Dodaj do ulubionych

HERCERPTYNA

25.10.04, 08:27
Jak dostać ten lek ?
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: HERCERPTYNA IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 10:19
      a jaka jest diagnoza? instytut okologiczny decyduje o leczeniu...
      • Gość: asia Re: HERCERPTYNA IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 14:01
        teraz mam wiecej czasu, wiec co nieco napisze.

w Polsce leczenie herceptyna stosuje sie tylko przy przerzutowym raku sutka u
        kobiet z nadekspresja genu HER 2/3. niestety lekarze nawet tym kobietom nie
        proponuja takiej terapii, bo wiekszosc szpitali na nia po prostu nie stac. jako
        pacjent trzeba byc dobrze poinformowanym i potrafic sporo rzeczy "wymusic" na
        lekarzu. jezeli szpital nie ma takich mozliwosci, mozna jeszcze probowac
        wnioskowac o dofinansowanie bezposrednio w NFZ. lub zmienic szpital. ot, nasza
        polska sluzba zdrowia. oczywiscie jest tez mozliwosc zaplacenia sobie za ten
        lek, ale miesieczna terapia kosztuje chyba ok. 8000 PLN, a herceptyne powinno
        sie brac przynajmniej przez pol roku, a najlepiej do konca zycia - jesli serce
        jest w porzadku.

jezeli masz jakies pytania, to smialo. niestety bylam zmuszona doglebnie
        zainteresowac sie tym tematem.
        • mrs1 Re: HERCERPTYNA 25.10.04, 16:39
          dziekuję.
          po calym dzisiejszym dniu wiem juz znacznie wiecej.szpital mojej zony to
          centrum onkologi w warszawie. lek w polsce dostepny tylko na recepte
          akceptowana przez naczelnego onkologa.jezeli zalatwisz to zagranica,to nie
          podadza leku niewiadomego pochodzenia.poza tym musisz przejsc 8 cykli
          chemioterapi a my jestesmy dopiero po czterech.
          dziekuje jeszcze raz
          pozdrawiam
          robert
          • Gość: asia Re: HERCERPTYNA IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 18:42
            a jaka chemioterapie dostaje Twoja zona?
            czy ma przerzuty? czy byla testowana na nadekspresje HER 2/3? jezeli tak, to w
            Centrum Onkologii macie duze szanse na herceptyne.
            Zycze Wam duzo sil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka