mdiak 12.10.04, 20:26 Kochani! Czy Bactrim to antybiotyk? Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cordosa Re: Bactrim? 12.10.04, 20:52 jest to farmakologicznie to samo co biseptol, a on nie jest antybiotykiem. Jeżeli chodzi ci o to czy osłabia dzialanie pigułek to NIE OSŁABIA. efekt jest podobno wrecz przeciwny www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/pages/tabletka_interakcje.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Bactrim? 12.10.04, 22:32 lekarka od mojego dzidka mówi "Najpierw spróbujemy z bactrimem, a jak nie zadziała, to dopiero wtedy antybiotyk". Dotychczas zawsze działał. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Bactrim? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 12.10.04, 23:06 to chemioterapeutyk, a nie antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roza Re: Bactrim? IP: *.proxy.aol.com 13.10.04, 11:35 napiszcie prosze jak dlugo po otwarciu jest wazny Odpowiedz Link Zgłoś
mdiak Re: Bactrim? 13.10.04, 14:52 mnie tez to interesuje....Chce najpierw stary skończyć... Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Bactrim? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 13.10.04, 16:07 po otwarciu opakowania? tabletki są ważne tyle, ile piszą na opakowaniu. chyba, ze pytanie dostyczy Bactrimu w zawiesinie dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Bactrim? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 14.10.04, 23:37 ważność ma taką, jak wydrukowali na opakowaniu i nie ważne, ze już jest napoczęty. co innego, gdybyś miała lek w postaci proszku, który rozpuszczasz, zeby przyrządzic zawiesinę- takie leki są nietrwale w postaci rozpuszczonej. Odpowiedz Link Zgłoś
idalia21 Re: Bactrim? 15.10.04, 22:26 Jesli otworzony jest syrop to data waznosci taka jak na opakowaniu,ale nalezy buteleczke trzymac w lodowce(ja zawsze koncze zaczeta buteleczke i moim dzieciom nie szkodzi a wrecz przeciwnie) Odpowiedz Link Zgłoś
idalia21 Re: Bactrim? 15.10.04, 22:22 Nie Bactrim nie jest antybiotykiem.To tak jakby biseptol w syropie. Jak tlko moje dzieci sie przeziebia zamiast antybiotykow daje im "sopek" ktory bardzo lubia bo ma przyjemny bananowy smak Goraco polecam. Moja strarsza corka ma3,5 roku i jeszcze nigdy nie miala antybiotykow a mlodza roczek i tez Bactrim juz brala a nie antybiotyk Odpowiedz Link Zgłoś