiele wspólnego z zakrzepicą. Pigułki jak najbardziej sprzyjają powstawaniu
          żylaków. Zresztą może ktoś zorientowany się jeszcze wypowie.
          H.
          • Gość: Julka Re: tabletki a hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:17
            Wy miłe Panie czegoś tu nie rozumiecie.Przeciez zeby zrobiła się hemoroida na
            zewnątrz odbytu musi wystąpić zakrzep.Ja nie napisałam ze tabletki hormonalne
            nie powoduja takich objawow,ja chciałam zwrocic uwagę ze zeby takie objawy
            wystapiły trzeba miec predyspozycje.Bo przeciez nie wszystkie osoby zazywajace
            hormony maja tego typu problemy.Poza tym na kazdej ulotce prawie kazdej leku
            hormonalnego pisze ze jesli sa takie objawy nalezy zglosic lekarzowi bo jest
            ryzyko podawania takich srodkow.
            • Gość: Edyta Re: tabletki a hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:49
              Wielkie dzieki za wszytskie odpowiedzi.Co do tej idei z progesteronem jako
              czynnikiem rozszerzajacym naczynia,to z tego co sie orientuje,to progesteron na
              niektore naczynia dziala zwezajaco, a na inne rozszerzajaco,jednak nie
              wiem,jakie ma dzialanie ma sploty naczyniowe w odbyciesad hemoroidy to zylaki
              odbytu,a zylaki powstaja na wskutek nieprawidlowej funkcji zastawek w
              zylach.jak widac wiele teorii,ale nic mi sie nie uklada w calosc.pozdrowionka
              • Gość: serena Re: tabletki a hemoroidy IP: *.4web.pl 12.10.04, 12:26
                Hamoroidy to tez są żylaki tyle, że odbytu. Oto kilka linków na dowód, że
                progesteron zmniejsza napięcie żył i elestyczność tkanek.Podatność zyły może
                się zwiększyć nawet o 150%
                www.venavita.com/ciaza.php
                www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=92
                www.pfm.pl/u235/navi/174078
                www.cellustop.pl/wiedza_cellulit.html
                Zresztą, ja wiem to niestety z własngo doświadczenie bo w swoim życiu troche
                sie hormonów nałykałam i znam skutki uboczne.
        • Gość: florencja Re: tabletki a hemoroidy IP: *.teleton.pl 12.10.04, 15:22
          Julka,
          czy możesz mi napisać jakie to są leki ziołowe, bo od czasu do czasu dokuczją
          mi hemoroidy.
          • Gość: Julka Re: tabletki a hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 15:28
            Na początek kup sobie Venescin to tabletki ziołowe ktore rozpuszczaja
            tzw.zakrzepy ten lek kosztuje okolo 5 zł za 30 tabletek lub Aescin o podobnym
            działaniu ale zapobiegajacym krwawieniom.Naprawde bardzo skuteczne i nie
            posiadaja ojawow ubocznych.To na poczatek jakbys miała problem to wtedy sie
            odezwij.Julka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka