Dodaj do ulubionych

PROLAKTYNA-prosze opomoc

05.11.04, 14:55
Mam poważny prole, z miesiączkowanie. Miesiączukje regularnie co 28 dnia ale ostatnie 2 miesiaczki były dość skąpe tylko 4 dni normalnie mam 7. A do tego wszystkiego jakis płyn w piersi. ginekolog zalecił badanie prolaktyny, czy któras z was tae miał takie problemy.
Obserwuj wątek
    • jop Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc 05.11.04, 15:04
      O jeżu kolczasty, następna.

"Droga redakcjo, bo ja taki problem mam, i mój lekarz ma pewną hipotezę, co
      może być przyczyną, i nawet i takie badanie kazał zrobić, ale ja go jeszcze nie
      zrobiłam, bo może wy wróżki jesteście i na odległość, z fusów, wydedukujecie,
      co mi jest."
      • ariana1 Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc 05.11.04, 16:10
        No bez przesady. Po co ta zjadliwa ironia? Dziewczyna na pewno idzie zrobić tę
        prolaktynę i pokaże ją lekarzowi, ale dodatkowo chce się upewnić kto jeszcze
        miał taki problem i jaka była tego diagnoza. Sorry ,że nie na temat ,ale
        wkurzył mnie post jopa.
        • jop Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc 05.11.04, 16:47
          I rzeczywiście dowolna ilość odpowiedzi "to może być prolaktyna, ale i 10
          różnych innych powodów" cokolwiek jej da? To jest formum dyskusyjne, nie grupa
          wsparcia. Dość durnych, śmieciowych pytań na forum - krucjata właśnie się
          zaczęła.
    • inecita Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc 05.11.04, 20:07
      ludzie forum to nie krucjata a la roman giertych wyluzujcie się trochę!!!
      Co do prolaktyny, miałam jej 8 razy za dużo, miesiączkowałąm normalnie, ale
      garściami wychodziły mi włosy i bolała głowa.
      • Gość: ewa Re: inecito IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 21:25
        jak to jest.
        mam dokłądnie o tyle samo za dużo prolaktyny (po obciażeniu)
        a włoasy mi wypadają tak,że mam przeswity
        lekarze,mówią,że to nie przez prolaktynę
        jeśli już to może rozregulować androgeny,ale z badań wynika że są ok

jak to jest?
        czy u ciebie stwierdzono coś nie tak z androgenami?
        i czy to było z testem czy bez testu
      • gabi510 Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc 11.11.04, 08:43
        Jak dużą miałaś prl jak mam 106 i też od czasu do czasu boli mnie głowa, lekarz
        nie podał mi żadnych leków i od razu skierował mnie na tomografię...ma okres
        normalnie, moze troche bardziej skąpy i wyciek mleka...Czy to normalne że od
        razu musze robić takie badanie?
        pomóżcie!!!
        s.
    • coolrudzia Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc 05.11.04, 22:09
      Ja miałam dość duże. Bez proszków antykoncepcyjnych miesiączkowałam
      nieregularnie, potrafiłam nie mieć miesiączki przez 2-3 miesiące. Okazało
      się ,że miałam za wysoki poziom prolaktyny. Mój gin powiedział, że może to być
      spowodowane np. stresem, bo prolaktyna to dziwny hormon. Chodziłam do niego
      przez rok, co 2 miesiące mierzyłam jej poziom, dostałam lek na jej obniżenie
      NORPROLAC. Cały czas jednak pozostawał wysoki.Było to o tyle ważne,że zaczęłam
      myśleć o dzidziusiu.A wysoka prolaktyna uniemożliwia jajeczkowanie. Norprolac
      pomógł, teraz jestem mamusią, a problem z prolaktyną zniknął sam, miesiączkuję
      normalnie.Wiem jednak, że sa bardzo skrajne przypadki, kiedy występuje wysoki
      poziom prolaktyny, który może być spowodowany tzw. mikrogrulaczakami na
      przysadce mózg.- nie musi być to poważne, ale się zdarza i powoduje tego typu
      objawy - długotrwały bardzo wysoki poziom prolaktyny. Mój gin powiedział, że
      niektóre kobitki nie miesiączkują nawet przez rok, ze względu na bardzo wysoki
      poziom tego hormonu. W Twoim przypadku to pewnie jakieś przejściowe problemy,
      ale lepiej pogadać z ginem - to wazne jak chce się mieć dzidzię. smile))
      Pozdrowionka
    • Gość: as Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc IP: 212.* / 212.160.162.* 12.11.04, 21:41
      Problemy z zawyzona prolaktyna moga sie pojawic, jak sie za duzo przy
      piersiach majstruje, bo to nasladuje ssanie dziecka.
    • Gość: magda Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc IP: *.skwer / 217.153.142.* 13.11.04, 15:55
      Ja miałam bardzo wysoki poziom protaktyny przez prawie 3 lata. Bolała mnie
      głowa, miałam plamienia między miesiączkowe i potrafiłam wszędzie zasnąć.
      Lekarz skierował mnie na rezonans magnetyczny celem sprawdzenia czy nie ma
      zmian na przysadce. Przez 3 lata jadłam bromergon aż do momentu zajścia w
      ciążę. Teraz mam śliczną córeczkę i wszystko jest w porządku. Powodzenia.
      • rahandia Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc 14.11.04, 12:27
        boze jestes dla mnie nadzieja w tunelu ja mam rowniez za wyskoa prolaktyne jestem dopiero na poczatku kuracji przeszlam dwu miesieczna kuracje bromergonem (pol tabletki raz dziennie) i po badaniu kontrolnym mam jeszcze wieksza prolaktyne niz przed kuracja jestem zalamana za dwa dni ide do lekaza jestem ciekawa co mi powie chcialbym rowniez dostac skierowanie na rezonans zeby miec spokoj i wiedziec ze na pewno to nie jest gruczolak ale jestes przykladem ze mozna zajsc w ciaze ciesze sie i mam nadzieje ze ze na tez tak bedzie pozdrawiam
    • Gość: Kasia Re: PROLAKTYNA-prosze opomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:21
      wysoki poziom prolaktyny może być przyczyna kłopotów skórnych???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka