Gość: asia Re: HERCERPTYNA IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 10:19 a jaka jest diagnoza? instytut okologiczny decyduje o leczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: HERCERPTYNA IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 14:01 teraz mam wiecej czasu, wiec co nieco napisze. w Polsce leczenie herceptyna stosuje sie tylko przy przerzutowym raku sutka u kobiet z nadekspresja genu HER 2/3. niestety lekarze nawet tym kobietom nie proponuja takiej terapii, bo wiekszosc szpitali na nia po prostu nie stac. jako pacjent trzeba byc dobrze poinformowanym i potrafic sporo rzeczy "wymusic" na lekarzu. jezeli szpital nie ma takich mozliwosci, mozna jeszcze probowac wnioskowac o dofinansowanie bezposrednio w NFZ. lub zmienic szpital. ot, nasza polska sluzba zdrowia. oczywiscie jest tez mozliwosc zaplacenia sobie za ten lek, ale miesieczna terapia kosztuje chyba ok. 8000 PLN, a herceptyne powinno sie brac przynajmniej przez pol roku, a najlepiej do konca zycia - jesli serce jest w porzadku. jezeli masz jakies pytania, to smialo. niestety bylam zmuszona doglebnie zainteresowac sie tym tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs1 Re: HERCERPTYNA 25.10.04, 16:39 dziekuję. po calym dzisiejszym dniu wiem juz znacznie wiecej.szpital mojej zony to centrum onkologi w warszawie. lek w polsce dostepny tylko na recepte akceptowana przez naczelnego onkologa.jezeli zalatwisz to zagranica,to nie podadza leku niewiadomego pochodzenia.poza tym musisz przejsc 8 cykli chemioterapi a my jestesmy dopiero po czterech. dziekuje jeszcze raz pozdrawiam robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: HERCERPTYNA IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 18:42 a jaka chemioterapie dostaje Twoja zona? czy ma przerzuty? czy byla testowana na nadekspresje HER 2/3? jezeli tak, to w Centrum Onkologii macie duze szanse na herceptyne. Zycze Wam duzo sil. Odpowiedz Link Zgłoś