Gość: Pati IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.04, 21:33 Czy może któraś z Pań zna doktor Barbarę Melaniuk ze szpitala Damiana na Wołoskiej w Warszawie i może mi coś o niej napisać? Jakim jest lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pati Re: Dr.Melaniuk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.04, 22:24 Naprawdę nikt nie leczył się u niej? Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: Dr.Melaniuk 31.10.04, 13:18 Ja byłam u niej raz. To była moja pierwsza wizyta w życiu i niewiele pamiętam, ale ogólnie nie byłam zadowolona. Na bolesne miesiączki przepisała mi piguły nie wspomniawszy o żadnych badaniach. Poza tym z jakiegoś powodu wydała mi się mało sympatyczna i więc więcej do niej nie poszłam. W sumie trudno mi tak po jednym razie krytykować, może ktoś ma inne spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Dr.Melaniuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 14:21 Ja też byłam u tej pani po raz pierwszy i ostatni. Nie wiem na ile jest kompetentna, ale jest bardzo niemiła. A skoro się płaci za wizytę ciężkie pieniądze to chyba można oczekiwać od lekarza minimum dobrego wychowania.Jeśli chodzi o ginekologa-endokrynologa w Centrum Medycznym Damiana to polecam raczej panią Horoszko-Husiatyńską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Dr.Melaniuk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.04, 16:31 Wielkie dzięki za odpowiedź! Chyba zrezygnuję bo mam niemiłe wrażenia z kontaktów z lekarzami z Damiana! Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczek Re: Dr.Melaniuk 08.11.04, 15:28 Pani dr Melaniuk jest dobrym specjalistą jednak jest bardzo niemiła wręcz niegrzeczna. Byłam u niej na samym poczatku mojej ciąży i chciałam uciekać z gabinetu. Natychmiast zmieniłam lekarza. Zbagatelizowała plamienia i skurcze, które na początku ciąży są bardzo niebezpieczne. Nie przepisała żadnych leków. Nastepny lekarz dał i tabletki na podtrzymanie ciąży-Duphaston i rozkurczowo- no-spę i kazał leżeć plackiem. Potem się okazało,że miałam krwiaka w macicy i stąd te skurcze! Byłam przerażona jej podejściem do mnie. Jest to taki typ lekarza jakich nazywam "maszynkami do robienia pieniędzy". W dodatku zero szacunku do pacjenta. Leczyłam się u niej przed ciążą i byłam zadowolona bo pomogła mi w wileu dolegliwościach ale jak juz chodziło o moje dziecko to dałam sobie spokój. Każda wizyta wywoływała we mnie strach i ciekawość jak pani dr się dziś zachowa. Dodatkowo odradza ją tym z Was, które są bardzo delikatne podczas badania wziernikiem. Ta pani robi to bardzo gruboskórnie i gwałtownie. Po każdym takim badaniu miałam ból intymnych okolic przez kilka godzin. Nie wiem co mnie skłoniło do wizyt u niej. Chyba to, że jej zalecenia działały. Przepisuje bez problemu pigułki. Zleca badania hormonalne. Mimo jej fachowości raczej się u niej już nie pojawię. Nie po to płaciłam prawie 100 zł żeby mi ktoś zwracał uwagę że żuję gumę czy wmawiał mi, że bada piersi pacjentkom przy każdej wizycie kiedy wiem, że na kilku ostatnich nawet o to nie spytała. Dopiero po tym jak powiedziałam, że boli mnie lewa pierś i prosze o badanie- zbadała ją ale z wielkim oburzeniem, że śmiałam jej to przypominać. Ogólnie nie polecam tego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś