Dodaj do ulubionych

ból podczas stosunku

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 19:34
Podczas stosunku odczuwam piekący ból, tak jakby w pochwie było "za ciasno".
Mam wrażenie podczas stosunku, jakby pochwa wewnątrz była opuchnięta czy
nabrzmiała i wydaje mi się, że to jest przyczyną tego bólu. Po stosunku
odczuwam przez jakiś czas pieczenie no i właśnie takie uczucie, jakby przed
chwilą wyjęto z niej "coś" za dużego. Przedtem nie miałam takich problemów. Co
może być przyczyną takiego stanu rzeczy i co powinnam zrobić?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: ból podczas stosunku 27.08.01, 22:26
      Czy stosuje OPani antykoncepcje- jaki sposob? Czy nie ma Pani przypadkiem
      upławow? Czy te dolregliwości wiaża sie z jakąs specjalną pozycję. Czy jest
      Pani w czasie stosunku ( a nawet orzed nim podniecona? Na wszystkie te pytania
      należy odpowiedziec, by poznać przyczynę.Ma
      • Gość: Miriam Re: ból podczas stosunku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 19:05
        Rzeczywiście od pewnego czasu mam upławy i próbuję je leczyć (z różnym
        skutkiem, bo nawracają) środkami zapisanymi przez mojego lekarza. Czy upławy
        mogą być jedyną przyczyną tych dolegliwości, jeśli nawilżenie pochwy -
        wspomagane co prawda, ale jest ok, pozycja zwykle nie odgrywa roli (boli tak
        samo)? Czy poza upławami i nieprawidłową budową (nic mi o tym nie wiadomo) mogą
        być inne przyczyny tych dolegliwości? Jeśli tak, to jakie i co z "tym fantem"
        zrobić?
        Rozumiem, że upławy = grzybica? Zwykle na upławy pomaga mi Tantum Rosa (2-4
        irygacje po miesiączce i jest ok), ale ile mogę jej używać i chyba nie o to
        chodzi? Co mogłaby mi Pani doradzić w tej sytuacji, poza wizytą u lekarza?
        • Gość: Julia Re: ból podczas stosunku IP: *.mchh.siemens.de 30.08.01, 21:18
          na uplay moze dobrze ci pomoc Clortimatizolum, dostepny w tabletkacha, a takze w kremie dla partnera, bo
          leczenie musi sie odbyc obustronnie. Jednak nie jest to lek mocny wiec leczenie zajmuje kilka dnia a raczej nocy,
          ale powim ci, ze przemeczylam sie 5 dni i od pol roku nie mam nawrotow. Jest tez lek (niestety nie pamietam
          nazwy, jak chcesz to sie dowiem, na recepte, clortimatizolum rowniez), ktory bierze sie tylko raz - jedn pigulka
          zalatwia wszystko, ale kosztuje ok 22 zl
          • monika.antepowicz Re: ból podczas stosunku 31.08.01, 02:13
            To nie musi być grzybica- upławy grzybicze są białe lub żółte serowate. Moze
            Pani zakupic w aptece tabletki dopochwowe Calendulin , a po przeleczeniu
            zastosowac leczenie kwasem mlekowym( moze być kefir lub jogurt)MA
            • Gość: Miriam Re: ból podczas stosunku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 20:45
              Ponawiam swoje pytanie: czy upławy mogą być jedyną przyczyną dolegliwości,
              które opisałam w pierwszym poście (ból podczas stosunku), jeśli nawilżenie
              pochwy - wspomagane co prawda, ale jest ok, pozycja zwykle nie odgrywa roli
              (boli tak samo)? Czy poza upławami i nieprawidłową budową (nic mi o tym nie
              wiadomo) mogą być inne przyczyny tych dolegliwości? Jeśli tak, to jakie i co
              z "tym fantem" zrobić?
          • Gość: Miriam Re: ból podczas stosunku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 20:43
            Dzięki za radę i dobre chęci. Niestety Clotrimazol zupełnie nie działa, zarówno
            na mnie, jak i na mojego męża, który także ma pewne problemy z penisem.
            Niestety, jeszcze nie zidentyfikowaliśmy co to jest, bo dopiero wybiera się do
            lekarza. Clotrimazol został mu kiedyś przepisany, ale nie pamiętam już na jakie
            schorzenie. W każdym razie dziękuję za zainteresowanie.
      • Gość: ada Re: ból podczas stosunku IP: *.atr.bydgoszcz.pl 07.09.01, 21:56
        hmmm wiecie ja tez mam czasami ten problem tyle ze ja odczuwam bol kiedy moj
        partner wprowadzi swoj czlonek gleboko i wowczas bol wystepuje w dole
        podbrzusza. Bol ten wiaze sie tez z pozycja w jakiwej sie kochamy tzn.
        najczesciej od tylu , i tu pytanie do Pani Doktor czy to wiaze sie z jakas
        choroba , czy jest to normalne?
        • monika.antepowicz Re: ból podczas stosunku 11.09.01, 00:09
          Nie, niekiedy zbyt gwałtowny ruch moze powodowac napinanie unetrwionych czuciwo
          surowicówki ( otrrzewnej trzewnej) i stąd nagły silny ból>MA
    • monika.antepowicz Re: ból podczas stosunku 01.09.01, 00:16
      Raczej yślę ,że może to być jakis stan zapalny w pochwie. Ma nadzieję, ze
      wizyta u ginekologa to wyjasni>MA
    • Gość: monika.a Re: ból podczas stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:17
      Wydaje mi się, że powinnosię zlikwidować stan zapalny i dopiero, jezeli
      dolegliwosci nie ustąpią - wówczas szukać innych przyczyn.MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka