Gość: Edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:58 Jaki wplyw na hemoroidy maja tabletki antykoncepcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: an Re: tabletki a hemoroidy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 10.10.04, 22:42 żadnego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tabletki a hemoroidy IP: 212.244.37.* 11.10.04, 11:52 Czy zadnego to nie bylabym tego pewna. Ja mam podejrzenia, ze wlasnie od tabletek mam poczatki hemoroidow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serena Re: tabletki a hemoroidy IP: *.4web.pl 11.10.04, 14:19 Progesteron rozszerza żyły. Ja miałam hamoroidy jak brałam Duphaston. Sprawdź skałd tabeletek jeżeli zawierają progesteron to juz wiessz skąd masz hamoroidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: tabletki a hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:23 Osoby zażywające hormony tylko te maja problemy z hemoroidami ,ktore maja predyspozycje do choroby zakrzepowej.A hemoroidy to nic innego jak choroba zakrzepowa żył.Ale sa dobre leki ziołowe i ten problem mozna miec z głowy nawet przy braniu hormonow.To ewidentny przykład z mojej osoby.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: tabletki a hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:25 Chciałam jeszcze dodac ze zaden z hormonow nie rozszerza żył kto i gdzie czytał takie bredni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serena Re: tabletki a hemoroidy IP: *.4web.pl 11.10.04, 14:50 Oczywiście, że rozszerza. Podaj mi swój adres e-mail, jutro prześle Ci skan art. Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: tabletki a hemoroidy 11.10.04, 16:53 Hemoroidy to zakrzepica? Raczej żylaki odbytu, a o ile wiem żylaki nie mają wiele wspólnego z zakrzepicą. Pigułki jak najbardziej sprzyjają powstawaniu żylaków. Zresztą może ktoś zorientowany się jeszcze wypowie. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: tabletki a hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:17 Wy miłe Panie czegoś tu nie rozumiecie.Przeciez zeby zrobiła się hemoroida na zewnątrz odbytu musi wystąpić zakrzep.Ja nie napisałam ze tabletki hormonalne nie powoduja takich objawow,ja chciałam zwrocic uwagę ze zeby takie objawy wystapiły trzeba miec predyspozycje.Bo przeciez nie wszystkie osoby zazywajace hormony maja tego typu problemy.Poza tym na kazdej ulotce prawie kazdej leku hormonalnego pisze ze jesli sa takie objawy nalezy zglosic lekarzowi bo jest ryzyko podawania takich srodkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: tabletki a hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:49 Wielkie dzieki za wszytskie odpowiedzi.Co do tej idei z progesteronem jako czynnikiem rozszerzajacym naczynia,to z tego co sie orientuje,to progesteron na niektore naczynia dziala zwezajaco, a na inne rozszerzajaco,jednak nie wiem,jakie ma dzialanie ma sploty naczyniowe w odbycie hemoroidy to zylaki odbytu,a zylaki powstaja na wskutek nieprawidlowej funkcji zastawek w zylach.jak widac wiele teorii,ale nic mi sie nie uklada w calosc.pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serena Re: tabletki a hemoroidy IP: *.4web.pl 12.10.04, 12:26 Hamoroidy to tez są żylaki tyle, że odbytu. Oto kilka linków na dowód, że progesteron zmniejsza napięcie żył i elestyczność tkanek.Podatność zyły może się zwiększyć nawet o 150% www.venavita.com/ciaza.php www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=92 www.pfm.pl/u235/navi/174078 www.cellustop.pl/wiedza_cellulit.html Zresztą, ja wiem to niestety z własngo doświadczenie bo w swoim życiu troche sie hormonów nałykałam i znam skutki uboczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florencja Re: tabletki a hemoroidy IP: *.teleton.pl 12.10.04, 15:22 Julka, czy możesz mi napisać jakie to są leki ziołowe, bo od czasu do czasu dokuczją mi hemoroidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: tabletki a hemoroidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 15:28 Na początek kup sobie Venescin to tabletki ziołowe ktore rozpuszczaja tzw.zakrzepy ten lek kosztuje okolo 5 zł za 30 tabletek lub Aescin o podobnym działaniu ale zapobiegajacym krwawieniom.Naprawde bardzo skuteczne i nie posiadaja ojawow ubocznych.To na poczatek jakbys miała problem to wtedy sie odezwij.Julka Odpowiedz Link Zgłoś